Pytania co do Vc

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
Offspringman
Kretozord

Post autor: Offspringman »

imo zbalansowane obcięcia. zauważcie, ze wraithy są 0-1. zawsze coś. osobiście wolę grać przeciwko jednemu takiemu oddziałowi niż martwić się o dwoma.
hełmu nigdy nie używałem, więc się nie wypowiem w tej kwestii.
drakenhoff obcięty dobrze.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

co myslicie o blood drinkerze na wąpierzu w BK ??

Awatar użytkownika
Offspringman
Kretozord

Post autor: Offspringman »

nigdy nie próbowałem(mam jakąś awersję do BK), ale może się okazać całkiem przydatne. prędzej czy później do walki dojdziesz i bez czarowania odnowisz stan klocka. na pewno przydatne.

Nars
Plewa

Post autor: Nars »

Morgon82 pisze:Najgorsze jest to ze wraithy wogole nie zostaly obciete. Oddzial 6 typa dalej rozwala co chce. 7 edycja obciela slusznie skirmish , ale niestety wraz z tym oddzialem znowu wrocily ultimate weapony widzace w kazda strone, o przyzwoitym zasiegu i mocnym jeb***ciu.
ze co ? :D umiesz czytac? :D
1 obciecie Wraithsow - mozna je tylko 2 razy wskrzeszac na ture
2 obciecie Wraithsow - moze byc tylko 1 oddzial
3 obciecie Wraithsow - mozna miec tylko 3-6 modeli

w porownaniu z tym co kiedys bylo to teraz ten oddzial spada przy pierwszych 2 magicznych pociskach :]
gram na wraithsach i wiem co oznacza obciecie ich w 3 miejscach :D
pozatym Wkurw... mnie fakt ze ktos kupuje sobie modele a potem okazuje sie ze jakies łebki wymyslalaja sobie obciecie ktore zabraniaja mi wystawienia tych modeli :D

juz 1 obciecie z wymienionych bardzo nadszarpuje te jednostke, oni tez swoje punkty kosztuja, a tani nie sa

pozdro

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

Post autor: Qbas »

Bądźmy szczerzy: hełm nie wymaga aż takiego obcinania jak np. Wraithy czy Drakenhoff. Umówmy się, ale nie jest to jakiś turbo wyginacz (jak na VC oczywiście) :P
Obrazek
Dyskusja na temat Euro 2009 pisze:
Ja się przewidziałem czy 23 - N.Ireland gra na ograch??
TIM GRONNEBERG - OGRES

Szkoci to klimaciarze :D

Awatar użytkownika
R.I.P.
Wałkarz

Post autor: R.I.P. »

Hełm faktycznie za mocno przycieli, co do Drakenhof to chyba macie racje....
Moim zdaniem faktycznie Wraithsom za mocno się oberwało i faktyczie przeciwko rozpą magicznym mają przegwizdane...
:!: Buhahahaha :!:

Miałem palnąć jakiś cytat..., ale zapomniałem XD

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

ja i tak nie wystawiam w oddziale wraithow wiecej jak 6 modeli wiec mi to nie robi.

szkoda ze helm obcieli ;/

Denerwuje mnie, że np. book of hoeth nie obcieli w HE, bardziej przegiete niz sztandar z regenka w sumie bo z metalu wezmie duza kuznie i po oddziale

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Nars pisze: ze co ? :D umiesz czytac? :D
1 obciecie Wraithsow - mozna je tylko 2 razy wskrzeszac na ture
2 obciecie Wraithsow - moze byc tylko 1 oddzial
3 obciecie Wraithsow - mozna miec tylko 3-6 modeli
To kosmetyka. Oddział większy niż 6 jest niepotrzebny i jest czystą burżuazją. Więcej niż 1 oddział też nikomu nie jest potrzebny. A jeżeli ktoś nie chce pozwolić Ci ich wskrzeszać, to i tak wejdą te 2 ożywienia, bez różnicy od jakichkolwiek restrykcji.
w porownaniu z tym co kiedys bylo to teraz ten oddzial spada przy pierwszych 2 magicznych pociskach :]
Wyczuwam mocno rozwinięty zmysł taktyczny :) Wraithów nie wystawia się na magiczne pociski.
gram na wraithsach i wiem co oznacza obciecie ich w 3 miejscach :D
pozatym Wkurw... mnie fakt ze ktos kupuje sobie modele a potem okazuje sie ze jakies łebki wymyslalaja sobie obciecie ktore zabraniaja mi wystawienia tych modeli :D
Mnie "wkurw..." takie łepki co się przerzucają na VC bo są przegięte, a gdy wreszcie ktoś próbuje przepchnąć jakieś ograniczenia dla tej armii, to są strasznie zdziwieni, że się tym gra ciężej (czyt. wymaga wysiłku intelektualnego)
juz 1 obciecie z wymienionych bardzo nadszarpuje te jednostke, oni tez swoje punkty kosztuja, a tani nie sa

pozdro
Bzdury waćpan piszesz.

pozdraiam
Furion
Drwal pisze:szkoda ze helm obcieli ;/
[quote-"R.I.P."]Hełm faktycznie za mocno przycieli[/quote]
Jeśli dla Was to jest "obcięcie"... ;-) ;-) ;-)

pozdrawiam
Furion

Nars
Plewa

Post autor: Nars »

zawsze VC lubilem ale modele mi przeszkadzaly kiedys :D wydali nowe wiec sobie zlozylem w oczekiwaniu na Warriors of Chaos..
postawilem sobie za cel Armia na samej piechocie z jakimis 2 -3 oddzialami do bicia... jak najmniej jednostek ktore od byle czego moga spasc w 1 ture

wiec zrobilem armie na samych szkieletach z zombiakami w duzej liczbie, mocnej magi na 4 vampirach na piechote, 2 corpse cartach i 2x7 wraithsow... a teraz :D moge sobie sprzedac 8 upiorow, wywalic wiekszosc piechty bo zeby cos zrobic musze grac jak wszyscy :D czyli Blak Knighci i inne standardy... to ma byc fajne? :D dodatkowo na smaej piechocie szybciej sie sypie niz ozywiam i na miesie sie grac juz za bardzo nie da.

tak nie wystawia sie ich na magiczne pociski ale to nie zawsze wychodzi bo przeciwnik tez mysli.

jestem za obcieciem ich w jakis sposob, ale nie zmniejszaniu z 20 do 6 na armie.

:lol2: a da sie zrobic zapis ,,kazdy oddzial moze w 1 turze strzelania moze max 2 razy od War machin oberwac albo ogolnie Shootinu? :D " :lol2:

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Post autor: Morgon82 »

Czlowieku, Ty nie grales na piechocie, ta piechota to byla tylko ozdoba bo w Twojej armii zabijaly tylko wraithy w polaczeniu z magia wampirow. 4 wampiry, dwa corpsy oraz 14 wraithow to okolo 1980 pkt. Wystawiles za reszte jakies 2x10 szkieletow i 20 zombie i nazywasz to graniem na piechocie? Nie zartuj.

Awatar użytkownika
Ish
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ish »

Manfred pisze:co myslicie o blood drinkerze na wąpierzu w BK ??

ja go na wampira jadacego u Blood Najtow bralem,sprawdzal sie swietnie,bo oddzial byl nie do zajechania;) co zeszlo to wracalo.lepsze niz regenka i duzo tansze;]

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

a co myślicie o blood drinkerze na smoku ;) ?

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

nie działa na gada już dawno na to wpadłem :D

Awatar użytkownika
R.I.P.
Wałkarz

Furion pisze:
Drwal pisze:szkoda ze helm obcieli ;/
R.I.P. pisze:Hełm faktycznie za mocno przycieli
Jeśli dla Was to jest "obcięcie"... ;-) ;-) ;-)

pozdrawiam
Furion
To jest cięcie, bo zawala kolejny slot...

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Izwor »

Który w praktyce jest niezużywany :)
Mało kto wystawia 4 herosów, bo to straszne punkty zżera...

Awatar użytkownika
R.I.P.
Wałkarz

Izwor pisze:Który w praktyce jest niezużywany :)
Mało kto wystawia 4 herosów, bo to straszne punkty zżera...
To zależy- 2x necromancer, lord, BsB...

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

czyli rozumiem ze hełm na małym wampirze nie zabiera slota hero :twisted:
a wraithy w jednym unicie max 6tka to i tak styka

Awatar użytkownika
R.I.P.
Wałkarz

Masz rację,
mi to trochę burzy rozpę, więc jak bym chciał zagrać na turze to będe miał problem, ale jakoś temu zaradzę...

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Kozisyn pisze:czyli rozumiem ze hełm na małym wampirze nie zabiera slota hero :twisted:
a wraithy w jednym unicie max 6tka to i tak styka
ale mimo to ws6 a ws7 to wielka różnica 8)

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

tylko na lordów walczacych i exaltedów, na wszystko inne i tak sa gorzej trafiani i lepiej trafiaja, wiem ze tez chodzi o trafianie na 5+ przez kolesi z 3 ws, ale nie przesadzajamy to mialo byc w koncu przyciecie :wink:

Zablokowany