Kampania listopadowa - Imperium Gier
Krwiożerczy marsz krasnali wreszcie został powstrzymany. Elfy Dydolasa zaczaiły się na nich pomiędzy wysokimi górami pola 36.
Orki z południa po otrząśnięciu się po porażce z anglosaskimi elfami Gremlina przeszły do kontrofensywy. Rola ciemnych elfów, jak zwykle niepewna, zaś szczurki w wyjątkowo udanym manewrze odcięły elfom z głównej armii Dydolasa odwrót i pozostawiły jedną alternatywę: wygraj albo zgiń!
Nadeszła trzecia runda!
Mamy bitwy na polach:
12) WE vs OiG 498 - 861
36) WE vs Dwarfs 800 - 1000
1) WE vs Skaven 1000 - 700
Głowa musi zastanowić się czy zajmuje pole Wiewióra - 25 (Wywernowy las bodajże).
Program automatycznie degraduje prowincje o 1level po zdobyciu. Dochód podam po bitwach.
Orki z południa po otrząśnięciu się po porażce z anglosaskimi elfami Gremlina przeszły do kontrofensywy. Rola ciemnych elfów, jak zwykle niepewna, zaś szczurki w wyjątkowo udanym manewrze odcięły elfom z głównej armii Dydolasa odwrót i pozostawiły jedną alternatywę: wygraj albo zgiń!
Nadeszła trzecia runda!
Mamy bitwy na polach:
12) WE vs OiG 498 - 861
36) WE vs Dwarfs 800 - 1000
1) WE vs Skaven 1000 - 700
Głowa musi zastanowić się czy zajmuje pole Wiewióra - 25 (Wywernowy las bodajże).
Program automatycznie degraduje prowincje o 1level po zdobyciu. Dochód podam po bitwach.
Ciężka sprawa Panie, wrogie oddziały nieuchronnie zblizają sie do naszych ziem. - zameldował zasapany zwiadowca.
Nie pozostaje nam nic innego jak napiąć cięciwy, i czekać na głupców zmierzających z impetem ku naszym granicą. - Dumnie i z przekonaniem w głosie odpowiedział dowódca, starając się nie podkopać morali swoich żołnierzy, po zapoznaniu się z zatrważającymi relacjami zwiadowców oraz raportem który spoczywał w jego rękach.
Pełna gotowość bojowa! Wzmożyć patrole! - Dodał po chwili.
Podkomendii wyszli w pospiechu, energicznymi rozkazami reorganizując swoje odziały. Strapiony dowódca przysiadł pod Wielkim Dębem, zaczął układać w skupieniu i zadumie strzały w kołczanie ale jedna myśl nie dawała mu spokoju : " Jaka diabelska siła połaczyła w sojusz tak różne, zwaśnione ze sobą rasy. Czy już wszyscy zaprzedali swoje dusze mrocznym Lordom?" - Powiał ciepły wiatr. "Dziwne w tą zimową aurę" - pomyślał
"Zawirowania mrocznych wiatrów magii są coraz bardziej wyczuwalne, nawet przez zwykłych śmiertelników, na których piętno spaczenia jest bardziej wyraźne, natura też to odczuwa..." - Spojrzał na otaczace go drzewa. Ehhh...W dziwnych czasach przyszło nam żyć, walczyć, i umierać"
Nie pozostaje nam nic innego jak napiąć cięciwy, i czekać na głupców zmierzających z impetem ku naszym granicą. - Dumnie i z przekonaniem w głosie odpowiedział dowódca, starając się nie podkopać morali swoich żołnierzy, po zapoznaniu się z zatrważającymi relacjami zwiadowców oraz raportem który spoczywał w jego rękach.
Pełna gotowość bojowa! Wzmożyć patrole! - Dodał po chwili.
Podkomendii wyszli w pospiechu, energicznymi rozkazami reorganizując swoje odziały. Strapiony dowódca przysiadł pod Wielkim Dębem, zaczął układać w skupieniu i zadumie strzały w kołczanie ale jedna myśl nie dawała mu spokoju : " Jaka diabelska siła połaczyła w sojusz tak różne, zwaśnione ze sobą rasy. Czy już wszyscy zaprzedali swoje dusze mrocznym Lordom?" - Powiał ciepły wiatr. "Dziwne w tą zimową aurę" - pomyślał
"Zawirowania mrocznych wiatrów magii są coraz bardziej wyczuwalne, nawet przez zwykłych śmiertelników, na których piętno spaczenia jest bardziej wyraźne, natura też to odczuwa..." - Spojrzał na otaczace go drzewa. Ehhh...W dziwnych czasach przyszło nam żyć, walczyć, i umierać"
xYz
- krzychuŻul
- "Nie jestem powergamerem"
spoko wpadne w czwartek to rezegramy tą bitwe

Moja wyciąć wszystkie drzewa! Potem utnę łby niewiernym skrzatom, szczurom, pedałom, co z sukienek na pokrzywione miecze się przerzucili, a na koniec oddam spektakularny strzał we własną stopę! Argh! 

- dark kaczuszka
Spoko dydu ja też będę w czwartek rozegrać z tobą walkę:)
Czemu krwiożerczy marsz?? spokojnie sobie spacerowałem, a tu bach jakaś armia...
:P
Czemu krwiożerczy marsz?? spokojnie sobie spacerowałem, a tu bach jakaś armia...

Ostatnio zmieniony 1 gru 2008, o 23:01 przez dark kaczuszka, łącznie zmieniany 1 raz.
Napisał facet, który zdobył więcej prowincji niż ktokolwiek na którejkolwiek z map 
-edit-
Aha, armia Michała Głowy przeszła z 9 do 24 co zapomniałem tu zaznaczyć.

-edit-
Aha, armia Michała Głowy przeszła z 9 do 24 co zapomniałem tu zaznaczyć.
- slyslaysson
- Mudżahedin
Table 1
Nastał 3 Rok Ery Zlodowacenia
Zapowiada się krwawo.
Szczegóły:
http://mightyempire.blogspot.com/
Postanowiłem już dłużej nie czekać.
DE zbierają kasę i zaskoczą wszystkich w następnej turze.
Skarbce puste - uzupełnią się po rozegraniu bitew.
.
Nastał 3 Rok Ery Zlodowacenia
Zapowiada się krwawo.
Szczegóły:
http://mightyempire.blogspot.com/
Postanowiłem już dłużej nie czekać.
DE zbierają kasę i zaskoczą wszystkich w następnej turze.
Skarbce puste - uzupełnią się po rozegraniu bitew.
.
Zastanawiasz się na wyborem studiów
sprawdź:
----------------------------------
http://www.wnig.agh.edu.pl 

sprawdź:

- slyslaysson
- Mudżahedin
Table 2
Co z bitwami ?????
Bo czekam i czekam.
.
Co z bitwami ?????
Bo czekam i czekam.
.
sprawdź:

sprawdź:

Tak jak już pisałem do Sławka jedną armię mam nieruszoną i to tą największą. Poza tym spoko - Charki kiedy bitwa?
Kamil, kiedy bitwy? 

- slyslaysson
- Mudżahedin
@ksch
Upgrade zrobiony - wszystko przez to, że posługujesz się innymi numerkami prowincji.
Bitwa O'n'G z WE - na granicy prowincji 1/9
w przypadku zwycięstwa Orków zajmują prowincję 9, jeśli wygrają Elfy to:
- mogą pozostać w prowincji 9
- mogą z marszu walczyć z 2A Orków (ale bez możliwości wcześniejszego uzupełnienia strat)
.
Upgrade zrobiony - wszystko przez to, że posługujesz się innymi numerkami prowincji.
Bitwa O'n'G z WE - na granicy prowincji 1/9
w przypadku zwycięstwa Orków zajmują prowincję 9, jeśli wygrają Elfy to:
- mogą pozostać w prowincji 9
- mogą z marszu walczyć z 2A Orków (ale bez możliwości wcześniejszego uzupełnienia strat)
.
sprawdź:

sprawdź:

No to super. Charki - chcesz walczyć czy wracasz do domu?
- dark kaczuszka
1,5h?? ekhmmm ledwo zdążysz rozegrać z żulem rozgrywkę. Kiedy masz jeszcze inny termin na walkę z kraśkami??
- slyslaysson
- Mudżahedin
Zagra symultanicznie na dwóch stołach. 

sprawdź:

sprawdź:

Zakradł sie jakiś błąd.. Moja armia uderzyła na 31 a nie 32 prowincję. Przez co krzyzowym atakiem moge sie bronić i przed oboma atakami HE. Dlatego prosze o poprawe tego ruchu.
Z Cinekiem juz rozegraliśmy bitwę tydzień temu. A Ciebie kosa zapraszam w piatek. Bedę w Imperium od 11 do ok 17
Z tym że od 14 gram z Hipnotikiem.
A i czegoś nie rozumiem:
w poniższych przypadkach Armie TK mają wybór z kim walczą:
36A TK vs 35A HE --> w prowincji 36 albo vs 34A HE --> w prowincji 32
37A TK vs 30A HE --> w prowincji 25 albo vs 15A WCh --> w prowincji 26
Ten zapis jest błedny. Wedle zasad opisanych na blogu nie moge obronić prowincji przed worriorami. Za to uderzajać na 31 prowincje moge bronić sie przed atakiem 35 armi i po zyciestwie uderzyć na 31 prowincje. I tu kosa na podstawie tych samych zasad ma szanse sie bronić. I jak obroni zajać moją prowincje.
Proszę o zweryfikowanie tego
Z Cinekiem juz rozegraliśmy bitwę tydzień temu. A Ciebie kosa zapraszam w piatek. Bedę w Imperium od 11 do ok 17

A i czegoś nie rozumiem:
w poniższych przypadkach Armie TK mają wybór z kim walczą:
36A TK vs 35A HE --> w prowincji 36 albo vs 34A HE --> w prowincji 32
37A TK vs 30A HE --> w prowincji 25 albo vs 15A WCh --> w prowincji 26
Ten zapis jest błedny. Wedle zasad opisanych na blogu nie moge obronić prowincji przed worriorami. Za to uderzajać na 31 prowincje moge bronić sie przed atakiem 35 armi i po zyciestwie uderzyć na 31 prowincje. I tu kosa na podstawie tych samych zasad ma szanse sie bronić. I jak obroni zajać moją prowincje.
Proszę o zweryfikowanie tego
Ostatnio zmieniony 3 gru 2008, o 23:37 przez Miszczu, łącznie zmieniany 1 raz.
piątek i te godziny mi odpowiadają 
czyli ile mamy bitew rozegrać i na ajkie punkty, orientujesz się bo ja nie

czyli ile mamy bitew rozegrać i na ajkie punkty, orientujesz się bo ja nie