Turniej Mikołajkowy
Turniej bardzo spoko, organizacyjnie na świetnym poziomie, minimalne zgrzyty ale to już nie wina chłopaków tylko szkoły... Bitwy jak zwykle bardzo przyjemne, dzięki przeciwnikom za grę i oby więcej tak fajnych i udanych turniejów się pojawiało...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
No chyba chodzi o to że np. masz -1234 w małych , czyli przeciwnik zdobył 1234 punkty , a więc przeciwnik wygrywa 18 : 2 ( w dużych ) ja tak to zrozumiałem.Może mi ktoś napisać o co chodzi w tej tabeli? Nie wiem o co chodzi z tymi ''małe 1'', ''duże 1'' itd.
Dodam jeszcze, że ogólnie rzuty miałem w porządku ale w 2 bitwach wysadziłem sobie szamana w powietrze (miscasty) Confused .
Powinny was interesować tylko rubryki "duże 1,duże2,duże3" to są wasze punkty z bitew.Dodatkowo znajdują się tam kolumny test-czyli wyniki z testu wiedzy oraz mal+wysw czyli punkty jakie otrzymaliście za malowanie i zgodność uzbrojenia z rozpiską.Kolumna końcowe to ostateczna ilość punktów jaką otrzymaliście.
Niestety jak widać, nie nauczyłem się obsługiwać cyfrówki moich rodziców. :/ W związku z tym tylko część zdjęć nadaje się do prezentacji, a wiele z tych które wrzuciłem jest niezbyt dobrych. No ale jeśli ktoś chce zobaczyć siebie albo swoją armię uwiecznioną na Turnieju Mikołajkowym, albo krótki filmik z ostatniej bitwy na pierwszym stole to zapraszam.
http://www.sendspace.com/file/11h964
Plik należy zapisać na dysku po czym wypakować go używając programu winrar albo podobnego.
http://www.sendspace.com/file/11h964
Plik należy zapisać na dysku po czym wypakować go używając programu winrar albo podobnego.
- morgan10005
- Falubaz
mnich12 chyba od mojego kumpla pożyczałeś zombiaki(5 albo 10 nie pamietam dokładnie) jak coś to bedziemy na jakimś turnieju najbliższym w W-wie[/quote]
Ah, a ja nadal mam objekcje co do pytania nt. rozdzielania woundów między wampiry w 1 oddziale przy przegranym CR. W armybooku jak byk stoi, że wg. mojego życzenia. Ale mam polski podręcznik, może ktoś z angielskiego by zacytował? :>
odpowiedzi od razu umieszcze jakby ktos nie wiedzial cos
1) do oddzialu mengili w domku strzelaja kusznicy de z 29" podwojnym strzalem. na ile trafiaja?
- nie maja zasiegu (a jakby mieli to strzelaja na -7 czyli i tak by nie mogli trafic)
2) Co widza glowy Kairosa Fateweavera?
- Przeszlosc i przyszlosc
3) Oddzial Dragon Prince'ow szarzuje na assassina de. kto ierwszy atakuje wg bp?
- szarzujacy
4) jak sie nazywal Lord of Change, ktory spaczyl Garlaucha?
- Fateclaw
5) Jak nalezy rodzdzielac sypanie miedzy characterow vc z breaka?
- jak najrowniej sie da
1) do oddzialu mengili w domku strzelaja kusznicy de z 29" podwojnym strzalem. na ile trafiaja?
- nie maja zasiegu (a jakby mieli to strzelaja na -7 czyli i tak by nie mogli trafic)
2) Co widza glowy Kairosa Fateweavera?
- Przeszlosc i przyszlosc
3) Oddzial Dragon Prince'ow szarzuje na assassina de. kto ierwszy atakuje wg bp?
- szarzujacy
4) jak sie nazywal Lord of Change, ktory spaczyl Garlaucha?
- Fateclaw
5) Jak nalezy rodzdzielac sypanie miedzy characterow vc z breaka?
- jak najrowniej sie da
Test był dla wszystkich taki sam, armia demonów na turnieju była tylko jedna, a gracze chaosu mieli takie same problemy z pytaniami co inni. Więc nie ma o czym gadać.
@ Raksa, już poprawiłem, w ostatecznej wersji będzie to uwzględnione, (małe punkty też zamieniłem).
@ Raksa, już poprawiłem, w ostatecznej wersji będzie to uwzględnione, (małe punkty też zamieniłem).
a kto zna fluff de poza graczami de....pozatym bez urazy ale kto zna fluff demoniczny dobrze poza graczami DL
zawsze jak ja bede pisal testy co najm,niej jedno pytanie bedzie z fluffu... jako bonus dla tych wlasnie co czytaja poza tym akurat o kairosie troche osob wiedzialo ;] szczegolnie, ze to najwiekszy lord of change i pojawia sie w kilku army bookach jak np. wq lizardmenow
-2 mengile - 3 domek - 1 daleki (jakby zasieg byl) -1 podwojnyShino mógłbyś mi podać wszystkie modyfikatory do trafienia w tych Mengili