a szczególnie nie widze go w rozpiskach graczy HE z top50 na masterach

pozdrawiam i sorry za offtop,
dyskusja o BP+R jest w dziale Dyskusje Ogólne
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
drogi jacku. Jakbys sie czul gdyby zxabronil twojemu oddzialwi cofnac sie o pol ruchu gdyz przy robieniu manewru turn modele by za duzo przechodzily? ja wlasnie sie tak czuje z gwardia. problem nie polega na tym, ze nie daje sobie bez tego rady, gdyz nawet dzis chyba udowodnilem, ze jest inaczej. Po prostu takie podejscie do zasady manwerow strasznie splaszcza ta gre sprawiajac, ze wiekszosc manewrow jest nieuzyteczna i gral piechota ogranicza sie do chodzeia do przodu/stania w miejscu.Nie wiem czy to takie szcęście.
Moje podejście do zasad Michale, jest autorytarne, a nie rawowe.
Drogi Michale.Shino pisze:drogi jacku. Jakbys sie czul gdyby zxabronil twojemu oddzialwi cofnac sie o pol ruchu gdyz przy robieniu manewru turn modele by za duzo przechodzily? ja wlasnie sie tak czuje z gwardia. problem nie polega na tym, ze nie daje sobie bez tego rady, gdyz nawet dzis chyba udowodnilem, ze jest inaczej. Po prostu takie podejscie do zasady manwerow strasznie splaszcza ta gre sprawiajac, ze wiekszosc manewrow jest nieuzyteczna i gral piechota ogranicza sie do chodzeia do przodu/stania w miejscu.Nie wiem czy to takie szcęście.
Moje podejście do zasad Michale, jest autorytarne, a nie rawowe.
Racja.Jedy Knight pisze: Drogi Michale.
Nie rób sobie ze mnie jaj.
nie robie. jesli byscie z tego powodu zabronili zmiany formacji to uwerz mi, ze nie zgadzalbym sie jakby przeciwnicy chcieli cofac swoje klocki bo niepelne ranki za duzo by przechodzily... jesli to jest gra w ktora chcecie grac to ok... ja inaczej do tego widac podchodze...Drogi Michale.
Nie rób sobie ze mnie jaj.
? skad wiesz jakie bylo zamierzenie autorow?"Pivot on spot dla Ikony!" - wtedy ten sztandar bedzie działał tak, jak było w zamierzeniu autorów.
szczurek pisze:Biorę popcorn i wygodnie rozsiadam się w fotelu![]()
Ja mu kibicujeHehehe... cwaniaczek! Nic z tego, bracie! Shino jest w (jednoosobowej) mniejszosci i najprawdopodobniej nic go nie przekona, ze to zagranie smierdzi na kilometr i ze budzi niesmak u wszystkich, z ktorymi gra. Korzystajac wiec z tego, ze jest w mniejszosci, zostanie najprawdopodobniej brutalnie spacyfikowany. I bedzie to szczesliwe zakonczenie, po ktorym tylko Shino nie bedzie szczesliwy, a cala reszta bedzie.
Nie bój żabyLepiej wracaj malowac TK Rolling Eyes Wink
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Co ma piernik do wiatraka? Wał to wał. A siła armii nie ma tu nic do rzeczy.Jankiel pisze:Dla mnie wcale nie śmierdzi, bo TK to słaba armia.
Tak, jak w VI edycji broniłem szczelinek strzelniczych (bo jak sobie miały DE radzić ze skavenami), tak teraz będę bronił "wałów na ruchu" dkla TK.
Jankielu - to jest wał, po prostu. Ma bardzo słabe podstawy w RB. Jeśli uważasz, że słabe armie mogą wałować, to wróćmy do sztuczki z minersami - zakazaliśmy tego, a przecież opiera się na tym samym mechanizmie - wychodzą w linii, robią expand frontage i jeszcze jakiś mały ruch/turn, szarża z kowadła. Dwarfy wcale nie są silne, więc dlaczego tego zakazaliśmy?Jankiel pisze:Dla mnie wcale nie śmierdzi, bo TK to słaba armia.
Tak, jak w VI edycji broniłem szczelinek strzelniczych (bo jak sobie miały DE radzić ze skavenami), tak teraz będę bronił "wałów na ruchu" dkla TK.
tego tez chcesz zabronic? przeciez czesto gravcze o&g przepuszczali fanatykow przez swojejednostki.. :d jak teraz ie eda mogli bo to wal to juz wogole sie porobi...A jak gracze O&G zaczną robić masowo fanatic slingshoty, to co? Bo dotychczas żaden z nich na to nie wpadł, ale to "słabsza armia"...
to, ze jestem ta osoba, ktora sie tu regularnie wypowiada (jankiel malal i szafra juz jakis czas temu powiedzieli, ze nie maja na to sily oraz zdrowiaA co to było ostatnio a propos assassina w shade'ach? Glan w czachę?
[/qote] tlumaczylem ci dlaczego nie mozesz wyjsc assasinem tak.
Hehehe... cwaniaczek! Nic z tego, bracie! Shino jest w (jednoosobowej) mniejszosci i najprawdopodobniej nic go nie przekona, ze to zagranie smierdzi na kilometr i ze budzi niesmak u wszystkich, z ktorymi gra. Korzystajac wiec z tego, ze jest w mniejszosci, zostanie najprawdopodobniej brutalnie spacyfikowany.
Ja mam na głowie CSto, ze jestem ta osoba, ktora sie tu regularnie wypowiada
W którym miejscu uściśleń zakazaliśmy? Nie mogę tego znaleźć.wróćmy do sztuczki z minersami - zakazaliśmy tego, a przecież opiera się na tym samym mechanizmie - wychodzą w linii, robią expand frontage i jeszcze jakiś mały ruch/turn, szarża z kowadła. Dwarfy wcale nie są silne, więc dlaczego tego zakazaliśmy?
Nie jedź tak po mnie, bo mi się zrobi przykroJankiel, Twoje podejscie jest dla mnie calkowitym nieporozumieniem. Nie tak wyobrazam sobie funkcjonowanie LS.
Dla mnie może być, ale skoro zaczynamy już się w to bawić, to trzeba by pouścislać więcej rzeczy (choćby wheele linią wojska), ale w taki sposób, by nie doprowadzić do nadmiernego skomplikowania fazy ruchu.Czy może od razu poprawić mechanikę gry - ot, w ramach manewrów change formation / turn żaden model nie może zrobić więcej, niż wynosi 2x jego ruch. To za bardzo nie przycina, ale tworzy sensowne ograniczenie.
Zapomniałem, że jesteśmy na publicznym forum, gdzie piszą sami dojrzali i powazni ludzie i juz sobie nie można jaj robić.Choc niestety tak sie zapowiada. Jesli to przejdzie, starce wiare we wzgledny obiektywizm LS.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
2x? czemu nie 3? czemu nie zgodnie z twoim cytatem pop rostu move? i tak krasie nie beda ogly cofasc swoich klockow przy 2x move bo modele beda wiecej robily nie ten podwojony ruch... w tej chwili probojesz zmieniac zasady tak, zeby tobie pasowaly do ukrocenia free reforma z gwardii...Czy może od razu poprawić mechanikę gry - ot, w ramach manewrów change formation / turn żaden model nie może zrobić więcej, niż wynosi 2x jego ruch.
Nie widzialem tego manewru od stu lat. A gracze nie robia go nie dlatego, ze nie wiedza, albo ze nie potrafia, ale dlatego, ze krotko po tym, jak ten wał powstał i został zastosowany, został przez środowisko potepiony jako zagranie nie fair, poniej pasa i ogolnie - jako wał. Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że swego czasu mozna bylo za to nawet dostac WP. Wiekszosc starszych graczy O&G doskonale pamieta ten manewr a mimo to nie maja sumienia go stosować. Bo po co sobie i innym psuc zabawe?Shino pisze:tego tez chcesz zabronic? przeciez czesto gravcze o&g przepuszczali fanatykow przez swojejednostki.. :d jak teraz ie eda mogli bo to wal to juz wogole sie porobi...A jak gracze O&G zaczną robić masowo fanatic slingshoty, to co? Bo dotychczas żaden z nich na to nie wpadł, ale to "słabsza armia"...
Pomimo mojego silnego przeczucia, ze jednak wiecej znalazlo by sie przeciwnikow tego zagrania, niz jego zwolennikow, proponuje odpuscic ten wątek ze wzgledu na znikome możliwosci weryfikacji faktycznego stanu poparcia dla niego.to, ze jestem ta osoba, ktora sie tu regularnie wypowiada (jankiel malal i szafra juz jakis czas temu powiedzieli, ze nie maja na to sily oraz zdrowia) to ie znaczy, ze jestem w mniejszosci...