29 XI - imperium gier

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Ja mam taki pomysł, oczywiście nie musicie się na niego zgadzać :wink:
Po pierwsze podnieść kontygnent o 20pkt do 170.
Po drugie Dopuścić TK i wampirki do kontygnenty. Rozumiem problem związany z hierofant ale wszystko da się rozwiązać. Można by go podczepić pod zwykłego generała lub po prostu ominąć sypanie się. Takie 170pkt to jednak nie to samo co cała armia :wink: Plusem jest to że mamy większe pole wyboru kontygnentu :D

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

To kondyndent bedzie na 150 czy 170 pts? I czy musi miec generała?

Nie grałem ostatnio wiec nie wiem :<
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

150 bez generała, możesz brać liderkę od własnego podobnie jak przerzut z bsb. I nie ma TK i VC :-)
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Rozumiem ze Moge wziąść Skaveny do DE?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Mozna gdziesz wrzucić przejrzysty regulamin turnieju?? Bo nie chche mi sie przeszukiwac całego tematu ; )) Prosze całkiem łądnie. ( na przykłąd w pierwszym poście można by ja ładnie "zakodować" badz poprostu wkleić ; ))

Tutaj masz ta tabele o która prosiłem, nie powiem ze sie jej nie na szukałem troche (chamy z GW zmienili strone, a na tej nic nie ma - tabela jest na samym dole tego pdf`a). - pewnie bym jej nie znalazł gdybym nie wyczytał na jakims forum, że była z WD 285 ; )
xYz

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Done
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Gremlin pisze:Mozna gdziesz wrzucić przejrzysty regulamin turnieju?? Bo nie chche mi sie przeszukiwac całego tematu ; )) Prosze całkiem łądnie. ( na przykłąd w pierwszym poście można by ja ładnie "zakodować" badz poprostu wkleić ; ))

Tutaj masz ta tabele o która prosiłeś =>>> http://www.cheltenhamwarchiefs.co.uk/si ... patrol.pdf <<<=, nie powiem ze sie jej nie na szukałem troche (chamy z GW zmienili strone, a na tej nic nie ma - tabela jest na samym dole tego pdf`a). - pewnie bym jej nie znalazł gdybym nie wyczytał na jakims forum, że była z WD 285 ; )
zapomnaiłem podac linka ^^
xYz

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Koniecznie chcecie aby się wliczały oddziały z kontyngentu do limitu specjali i slotów core? Bo tak to się z tego robi bardziej utrudnienie albo coś mało użytecznego zamiast wsparcie. Może dać mu dodatkową opcję 0-1 specjal czy dodatkowy slot podwójny, przecież za te 150 pkt i tak się żadnych cudów nie wciśnie?

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Tez uwazam ze to bez sensu by specjale wliczały sie do specjali głównej armii. Przeciez zazwyczaj to jest tylko jedna jednostka ....

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Dobra to 0-1 special w kontyngencie, ale nie można dzięki niemu załatwiać sobie limit core.

Zmiany dalsze w regulaminie: PoD, Storm banner, recast wampirów.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

A tak dla uściślenia nie mozna miec lordów wiec nie da sie połączyc PoK i Armoru z regeneracją :lol2:

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Cóż za przenikliwość Watsonie :-)
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Do usług ;)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Czytałem ten regulamin i jest z dupy. Skoro storm baner i ikona z tk zajmuje slot special, to niech HoDA zajmuje też slot special.
Dogs of War
- DoW nie dotyczą żadne ograniczenia restrykcyjne, za wyjątkiem magii
- Drakehoff Banner zajmuje slot Rare
- Helm of Commandment zajmuje slot Rare, chyba że nosi go Wight king
To żeś obciął DOW, jak mają grać teraz bez regenki :lol2: :lol2: :lol2:
- Siren Song zajmuje slot Rare, a w przypadku gdy te sloty są zajęte, zajmuje 2 sloty Special
W takim razie zróbcie jeszcze dopisek do dwarfów że rune of challange też zajmuje takie sloty.

Przemyśle jeszcze raz ten cs.

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Ja proponuje zeby przetestowac na tym turnieju LSCS. Tylko magie dostosowac do malych punktow
Co wy na to ?

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Link Charki, nie wszystkim chce się tego szukać :)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Skaven jest taki sam jak ostatnio i jakoś nie był z dupy. Teraz po prostu chcesz przyjść szczurami bo lizakami bez Slana nie zagrasz i tyle. Jak dla mnie Hoda może zajmować special. Co do porównywania krasnali do demonów to żenada i dobrze o tym wiesz.

Charki - ja wolę FCS.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Spoko, moich rozpisek nie rusza zaden cs :)
Co najwyzej kazdy z nich tnie mi magie jakbym chcial zagrac na full magii ;)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Prawda jest taka, że na LSCS demony wciąż miażdżą system, a moim zdaniem nie o to chodzi. Co więcej po ostatnim turnieju na duże punkty przy tych zasadach opinie były nader dobre, także po co zmieniać dobre rozwiązania?
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

w FCS moim zdaniem za duzo rzeczy jest pocietych i zajmujacych dodatkowe sloty, nie tylko w VC i DL. Tak tylko zasugerowałem zeby przetestowac, nie jest idealny (zadden cs nie jest) a mniej rzeczy tnie.
Na fcs tez sie da grac, jak zrszta na kazde zasady (nawet bez limitow tyle ze wtedy jak trafiasz na demony nie wyjmujesz figurek i masz 2 godzinne okienko :) ). Ostatni turniej byl przyjemny wiec fcs napewno nie zniecheci mnie od pojawienia sie

ODPOWIEDZ