menghil's manflayers pisze:Repeater crossbow-pistol
Mengil himself carries a repeater crossbow-pistol instead of a repeater crossbow.
Mengil’s specially designed crossbow-pistol is a light and flexible weapon, and extremely deadly at close range.
Rules: 3 x Multiple Shots. Ignores To Hit penalties for shooting at long range and for moving and shooting.
kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Ostatnio zmieniony 24 lis 2008, o 12:16 przez grahnar, łącznie zmieniany 1 raz.
tylko mengil ma 3x multiple shot...
Karkonoska Frakcja Fantastyki http://www.kffjelenia.fora.pl
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
Pewnie pytanie padło, ale nie mogę tego znaleźć na forum.
Jak się mają zasady nowego dark venoma do mengili? Traktujemy go wg. starych czy nowych zasad? Jeśli wg. starych, to czy ktoś może przytoczyć, jak one brzmiały?
Jak się mają zasady nowego dark venoma do mengili? Traktujemy go wg. starych czy nowych zasad? Jeśli wg. starych, to czy ktoś może przytoczyć, jak one brzmiały?
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?
Czy w fazie wystawiania skautów, mogę dołączyć bohatera z zasadą skaut lub waywatcher do oddziału w mojej strefie rozstawienia (np wardancerów czy glade guardów)? Czy jeżeli decyduję się na wystawienie takich bohaterów w swojej strefie rozstawienia, to nie mogę ich dołączyć do oddziałów bez podobnych zasad?
(Proszę o odpowiedź pełnym zdaniem, czasem odpowiedzi "tak" "nie" mogą być dezorientujące )
(Proszę o odpowiedź pełnym zdaniem, czasem odpowiedzi "tak" "nie" mogą być dezorientujące )
mdłości pisze:Czy w fazie wystawiania skautów, mogę dołączyć bohatera z zasadą skaut lub waywatcher do oddziału w mojej strefie rozstawienia (np wardancerów czy glade guardów)? Czy jeżeli decyduję się na wystawienie takich bohaterów w swojej strefie rozstawienia, to nie mogę ich dołączyć do oddziałów bez podobnych zasad?
1. mozesz wystawic kolesia ze scautem do swojego normalnego oddzialu (lub innych skautow) zakladajac ze ow moze sie normalnie do nich dolaczac i nie ma jakis innych obwarowan (np do wildow trrza miec specjalna zdolnosc itp)
2. do scoutow mozesz dolaczac tylko ziomali ze scoutem chyba ze wczesniej wystawisz ich jako zwykla jednostke(olewasz zdolnosc specjalna)
- Witch_slave
- Pseudoklimaciarz
Dwa formalne i na potwierdzenie tego jak myślę pytania:
1. Czy jakikolwiek oddział strzelający po zmobilizowaniu się może oddać strzał?
2. 20 łuczników (2 szeregi po 10) stoi na wzgórzu. Pierwszy szereg w całości, a w drugim tylko 5 modeli stoi częściowo na wzgórzu pozostali nie. Czy w tej sytuacji drugi szereg może strzelać?
1. Czy jakikolwiek oddział strzelający po zmobilizowaniu się może oddać strzał?
2. 20 łuczników (2 szeregi po 10) stoi na wzgórzu. Pierwszy szereg w całości, a w drugim tylko 5 modeli stoi częściowo na wzgórzu pozostali nie. Czy w tej sytuacji drugi szereg może strzelać?
1 - tak szybka kawaleria o ile robila ucieczke od szarzy
2 - ci ktorzy stoja na gorce w 2 szeregu moga strelac, reszta nie.
2 - ci ktorzy stoja na gorce w 2 szeregu moga strelac, reszta nie.
Mam dwa pytania
Pościg , gonie właśnie oddział warriorów , oni mają na linii swojej ucieczki oddział ciężkiej kawalerii , ja wyrzucam dwie 3 oni wyrzucają dwie 4 , kawaleria natomiast znajduję się odemnie 4 cale , nie doganiam warriorów ale automatycznie szarżuje na Heavy Cavalery tak ?? zalicza się do tej szarży bonus z frenzy ?? Nie mam RB przy sobie dlatego pytam
Pozdrawiam
Na to pytanie uzyskałem odpowiedź że zawsze w WW ataki idą w obsługantów maszyny , a co jeżeli są to ataki strzeleckie ?? Strzelam z łuku który ma KB i trafiam w maszynę , przy życiu jest 2 obsługantów czyli KB działa ??Mam pytanie. Czy KB działa na maszyny wojenne jak pozostaję przy życiu dwóch załogantów ??
Pościg , gonie właśnie oddział warriorów , oni mają na linii swojej ucieczki oddział ciężkiej kawalerii , ja wyrzucam dwie 3 oni wyrzucają dwie 4 , kawaleria natomiast znajduję się odemnie 4 cale , nie doganiam warriorów ale automatycznie szarżuje na Heavy Cavalery tak ?? zalicza się do tej szarży bonus z frenzy ?? Nie mam RB przy sobie dlatego pytam
Pozdrawiam
Nie ma to nic wspólnego z frenzy. Jeśli coś stoi ci na drodze pościgu to po prostu się w to wbijasz (jeśli twój wynik na 2k6 będzie wystarczająco duży, żebyś do nich doszedł).Pościg , gonie właśnie oddział warriorów , oni mają na linii swojej ucieczki oddział ciężkiej kawalerii , ja wyrzucam dwie 3 oni wyrzucają dwie 4 , kawaleria natomiast znajduję się odemnie 4 cale , nie doganiam warriorów ale automatycznie szarżuje na Heavy Cavalery tak ?? zalicza się do tej szarży bonus z frenzy ?? Nie mam RB przy sobie dlatego pytam
Ja natomiast mam inne pytanie. Czy jeśli mój oddział musi uciekać w kierunku lasu, to ginie automatycznie wtedy kiedy wejdzie w las tak? Jeśli nie, to czy rydwan mnie goniący musi wjechać za mną w ten las?
Las nie jest terenem impassable, więc nic się o niego nie "rozbija" podczas ucieczki. Jeśli rydwan zadeklarował pościg, to musi go wykonać: wjechać w las jeśli jedzie wystarczająco daleko i zgarnąć baty za wjazd w taki teren.