Witam taka armia Krasi mi na myśl przyszła, jestem ciekaw waszych opinii i komentarzy, co zmienić, tak żeby to na stole się jakoś sprawdzało... Rozpiska chyba niestandardowa ale za to pomarańczowo na stole się może zrobić...
1 * Runelord @ 384 Pts
Anvil of Doom; General; Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Runic Armour [5]
Rune of Stone
Runic Talisman [55]
Rune of Spellbreaking (x2)
Rune of the Furnace
1 Thane @ 165 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Runic Armour [25]
Master Rune of Gromril
Runic Weapon [20]
Rune of Cleaving
Runic Talisman [30]
Master Rune of Challenge
Rune of the Furnace
1 Dragon Slayer @ 50 Pts
10 Warriors @ 95 Pts
Heavy Armour; Shield; Musician
10 Quarrellers @ 125 Pts
Crossbow; Light Armour; Shield; Musician
10 Thunderers @ 155 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield; Musician
19 * Hammerers @ 295 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Runic Banner [30]
Rune of Courage
17 Troll Slayers @ 271 Pts
Musician
3 Giant Slayer @ [78] Pts
20 Long Drong's Slayer Pirates @ 315 Pts
Pistol; Standard; Musician
1 Grudge Thrower @ 150 Pts
Engineer
Engineering Runes [55]
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating
1 Grudge Thrower @ 125 Pts
Engineer
Engineering Runes [30]
Rune of Accuracy
Rune of Burning
1 Organ Gun @ 120 Pts
Dispel Pool: 7
Casting Pool: 2
Models in Army: 108
Total Army Cost: 2250
Kowal niejako z przymusu generałem, mam świadomość ryzyka ale dużych runek raczej nie pociskam... Bsb zestawienie takie moje, którego zawsze używam, Dragon Slayer wydaje mi się tutaj klimatyczny bardzo... Cory jak najtaniej i żeby postrzelać, speciala jakie każdy widzi no i rary na BP+R jako, że nie moge dublować slotu rare, a jakoś nie mogę się spiąć aby zakupić model żyrosa to kminiłem co by wstawić no i wpadłem na taki oto pomysł... Proszę o komentarze, opinie, sugestie i wszystko co pomogłoby mi jakoś poprawić tą ropiskę... Pozdro
PS: myślałem nad wywaleniem hammerersow i zamiast nich wpakować kolejny klocek Slayerów i wtedy wypadałby też raczej Bsb bo po co mi on gdzie większośc rzeczy mam unbreakable i może zamiast niego jakiś szmit general... już sam nie wiem...
Dwarfy 2250, chyba niestandardowo ;)
Dwarfy 2250, chyba niestandardowo ;)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
-
- Chuck Norris
Rozpa ogolnie OK ale...
-Wywal burninga ze slabej klopy i wstaw penetrating koniecznie.
-Nie wiem po co ci ta 10 warriorsow jesli nie wystawiasz longow. Wywal ich i np zrob z kusznikow thundow i dopakuj klocki.
-Wywal burninga ze slabej klopy i wstaw penetrating koniecznie.
-Nie wiem po co ci ta 10 warriorsow jesli nie wystawiasz longow. Wywal ich i np zrob z kusznikow thundow i dopakuj klocki.
Tez nad tym myslalem, ale jak pisalem wczesniej zanim kupie model zyrosa troche czasu minie...Nie wiem moze sie nie znam ale gyro przydaloby sie chociazby do ciecia movement'u...
Dzieki, potestuje moze zmienie, narazie mam Hammerersow pomalowanych wiec narazie z nimi sprobuje...Świetny pomysł, i moim zdaniem powinieneś iść na całość: sami slejersi bez bsb, za to z tanim runesmithem. I wtedy też można odważniej kowadłem.
Gram na takim zestawieniu klopek juz jakis czas i wiem ze ta mocniejsza klopa nigdy nie ranie treemana wiec wole zostawic jak jest... Zreszta trudno byloby mi wykrzesac punkty na +1S...-Wywal burninga ze slabej klopy i wstaw penetrating koniecznie.
Ci warriorzy sa zwani wojowniczymi smokozordami, nigdy z nich nie zrezygnuje bo sypneli juz 2 Vargulfy, odbili 2x po 8 draid, WR, minotaury i wiele innych... Ten oddzial czesto ratuje mi skore i wygrywa dla mnie bitwy, zreszta lubie miec takiego smietka ktory czy zginie czy przezyje to i tak bedzie dobrze, a taki skladajacy sie z 30 modeli gunline imo trudno pochowac zeby nie zginol latwo...-Nie wiem po co ci ta 10 warriorsow jesli nie wystawiasz longow. Wywal ich i np zrob z kusznikow thundow i dopakuj klocki.
EDIT: Na pewno? Wydawalo mi sie ze na BP+R nie mozna dublowac slotu rare...
EDIT 2: dobra doczytalem wszystko... Ale raczej 2 klopki to mus...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
-
- Chuck Norris
Chodzilo mi o zamienienie kusznikow na thundow... kusznicy ssa palke.
a grales kiedys z HE?Gram na takim zestawieniu klopek juz jakis czas i wiem ze ta mocniejsza klopa nigdy nie ranie treemana wiec wole zostawic jak jest... Smile Zreszta trudno byloby mi wykrzesac punkty na +1S...
Gralem, ale to czy mam klope z burningiem, czy bez w sumie i tak sie koles chowa tym smokiem dlatego wole go wciagnac w Mro challenge i spowalniac z kowadla... Zastanowie sie, moze rzeczywiscie wyrzuce tego burninga... Co do kusznikow, za duzo gralem aby uwazac ich za slabych, przeciwko HE, krasiom, imperium, WE i paru innym armiom sa wysmienici, zreszta jak mowie imo bardzo fajny oddzial, przewaznie tak jest ze im mniej wierzysz w oddzial tym czesciej robi jakies spektakularne rzeczy...
- marcus_cheater
- Oszukista
Za to kusznicy mogą possać celnością i przebiceim... Thundzi rocks!!! Kusznicy sucks!!!
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane
Kadrin Redmane