PGA 2008: RATS WARS- THE CLAN WARS (22/23.11.08)

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
kędzi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kędzi »

A ja sobie znowu pomarudze. :wink:
Wyszlo prawie wszystko poza hobbystyka :? Niestety 18 pkt to stanowczo za malo(gdyby nie to w generalskiej bylbym 7 grajac krasnoludami :wink: )jak na taki poziom graczy.A tak dalo mi to ostatecznie 21 miejsce. Szkoda...
Co do demnonow i wampirow, niby nie duzo, ale w 5 bitwach trafilem raz na wampiry i dwa razy na demony(ma sie to szczescie)
Wyniki z bitew:
18:2 z HE
11:9 z Politem i jego demonami
10:10 z Dwarfami
17:3 z Wampirami Zulusa
12:8 z demonami Baniaka

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Chciałby mzauważyć, że demonami nie grały dzieci tylko naprawdę doświadczeni gracze. Parę innych demonów wypadło poza 40 tak więc należy zakładać, że ten kto umiał grać i dsotał dobrą armie i trafił na odpowiedniego przeciwnika szedł dalej - taka opinia sędziego.

kędzi

Post autor: kędzi »

Niech zapanuje haslo -KOCHAM SIEBIE, wnioskujac ostatnie wypowiedzi :D
Baniak tez KOCHA SIEBIE bo sam mi to przyznal :wink: (Pozdrowienia dla Bloodthirstera :lol2: )

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

szafa@poznan pisze: 19 Zbyszek Barbarossa Łobocki DE 21 64 85
Szafo, wytłumacz mi proszę, jakim cudem mam punktów 21 z hobby, kiedy tyle miałem z samego malowania?

O taka drobną korektę bym prosił, z tego, co pamiętam, na teście wiedzy nie trafiłem jednego pytania, tego z bestiami.

EDIT:

Dokładniej mam 22 z malowania (patrz link poniżej) oraz chyba wszystkie bez jednego z testu wiedzy, ale co do tego drugiego mogę się mylić.

http://strony.aster.pl/barbaros/wyniki_barba.jpg

Czuję się zwałowany.

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Post autor: Marys »

Ten kto twierdzi ze dl jest przegiety, bo wygralem nim tur byl albo nieobecny na PGA, albo pieprzy dla samego pieprzenia.
Nie oszukujmy sie. Wygralem dlatego ze mialem fart w kostkach :P A to ze jestem slaby, to kazdy kto ze mna gral wie. I Wielkie dzieki dla Gobbosa, ktory idealnie mnie na tym turnieju podsumowal, mowiac do mnie z wielka zloscia: To twoja armia jest bez sensu.
I zaznaczam, ze ten wynik byl swojego rodzaju dywersja, bo ja nie gram dl, wiec jak go zetniecie (ch..j wie czemu) jeszcze bardziej, to sie bede cieszyl :D

A tak na powaznie, to bardzo fajnie przygotowany organizacyjnie turniej i mega zajebiaszcze ciasto. Przeciwnicy bardzo fajni. Przepraszam tych, z ktorymi mialem farta i tych, ktorzy mieli ze mna pecha, bo zdaje sobie sprawe, ze nie wszystkie wyniki oddaja skilla :P

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

bardzo w porządku są poznaniacy,
turniej sprawie przeprowadzony, wszystko elegancko, tereny, sala i sędziowanie. Gratulacje.

Co do bitew, to zagralem 5 wymagających bitew z mocnymi przeciwnikami:

- Kielon (Dwarfy), w kluczowym momencie jego długobrodzi nie zdali breaka na 7 z przerzutem i wybuchło mu kowadło. Jednak breta ma ciężko z krasnalami i 13:7 dla mnie

- Tomek Koszowski (Orki), wylosowałem dwa razy beast cowers i właściwie Wyverna Tomka stała całą bitwę w jednym miejscu. Tomek zrobił błąd, którego chyba sobie długi nie wybaczy i wygrałem 16:4

- Hirek (Demony), magię wylosowałem fatalną, armia była na moją naprawdę mocna (Bladzio, psy, flamery i horrory) ale udało mi się herosami zatrzymać pieski, a gralle po ciężkich bojach zdjęli Bladzia, 17:3

- Furion (Wampiry), znowu miałem dwa razy beast cowers i przy dwóch scrolach myślałem, że ten czar pozwoli mi wygrać bitwę. Stało się jednak zupełnie odwrotnie i w momencie, gdy na stole sytuacja wyglądała dla mnie naprawdę dobrze (nieruszeni gralle wpadli w grave guardów w towarzystwie pegazów z boczku) wybuchła mi lanca gralli od miscasta magiczki i cały plan poszedł z pizdu. Od trzeciej tury grałem bez DD i scrolli, próbowałem przedłużać ale nie dało się nic zrobić 2:18

- Daniel (Dwarfy), przeciwnik nie dał sobie zrobić maski, zagrał zachowawczo, miałem trochę pecha w combatach, zaś Danielowi wybuchło kowało, 13:7

Nie jestem zadowolony w ogólnego wyniku ale chyba zagrałem 5 dobrych bitew, z czego za to jestem zadowolony, a bretka dalej daje radę i niedługo wygra mastera!

Gratulacje dla Blessa za wynik
podziękowania dla organizatorów, przeciwników, dla Janka za transport, chłopakom za figurki i całej Ekipie Jeźdźców Hardkoru , Shinowi , Barbowi i innych za wspólnie spędzony czas.
Fisch
Obrazek

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Barbarossa pisze: http://strony.aster.pl/barbaros/wyniki_barba.jpg
Czuję się zwałowany.
haha
Zbyszku, widzę, że czerpiesz od swoich najwspanialszych imienników!
mam nadzieję, że ocenę malowania również nagrałeś!
:wink:

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Marys - spoko spoko, na dzisiejszych zasadach WFB turnieju bez farta wygrać się po prostu nie da. Skill starczy na okolice top 10, i to też zakładając brak megapecha :)

Poza wałowaniem na wynikach przez orgów :wink: - turniej bardzo mi się podobał, grałem 5 fenomenalnych bitew, każdą z inną armią. Ciastka wypas, hala bardzo ładna (szkoda tylko, że buracy ochroniarze nas przeszukiwali, ale to już kwestia samego eventu, a nie organizatorów turnieju), hostessy w porządku, kwatery mogły być... Ogółem wielki +.

Zasady compowe na pewno wymusiły zróżnicowanie armii i w sumie demony Marysa, z którymi akurat zremisowałem, do turboprzegiętych nie należały - sądzę, że większością armii dałbym radę powalczyć. Ale oczywiście wyniki wszystkich masterów liczą się do rozważań na temat Balancing Patcha.

Nehan - Zmiętą kartkę z wynikami miałem akurat w kieszeni płaszcza, więc co za problem wrzucić skan, zamiast pisać "uwierzcie mi na słowo, należy się jeszcze 10 punktów do klasyfikacji ogólnej" ;)

Awatar użytkownika
shabovy

Post autor: shabovy »

Ej no i co się plujesz typie?! Pożyczyłeś sobie przegiętą armię i wygrałeś na mega farcie turniej. Sam bym Cię pojechał. A w ogóle to co to za ksywka "Maryś", Ty w ogóle jesteś facetem?

A tak poważnie to turniej zajebisty, super organizacja, bitwy i ciasto. Żeby nikogo nie pominąć podziękuję organizatorom i przeciwnikom.

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

a, myślałem, że zrobiłeś zdjęcie na turnieju :)

żałuję, że nie przyjechałem, w piątek nawet podjąłem decyzję o niezapowiedzianej wizycie; niestety na drodze stanęła ładna koleżanka i soplica wiśniowa :(

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Jako sędzia:
- według mojej oceny turniej bardzo spokojny - prawie zero napinki - czasem Darek coś męczył :), ale ogólnie pod względem sędziowania spoko luz. Paru rzeczy też się dowiedziałem.
Odnośnie różności armii, to jestem zaskoczony dwoma armiami - 2-3 armiami bestii i taką samą ilością chadecji.
Źle wypadły darki - i na pewno to nie była wina pedanta - 19, 26,29... miejsce...
W mojej ocenie armie WoCh mocno wyglądały inna bajka kto nimi grał - ale ja mam słabe pod tym względem rozeznanie.
Dwarfy grały na pierwszych 6 stołach w ostatniej bitwie i jak widać są ich trzy armie w pierwszej 20, a dalej na miejscach 21,22 więc jak dla mnie albo skill albo przeciwnicy odpowiedni.

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

No to słówko ode mnie.
Turniej mega gięty, nie spodziewalem się że to taka przednia impreza.
Wszystkie bitwy IMO bardzo wymagające w tym 2 razy demony.
Wszystko zgodnie z czasem, placuszki, herbatki - mega.
Ekstra dodatkiem byl wyświetlany czas oraz ogloszenia z mikrofonu.
Szkoda, że stoły na których grałem to w wiekszości patelnie - lącznie 3 lasy na cały turniej ale jakoś dałem rade.
Moja rozpa zamiatała i gdybym jeszcze raz miał ją układać wyglądałaby identycznie ;)
a teraz wyniki:

1. 12:8 Bania - demony
2. 6:14 Dębek - bretka
3. 10:10 - Noir demony
4. 20:0 - Corvus DE
5: 18:2 - Kolas

W sumie 14 miejsce co jest moim sukcesem ;)
Dzieki wszystkim za bitwy :D

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Tak jak mówłem przed PGA uważam ze trzeba przyciąć TK. Owszem demony silne nadal, ale Darku możesz powiedzieć z jakimi armiami grałeś?

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Co trzeba przyciąć?:D

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

Post autor: FIFI (_!_) »

trzeba przyciąć Malala a nie TK:P bo on czym by nie grał to i tak "coś" ugra :lol2:

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

turniej wypas:)

dzieki organizatorom i przeciwnikom oraz graty dla Marysia za 1 miejscie

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Podpisuje się pod zdaniem Dolmira. Turniej mega full wypas! Wiecej nie trzeba mówić.
Z góry dziękuję moim przeciwnikom za luzackie i bez ciśnięcia bitwy, w skrócie:

11:9 Corvus DE - bardzo przyjemna i luzacka bitwa, w sumie, spotkało się 2 młodych graczy :D
13:7 Boski DL: po raz któryś graliśmy razem, co tu więcej mówić, znamy się z lokali, więc bitwa pozytywnie zaskakująca, no i wesolo było :)
0:20 Kołek z DL - armia oraz rozpiska (którą widziałem tutaj na BP), ktore wzbudzały we mnie grozę. 2 wagony psów i spam reszty unitów... Miła na maxa bitwa, no i Kołek wbrew pozorom, jako autor rozpiski - szaleniec, ale jako gracz spoko kolo :D
10:10 Dębek i Bretonia: poza szczegółem, że mówić prawie nie mogłem to ani razu nie było jakiś specjalnych ciśnięć, total luuzik.
12:8 Duke z Lizakami: ostatnia bitwa, nie chciało mi się juz zbytnio grać, rozleniwienie, mega chrypa spowodowały, że troche szedłem na pałe, tam jakieś błędy popelniałem, no i całą bitwę farciliśmy na zmianę :lol2:
(druga kolumna moja zeby nie bylo xD)

Reasumując ugrałem 31 miejsce, 21 za malowanie, z testu wiedzy nie wiem nadal ile miałem, ale kit tam... W sumie zadowolony jestem, jak na to, że byłem na tabletach (w piątek 38 C gorączki ;) ), a dzisiaj mega niewyspany i z szumiącym oceanem w głowie... Ehh...

Było zarąbiście!

Pozdrawiam wszystkich z którymi grałem oraz tych, których okazję miałem poznać!
Piotras ^^

Bartys
Kradziej

Post autor: Bartys »

Hej, dzięki wielkie za turniej, było naprawdę wyjebiście.
Wszystko się z mojego punktu widzenia dobrze zgrało.
Dziękuję wszystkim przeciwnikom za bitwy, ekipie za powrót do Wawy i oczywiście organizatorom.

A teraz moich walecznych brodaczy:
1. HE na stardragonie (niestety nie pamiętam imienia przeciwnika) 16-4

2. Lizaki na dużym biegaczu (niestety nie pamiętam imienia przeciwnika) 16-4

3. na trzecim stole TK z Shino 16-4

4. HE na dwóch smokach z Liresem 9-11

5. VC na smoku z Blessem 6-14

malowanie:21
test:8

Ogółem rzecz biorąc jestem bardzo zadowolony z wyniku :D no może poza wynikiem jednej bitwy ale trudno się mówi ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

turniej przyjemny ;] sala w porzadku choc jedno pietro z innymi rzeczami ssie ostro ( troche masakryczna byla ta muzyka ;) )

bitwy ultra bezspieciowe choc farta w kosciach ( poza 1 bitwa) nie mozna powiedziec, ze mialem :) i sie o wynikach nie bede rozpisywal

waruki do spania byly w miare ok choc patrzac, ze w poznaniu nic nie bylo wolnego ze wzgledu na pga to bylo bardzo w porzadku :)

wielkie pozdro dla ekipy jezdzcow(bless - gratki za wysokie miejsce, kolaty i fischa), crusa, przeciwnikow (Michała Bociana, Grzesia, Bartysa, Kowala oraz przeciwnika z 4 bitwy, ktorego imienia nie pamietam (chyba Piotr :) ) oraz towarzyszy podrozy :)

gratulacje dla marysa (nie gra chyba dlugo a tu taki wynik :) brawo) malala za pocisniecie tk jak ja nie dalem rady ;) i darka

Awatar użytkownika
Leśnik
Mudżahedin

Post autor: Leśnik »

Dziękujemy Wszystkim za przybycie i dobrą zabawę przez cały weekend.

Więcej potem.

Zbyszek co do testu wiedzy to na pewno miałeś źle odpowiedz z ogrami w domku bo od razu zwróciliśmy uwagę na taki błąd takiego gracz :P :) ale to czy były one wklepane i odpowiednio zsumowane to sprawdzimy jutro i w razie czego nastąpią zmiany.

Pozdro Leśnik

ODPOWIEDZ