Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Krótka piłka- Savage Orc Big Boss na rydwanie daje mu frenzy?
Skoro nigdzie nie jest napisane, że mogą to znaczy, że nie mogą. Chociaż IMO jest to przeoczenie twórcy podręcznika.oczopek pisze:czy savagą na piechocie big'uną, albo zwykłym mozna dać magiczny sztandar? bo nic nie jest napisane.
Panowie wpadłem na pewne combo ale nie wiem czy zadziała tak jak chce (kwestia zasad). Szaman gobliński bierze sobie bryczke z garażu i ubiera Triksy Trinket. Czy teraz jak komuś gobos wjedzie to nie ma warda nawet na impakty? Ja dobrze myśleć?
no jeśli się stykają z podstawką tego co ma trinket to nie. opis przedmiotu mówi "Modele (wrogie lub sprzymierzone) w kontakcie z podstawką właściciela nie mogą korzystać magicznej ochrony". Sprawa raczej oczywista ale wole się upewnić ;P
- Witch_slave
- Pseudoklimaciarz
Witam
Po mojej ostatniej bitewce z zielona armią pojawiło się kilka niejasności, które mam nadzieję pomożecie rozwiązać:
1. Czy czar "Stopa Gorka" może być rzucony na jednostkę która walczy wręcz?
2. Jak działa magiczny przedmiot "Ubij-Pierścień Nibbli", a konkretnie kiedy gracz OnG rzuca k6 by sprawdzić czy szaman nie oberwał?
3. Czy szamani Orków i Goblinów mogą czarować gdy są w jednostce która zaangażowana jest walką wręcz?
Po mojej ostatniej bitewce z zielona armią pojawiło się kilka niejasności, które mam nadzieję pomożecie rozwiązać:
2. Jak działa magiczny przedmiot "Ubij-Pierścień Nibbli", a konkretnie kiedy gracz OnG rzuca k6 by sprawdzić czy szaman nie oberwał?
3. Czy szamani Orków i Goblinów mogą czarować gdy są w jednostce która zaangażowana jest walką wręcz?
1. nieWitch_slave pisze:Witam
2.po użyciu rzucasz czy dostałeś hit'a
3. zależy jaki czar...
Przeczytaj RB
Jest tam taki zapis, że jeśli nie jest bezpośrednio napisane, że można rzucać czar do walki, to nie można (np. zwróć uwagę na zapis przy itty ringu)
Jest tam taki zapis, że jeśli nie jest bezpośrednio napisane, że można rzucać czar do walki, to nie można (np. zwróć uwagę na zapis przy itty ringu)
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?
zawsze