Kampania listopadowa - Imperium Gier

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Obrazek
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Sytuacja jest jak widać - Żul jest w kakaowym otworze bo minął się z Dydkiem, który teraz ciśnie go jak chce. Piotrek stworzył front i zajął kolejne prowincje. Głowa poleciał w stronę orkasów. No a to co dzieje się na samym dole to walka o przetrwanie - prawda jest taka, że jeśli ktoś przegra obie bitwy to w zasadzie odpada z kampanii. Pierwsza bitwa:
800x800 na granicy 26 i 27 zwycięzca kontynuuje marsz, przegrany wycofuje się o jedno pole względem punktu wyjścia (Gremlin 12,13 lub 14, Wiewiór 25 i, jeśli wytrwa to 11).
11 500 na 600 - Gremlin wjeżdża do Wiewiórki.
A i małe info - p to poziom prowincji.
Pytanie jeszcze jest jedno - kiedy armie walczą a kiedy się mijają przy równoczesnym ruchu? Wiadomo, że jeśli wyszedł jeden z A do B a drugi z B do A to jest bitwa. Wiadomo, że jeśli poszli w przeciwne strony to bitwy nie ma. A co jeśli idą po tej samej ściance heksa, ale nie A-B, B-A? IMHO bitwa.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
dark kaczuszka
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dark kaczuszka »

Czy ja wiem czy w takim dołku jest żul?

straci stolice to jest pewne ale ma armie w takim miejscu, że może jeszcze wiele zrobić, choćby karną ekspedycje w drugą stronę. jeszcze nic nie jest przesądzone. acz nie powiem ciekawie to nie wyglada.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Mijanki będą jednak inaczej - powstrzymują się armie wyłącznie z A do B i B do A, nie z boków.
Piotrek - zamieniłbyś się z Krzychem? :-)
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Wiewiór kiedy masz czas zagrac te bitwy? zagramy obie hurtem może ?? ; > Misz na PM. Ew mozemy zagrac w nocy jak przez dzien nei mozesz a Imperium bedzie juz zamknięte, mam stół na mieszkaniu ; D
xYz

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Gremlin taki cichy, niepozorny, a tu w środku ukryty agresor sie chowa :)

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Poprostu, nie lubie jak cos z zielonym zadem kręci mi sie koło lasu... zreszta podobnie jest z bretońskimi wioskami.
xYz

Awatar użytkownika
dark kaczuszka

Oczywiście że bym sie nie zamienił. Tylko po prostu nie ma co dramatyzować. wszystko teraz będzie zależało od paru bitew. Bo to że tam jest już Dydu armią nie znaczy od razu że klepie żula nie wiadomo jak.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Nie, ale to że zajmie mu stolicę już tak...

Co do agresji to powiedział to Charki - człowiek o twarzy cherubinka, który wydał pierwszą bitwę w tej kampanii ;-)
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
dark kaczuszka

Ale chyba ma prawo do jej odbicia??:P

<edit> A właśnie takie mam pytanie czy możemy zrobić oficjalne sojusze?

A dokładniej chodzi mi o to czy można utworzyć coś w rodzaju kontyngentu w armii danego gracza np: szczurom podrzucić kuszoli do walki z leśniakami, albo leśniakom podrzucić kloce warriorsów do walki z szczurami?? etc?

Czym można robić przemarsz przez prowincje tego sojusznika nie zdobywając jego prowincji?

hmmm.... chyba nie ma juz wiecej głupich pytań:P
Ostatnio zmieniony 18 lis 2008, o 16:02 przez dark kaczuszka, łącznie zmieniany 2 razy.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

wtedy juz na p1 ...
xYz

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Nic takiego nie jest mi wiadome, natomiast pamiętaj, że wchodzący do prowincji walczą ze sobą w pierwszej kolejności, obrońca później. Oznacza to, że możesz "bronić" kolegi. Kontyngentu nie przewidzieliśmy, gdyby na którejś planszy była co do nich zgoda wszystkich to mogą być. Spoko.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
slyslaysson
Mudżahedin

Post autor: slyslaysson »

Sugeruję, żeby nowe armie kupować, a stare rozbudowywać do pełnych pięćdziesiątek/setek.
Nie chce mi się pieprzyć z ułamkami punktów.
Analogicznie jak na turniejach - armia na 1500 niekoniecznie musi mieć dokładnie 1500.

Armie, które zawarły sojusz i wspólnie wkraczają do wrażej prowincji nie powinny ze sobą walczyć, tylko wspólnie naparzać wroga.

Brakuje ruchów TK
Zastanawiasz się na wyborem studiów :?:
sprawdź:
----------------------------------
:idea: http://www.wnig.agh.edu.pl :idea:
----------------------------------

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

fajnie by bylo gdyby przy armiach pisalo z jakich prowincji sa (nr przy koszczie)

Awatar użytkownika
Wiewiór
Kontakt:

Post autor: Wiewiór »

Ja jebię, rozbiory :wink:

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Gremlin pisze:Wiewiór kiedy masz czas zagrac te bitwy? zagramy obie hurtem może ?? ; > Misz na PM. Ew mozemy zagrac w nocy jak przez dzien nei mozesz a Imperium bedzie juz zamknięte, mam stół na mieszkaniu ; D
teraz dopiero mówisz??
kiedy mogę wpaść skopać Ci dupsko na zasady macek wojny? :twisted: :twisted:
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Kosa pisze:
Gremlin pisze:Wiewiór kiedy masz czas zagrac te bitwy? zagramy obie hurtem może ?? ; > Misz na PM. Ew mozemy zagrac w nocy jak przez dzien nei mozesz a Imperium bedzie juz zamknięte, mam stół na mieszkaniu ; D
teraz dopiero mówisz??
kiedy mogę wpaść skopać Ci dupsko na zasady macek wojny? :twisted: :twisted:
W Czwartek wieczorem jutro mam kolosy 2, a popołudniu gram z Wiewiórem w IG o 14:20.
xYz

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ok, wstępnie na czwartek w nocy :D
można przekimać u Ciebie bo pewnie nie będzie mi się chcialo wracać, a jak jż przyjde to wieczorem.

Grasz jedną armią na 3k?
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

jade chyba z Gargiem on 2k ja 1k ale jeszcze zobacze... jak bym miał jechac na 3k to musiał bym pozyczyć smoka od kogos ^^ - zrestza nie spamujmy pisz na gg
xYz

Awatar użytkownika
dark kaczuszka

Więc teraz małe głosowanie na mapce nr 3 (myślę że najsprawiedliwsze będzie głosowanie z prawem Veta. Jeśli ktoś czuje że dany punkt godzi w jego interesy to vetuje go i zapominamy o sprawie)

1) Możliwość wejścia na terytorium gracza, ale tylko tranzytowo czyli bez zajmowania jego posesji (fluffowo też dobrze nie każde ziemie przez które maszerują armie muszą być przyłączonę)
2) Kontyngent w armii gracza. (Za jego zgodą, dodajemy jakiś kontyngent, właściciel może go sam sterować podczas bitwy bądź nie - do uzgodnienia)

Myślę że pomogło by to trochę taktyce. Ale jak już mówiłem pionki są w grze sytuacja na mapie jest jaka jest więc demokracja mogła by kogoś pokrzywdzić. więc każdy ma prawo Veta

ODPOWIEDZ