Moja Armia Gobasów

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Przykro mi, ale herezje opowiadacie :P Właśnie sprawdziłem w Army Booku. Wolf Riders to Fast Cavalry i nie ma bonusu za szeregi :(

Awatar użytkownika
Astragoth
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Astragoth »

to jak czytałeś to pewnie doszedłeś do akapitu - kiedy wolf ridersi traca fast cavalry, pozatym Kosa już Ci powiedział dlaczego
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

No faktycznie, skoro po dokupieniu zbroi tracą fast cavalry, to logicznie powinni mieć rank bonus. Mój błąd.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Kosa pisze:wszelakie niedociągłosci w walce nadrabiają szeregami ;) . taki regonik z herosem wcale nie jest sąłby, tylko gorzej jak wapdnie pod ostrzał łuczniczy, najlepiej takich WE :twisted:
Kosowski, prosze Cie. Oddzial o dlugosci 8 cali?
Zreszta 15+ heros byli fajnie na 6ed, gdy mielismy lacznie 4x4. Teraz nawet to spada

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

tia
teraz pelny CR kosztuje na tym oddziale makabrycznie duzo
sterownosc takiego oddzialu tez nie powala...robienie skretow skutecznie ich spowolni

poza tym-bardzo szybko moze sie okazac ze brakuje im ld i uciekna z paniki

mieli sens przy wystawianiu sporej liczby rydwanow-wtedy oni robili za static a rydwaniki za nabijacza CR

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ja tam się nie znam ;)

ale w armi opartej na samych gobosach to chyba nie jest aż taki zły wybór
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Gram samymi gobbo i muszę przyznać, że nie widzę tu jakiegoś Game-Brejkera :(

Bo owszem, common gobbo z AS 4+ w walce wręcz nie są złe za swoją cenę, ale nie wiem, co one mają łamać (a jeśli nie same, to z wraz z kim?? ) To samo klocki NG, wydajesz 90 pkt po to, by mieć 1 fanatyka... Dziwne to IMHO...Krótko: taka piechota dla mnie denna...

Co do herosów: magia ci nie wejdzie w grze z nikim, masz 6pd + 2 boundy, z czego jeden nie wiem po co... (po co Horn, jak nie masz Pipes of Doom??). Za to tylko 2 scrolle, co przy 3 DD sprawia, że po 1szej turze wszystko wpuszczasz praktycznie. Co do Bossów nie czepiam się, jak mają walczyć, to niech walczą :P Tylko BSB wrzuciłbym na wilka ( i jechał z resztą "ciężkiej kawy") i zamiast Horn of Urgok dałbym Porko's Pigstikka, niech przykopie :)

Fasty OK, 3 są dobre na te punkty (ja nie daję łuków, bo mi się nie mieszczą zwykle :D )

Maszyn trochę przydużo, szczególnie, że same gry nie wygrają... Brakuje mi Hoppersów (byłby to oddział do nabijania CR), bądź od biedy 2giego rydwanu.

Ogólnie rozpa mi się nie podoba i chętnie bym z nią zagrał :P Ale życzę powodzenia, bo lubię graczy czysto goblińskich...

ODPOWIEDZ