Pytania co do Vc
Moderator: misha
- Offspringman
- Kretozord
- Offspringman
- Kretozord
nigdy nie próbowałem(mam jakąś awersję do BK), ale może się okazać całkiem przydatne. prędzej czy później do walki dojdziesz i bez czarowania odnowisz stan klocka. na pewno przydatne.
ze co ? umiesz czytac?Morgon82 pisze:Najgorsze jest to ze wraithy wogole nie zostaly obciete. Oddzial 6 typa dalej rozwala co chce. 7 edycja obciela slusznie skirmish , ale niestety wraz z tym oddzialem znowu wrocily ultimate weapony widzace w kazda strone, o przyzwoitym zasiegu i mocnym jeb***ciu.
1 obciecie Wraithsow - mozna je tylko 2 razy wskrzeszac na ture
2 obciecie Wraithsow - moze byc tylko 1 oddzial
3 obciecie Wraithsow - mozna miec tylko 3-6 modeli
w porownaniu z tym co kiedys bylo to teraz ten oddzial spada przy pierwszych 2 magicznych pociskach :]
gram na wraithsach i wiem co oznacza obciecie ich w 3 miejscach
pozatym Wkurw... mnie fakt ze ktos kupuje sobie modele a potem okazuje sie ze jakies łebki wymyslalaja sobie obciecie ktore zabraniaja mi wystawienia tych modeli
juz 1 obciecie z wymienionych bardzo nadszarpuje te jednostke, oni tez swoje punkty kosztuja, a tani nie sa
pozdro
Hełm faktycznie za mocno przycieli, co do Drakenhof to chyba macie racje....
Moim zdaniem faktycznie Wraithsom za mocno się oberwało i faktyczie przeciwko rozpą magicznym mają przegwizdane...
Moim zdaniem faktycznie Wraithsom za mocno się oberwało i faktyczie przeciwko rozpą magicznym mają przegwizdane...
Buhahahaha
Miałem palnąć jakiś cytat..., ale zapomniałem XD
ja i tak nie wystawiam w oddziale wraithow wiecej jak 6 modeli wiec mi to nie robi.
szkoda ze helm obcieli ;/
Denerwuje mnie, że np. book of hoeth nie obcieli w HE, bardziej przegiete niz sztandar z regenka w sumie bo z metalu wezmie duza kuznie i po oddziale
szkoda ze helm obcieli ;/
Denerwuje mnie, że np. book of hoeth nie obcieli w HE, bardziej przegiete niz sztandar z regenka w sumie bo z metalu wezmie duza kuznie i po oddziale
To kosmetyka. Oddział większy niż 6 jest niepotrzebny i jest czystą burżuazją. Więcej niż 1 oddział też nikomu nie jest potrzebny. A jeżeli ktoś nie chce pozwolić Ci ich wskrzeszać, to i tak wejdą te 2 ożywienia, bez różnicy od jakichkolwiek restrykcji.Nars pisze: ze co ? umiesz czytac?
1 obciecie Wraithsow - mozna je tylko 2 razy wskrzeszac na ture
2 obciecie Wraithsow - moze byc tylko 1 oddzial
3 obciecie Wraithsow - mozna miec tylko 3-6 modeli
Wyczuwam mocno rozwinięty zmysł taktyczny Wraithów nie wystawia się na magiczne pociski.w porownaniu z tym co kiedys bylo to teraz ten oddzial spada przy pierwszych 2 magicznych pociskach :]
Mnie "wkurw..." takie łepki co się przerzucają na VC bo są przegięte, a gdy wreszcie ktoś próbuje przepchnąć jakieś ograniczenia dla tej armii, to są strasznie zdziwieni, że się tym gra ciężej (czyt. wymaga wysiłku intelektualnego)gram na wraithsach i wiem co oznacza obciecie ich w 3 miejscach
pozatym Wkurw... mnie fakt ze ktos kupuje sobie modele a potem okazuje sie ze jakies łebki wymyslalaja sobie obciecie ktore zabraniaja mi wystawienia tych modeli
Bzdury waćpan piszesz.juz 1 obciecie z wymienionych bardzo nadszarpuje te jednostke, oni tez swoje punkty kosztuja, a tani nie sa
pozdro
pozdraiam
Furion
[quote-"R.I.P."]Hełm faktycznie za mocno przycieli[/quote]Drwal pisze:szkoda ze helm obcieli ;/
Jeśli dla Was to jest "obcięcie"...
pozdrawiam
Furion
zawsze VC lubilem ale modele mi przeszkadzaly kiedys wydali nowe wiec sobie zlozylem w oczekiwaniu na Warriors of Chaos..
postawilem sobie za cel Armia na samej piechocie z jakimis 2 -3 oddzialami do bicia... jak najmniej jednostek ktore od byle czego moga spasc w 1 ture
wiec zrobilem armie na samych szkieletach z zombiakami w duzej liczbie, mocnej magi na 4 vampirach na piechote, 2 corpse cartach i 2x7 wraithsow... a teraz moge sobie sprzedac 8 upiorow, wywalic wiekszosc piechty bo zeby cos zrobic musze grac jak wszyscy czyli Blak Knighci i inne standardy... to ma byc fajne? dodatkowo na smaej piechocie szybciej sie sypie niz ozywiam i na miesie sie grac juz za bardzo nie da.
tak nie wystawia sie ich na magiczne pociski ale to nie zawsze wychodzi bo przeciwnik tez mysli.
jestem za obcieciem ich w jakis sposob, ale nie zmniejszaniu z 20 do 6 na armie.
a da sie zrobic zapis ,,kazdy oddzial moze w 1 turze strzelania moze max 2 razy od War machin oberwac albo ogolnie Shootinu? "
postawilem sobie za cel Armia na samej piechocie z jakimis 2 -3 oddzialami do bicia... jak najmniej jednostek ktore od byle czego moga spasc w 1 ture
wiec zrobilem armie na samych szkieletach z zombiakami w duzej liczbie, mocnej magi na 4 vampirach na piechote, 2 corpse cartach i 2x7 wraithsow... a teraz moge sobie sprzedac 8 upiorow, wywalic wiekszosc piechty bo zeby cos zrobic musze grac jak wszyscy czyli Blak Knighci i inne standardy... to ma byc fajne? dodatkowo na smaej piechocie szybciej sie sypie niz ozywiam i na miesie sie grac juz za bardzo nie da.
tak nie wystawia sie ich na magiczne pociski ale to nie zawsze wychodzi bo przeciwnik tez mysli.
jestem za obcieciem ich w jakis sposob, ale nie zmniejszaniu z 20 do 6 na armie.
a da sie zrobic zapis ,,kazdy oddzial moze w 1 turze strzelania moze max 2 razy od War machin oberwac albo ogolnie Shootinu? "
Czlowieku, Ty nie grales na piechocie, ta piechota to byla tylko ozdoba bo w Twojej armii zabijaly tylko wraithy w polaczeniu z magia wampirow. 4 wampiry, dwa corpsy oraz 14 wraithow to okolo 1980 pkt. Wystawiles za reszte jakies 2x10 szkieletow i 20 zombie i nazywasz to graniem na piechocie? Nie zartuj.
To jest cięcie, bo zawala kolejny slot...Furion pisze:Drwal pisze:szkoda ze helm obcieli ;/Jeśli dla Was to jest "obcięcie"...R.I.P. pisze:Hełm faktycznie za mocno przycieli
pozdrawiam
Furion
Buhahahaha
Który w praktyce jest niezużywany
Mało kto wystawia 4 herosów, bo to straszne punkty zżera...
Mało kto wystawia 4 herosów, bo to straszne punkty zżera...