Zdecydowanie o to chodziło. Nie widzę innych możliwości, jeśli ma się 5 typów jednostek w armii.No bo chyba nie chodziło o to, żeby jako jedyni mogli zrobić to i to?
Wszystko po kolei? Chyba za dużo wymagasz - pisać mi się nie chce, można jedynie ujawnić to, co już zostało napisane. Ogólnym założeniem było przycięcie wszystkich rare w ramach CS, by wymusić troszkę większe zróżnicowanie rozpisek. Podobnie możliwość podwojenia rare jest pewnym ukłonem w stronę mało standardowych rozpisek na dwóch oddziałach waywatcherów czy dwóch oddziałach grali. Wiadomo jednak, że niektóre rare są duzo mocniejsze, niż inne. Czołg - 600 pts niemozliwych dla zdobycia dla większości armii punktów, treeman - przyjmujący na klatę praktycznie dowolne jednostki. Hellcannon - kolejne niezabijalne 400 pts, a i jeszcze ugryźć potrafi, Hydra - jednostka którą przepychają tylko wielkie wagony ciężkiej kawalerii albo single modele warte ze 3 razy tyle co hydra (w moim prywatnym odczuciu hydra jest za tania o 75-100 pts). Flamery - wypłacają obłędną ilosć strzałów, w hth radzą sobie doskonale i raczej mozna zapomnieć o ściągnięciu ich fastem czy jakimiś lataczami. Wraithy - jak sie okazało w liczbie 2x7 nie do ruszenia dla większości armii, do tego mają sporego kopa w hth.Ograniczenia w niezbędnym zakresie, ale dlaczego akurat w takim? Dlaczego herald na jaggerze zabiera taki a taki slot, albo dlaczego bsb z drakenhoffem nie może wziąć bloodlinów? Dlaczego można powtórzyć salki a treemana nie, dlaczego mogą być dwa razy organki a nie dwa razy Hydra? Tego mi w tym pomyśle chyba najbardziej brakuje - spokojnego tłumaczenia
Większość? Mam wrażenie, że tylko te dotyczące O&G.Równocześnie większość propozycji odpierasz argumentem "naucz się lepiej grać", lub "w 6ed DE miały jeszcze bardziej pod górkę".
Nie bardzo rozumiem - przycięliśmy demony i VC. To co trzeba, a nie to, czego lud chce. Lud by chciał wszystko poprzycinać, bo każdy miał złe doświadczenia z jakimś przedmiotem czy jednostką. Dobrze, że już minęło trochę czasu od wydania bretki czy HE, bo mielibyśmy wielostronicowe narzekanie na blessing czy na ASF.Jeśli nie, wprost przeciwnie, zawsze będzie argment: a tych poprzednich tak nie przycieliście. Mam nadzieję , że rozumiecie moje intencje.
Przeoczyłem.Nie prosiłem o to - prosiłem, żebyś się ustosunkował do zaproponowanych przeze mnie zmian do BP (moj przedostatni post) zwlaszcza do BSB i 12calowej popychaczki.
Z bsb nie wiem o co chodziło. Co do popychaczki - nie widzę w jej powtarzaniu niczego przegiętego. Nie będę zabierał głosu w tej sprawie, dlatego że nie byłem zwolennikiem wprowadzenia tego.