Gallery by SexRocket
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Gallery by SexRocket
Szykuj się na wizytę niedługo Muszę sobie pooglądać na żywo! Widzę, że sztandar się pojawił dokładnie taki, jak chciałeś A figurki są już w Twoim stylu malowane i podobają mi się
Dobra robota!
Dobra robota!
Dokładnie. Chciałbym grać przeciw tak pomalowanym armiom. Wtedy gra dawałaby dwa razy więcej przyjemności, bo przegrać z taką armią to nie wstyd.Leszczu pisze:świetna robota! od takich BG aż miło dostawać baty ;]
Pozdrawiam i gratuluję super roboty!
No, teraz mogę śmiało powiedzieć coś nt. figurek Udało mi się dzisiaj wszystko obejrzeć i przyznać muszę, że armia jest jedną z nielicznych spójnych i jednolicie wykonanych! Figurki są pomalowane bardzo starannie i precyzyjnie i prezentują się naprawdę porządnie. Sztandary są świetne, to całe płótno to świetny materiał, idzie z tego wykręcić naprawdę ciekawe efekty. Freehandy na takim podłożu wyglądają dobrze, zupełnie inaczej, niż na zwykłym prześcieradle, czy na kartce papieru.
Wiedźmy mają tu i ówdzie parę naprawdę nielicznych niedoróbek (np. nity/ćwieki), ale to w sumie szczegóły do poprawienia I oczywiście źrenice koniecznie trzeba domalować
No i tradycyjnie podstawki są już takie, jak zawsze
Wiedźmy mają tu i ówdzie parę naprawdę nielicznych niedoróbek (np. nity/ćwieki), ale to w sumie szczegóły do poprawienia I oczywiście źrenice koniecznie trzeba domalować
No i tradycyjnie podstawki są już takie, jak zawsze
mi za to generalnie nie przypadly do gustu. glownie z jednego wzgledu sa bardzo malo czytelne. definicje kolorow nie sa niczym oddzielone. jedna figurka wyglada ok ale w oddziale to juz oczojebna masakra brak czarnych linii moze jest tego powodem nie wiem moze zbyt malo kontrastowe kolory generalnie na maxa mi sie to zlewa. a podstawki.. geeralnie podbiegaja pod to co napisalem o figsach tylko 123094razy bardziej;] ale to wszystko moze byc kwestia zdjecia moze zobacze na zywo to sie wypowiem jeszcze raz;)
Mi się podobnie wydaje.
O ile technice nie można nic zarzucić, naprawdę chciałbym tak szybko i efektownie malować, o tyle dobór kolorów, podstawki, zatracenie tej mroczności (którą można przecież zawsze ująć inaczej niż w czarno fioletowy nawias, ale niekoniecznie przesadzać w postaci robienia pomarańczowych płaszczyków, blond włosów itd.) po prostu do mnie nie trafia.
A jak to się w ogóle stało, że wpadłeś na takie pomysły?
O ile technice nie można nic zarzucić, naprawdę chciałbym tak szybko i efektownie malować, o tyle dobór kolorów, podstawki, zatracenie tej mroczności (którą można przecież zawsze ująć inaczej niż w czarno fioletowy nawias, ale niekoniecznie przesadzać w postaci robienia pomarańczowych płaszczyków, blond włosów itd.) po prostu do mnie nie trafia.
A jak to się w ogóle stało, że wpadłeś na takie pomysły?
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?
w koncu jakies konstruktywne glosy krytyki
Co do kolorow to turkus to moj ulubiony kolor z palety GW (razem z purpurowym ale ten tu mi nie pasowal) a pomaranczowy to pomysl jankiela mi to zestawienie badzo sie podoba i przede wszystkim armia sie wyroznia co bylo glownym celem. W dalszym planie mam zamiar zebrac jeszcze HE i WE i zrobic je tez w takich kolorach jako jedna wielka armie Blood Elves ale to bardzo odlegle plany
Co do podstwek to rzeczywiscie coraz bardziej sie zastanawiam nad zmiana ale na pewno nie nastapi to zanim nie skoncze malowac tego co mam przygotowane (czyli jeszcze kilka oddzialow)
Co do kolorow to turkus to moj ulubiony kolor z palety GW (razem z purpurowym ale ten tu mi nie pasowal) a pomaranczowy to pomysl jankiela mi to zestawienie badzo sie podoba i przede wszystkim armia sie wyroznia co bylo glownym celem. W dalszym planie mam zamiar zebrac jeszcze HE i WE i zrobic je tez w takich kolorach jako jedna wielka armie Blood Elves ale to bardzo odlegle plany
Co do podstwek to rzeczywiscie coraz bardziej sie zastanawiam nad zmiana ale na pewno nie nastapi to zanim nie skoncze malowac tego co mam przygotowane (czyli jeszcze kilka oddzialow)
kolorki tu nie sa chyba problemem ja robie turkusowe empire ale jakos jest bardziej czytelne. pomarancz jest kontrowersyjny.. chyba za bardzo podobny kolor do skóry ktorej jest sporo na tych figsach ja bym probowal z miodowo zoltym albo jakims ciemnym.. nie wiem.. glowny problem to zlewanie sie tych figs i dla mnie sa na maxa nieczytelne. technicznie dobrze pomalowane ale sam nie wiem co jest nie tak.. a podstawki to bym bez zastanawiania sie zmienil na jakies o bardziej okreslonym ksztalcie;) a tym kilku oddzialom nie rob podstawek poki co bo to strata czasu bo jak skonczysz i tak stwierdzisz ze lepiej zmienic;) tak czy siak powodzenia i czekam na nastepne figurki:)
mam do pomalowania armie tk i zaczelem eksperymentowac z nowymi washami gw efekty mnie mega pozytywnie zaskoczyly. Malowanie oczywiscie na stol sredni czas malowania to 40 min na hero i 15-20 min na szkiela wiec nie duzo wiecej niz przygotowanie przecietnej figsy do bejcowania a efekt moim zdaniem lepszy bo figurka wyglada na czysta
Ale co bede biadolil zobaczcie sami i ocencie
Ale co bede biadolil zobaczcie sami i ocencie