@Krzysztov
Ten model ma juz zrobiony "efekt bicza" tzn fizycznie sa na figurce juz takie nacięcia, pomalowanie tego jest bardzo proste... na samym końcu malujesz poprostu kreseczki rozwodnionym Blood Red i to wszystko....
Konkretna figsa i malowanie tez niczego sobie tylko kolor skór cold-oneów na beastmasterach mi się nie podobają chyba ze cold-ony w armi bedziesz malowal tak samo to na stole bedzie wyglondało elegancko. Najbardziej mi sie podobają blizny na hydrze po prawdopodobnie przejściach z beastmasterami, tak ?
@Browar
1.tak
2.Na bestmasterach to raczej nie jest skóra z cold-onów a raczej skóra zjakiś morskich potworów -> ja o interpretuje podobnie jak płaszcze Corsarzach i ten oddział będzie miał identyczne kolory
To w kwesti Twojego malowania myślisz, że taki rozwodniony czerwony będzie pasować na catachan green? ;p Bo też muszę zrobić takie rany, a nie mam pojęcia jakie kolory by ładnie wylądało.
Odnoszę wrażenie że na skórze hydry malowałeś nowymi woszami – taki szybki efekt. Ogólnie całość robi fajne wrażenie.
*Na oczach Hydry dodał bym malutką plamkę bieli jako refleks bo teraz to tak troszkę sucho wyglądają. Ewentualnie bardziej je wycieniował.
*brakuje głębszego wycieniowania (poza tym który uzyskamy tuszem) przez hydra wygląda nieco mdło
*kolorystyka wg. Mnie jest ok. choć język podobnie jak i błona paszczy hydry zlewa się z resztą . Poza tym również brak mu połysku (to jest hydra- stwór morski a jest całkiem sucha )
Ogólnie jednak wyszło spoko.
Archaon malowałem ja Fortres Grey a następnei pokryłem mocno rozwodnionym shadow grey + enchanted blue, pogłebiałem cieniowanie rozwodnionym black inkiem czego nei widac na zdjęciu ....
Co do reszty się zgadzam poprostu nie chciało mi się już siedzieć nad tą miniaturką...