Dwarfy 2250, chyba niestandardowo ;)

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Dwarfy 2250, chyba niestandardowo ;)

Post autor: Celedor »

Witam taka armia Krasi mi na myśl przyszła, jestem ciekaw waszych opinii i komentarzy, co zmienić, tak żeby to na stole się jakoś sprawdzało... Rozpiska chyba niestandardowa ale za to pomarańczowo na stole się może zrobić... :)

1 * Runelord @ 384 Pts
Anvil of Doom; General; Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Runic Armour [5]
Rune of Stone
Runic Talisman [55]
Rune of Spellbreaking (x2)
Rune of the Furnace

1 Thane @ 165 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Runic Armour [25]
Master Rune of Gromril
Runic Weapon [20]
Rune of Cleaving
Runic Talisman [30]
Master Rune of Challenge
Rune of the Furnace

1 Dragon Slayer @ 50 Pts

10 Warriors @ 95 Pts
Heavy Armour; Shield; Musician

10 Quarrellers @ 125 Pts
Crossbow; Light Armour; Shield; Musician

10 Thunderers @ 155 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield; Musician

19 * Hammerers @ 295 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Runic Banner [30]
Rune of Courage

17 Troll Slayers @ 271 Pts
Musician

3 Giant Slayer @ [78] Pts

20 Long Drong's Slayer Pirates @ 315 Pts
Pistol; Standard; Musician

1 Grudge Thrower @ 150 Pts
Engineer
Engineering Runes [55]
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating

1 Grudge Thrower @ 125 Pts
Engineer
Engineering Runes [30]
Rune of Accuracy
Rune of Burning

1 Organ Gun @ 120 Pts

Dispel Pool: 7

Casting Pool: 2

Models in Army: 108

Total Army Cost: 2250

Kowal niejako z przymusu generałem, mam świadomość ryzyka ale dużych runek raczej nie pociskam... :wink: Bsb zestawienie takie moje, którego zawsze używam, Dragon Slayer wydaje mi się tutaj klimatyczny bardzo... :) Cory jak najtaniej i żeby postrzelać, speciala jakie każdy widzi no i rary na BP+R jako, że nie moge dublować slotu rare, a jakoś nie mogę się spiąć aby zakupić model żyrosa to kminiłem co by wstawić no i wpadłem na taki oto pomysł... Proszę o komentarze, opinie, sugestie i wszystko co pomogłoby mi jakoś poprawić tą ropiskę... Pozdro :D

PS: myślałem nad wywaleniem hammerersow i zamiast nich wpakować kolejny klocek Slayerów i wtedy wypadałby też raczej Bsb bo po co mi on gdzie większośc rzeczy mam unbreakable i może zamiast niego jakiś szmit general... już sam nie wiem... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Nie wiem moze sie nie znam ale gyro przydaloby sie chociazby do ciecia movement'u... ;)

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Świetny pomysł, i moim zdaniem powinieneś iść na całość: sami slejersi bez bsb, za to z tanim runesmithem. I wtedy też można odważniej kowadłem.

twardochleb
Chuck Norris

Post autor: twardochleb »

Rozpa ogolnie OK ale...

-Wywal burninga ze slabej klopy i wstaw penetrating koniecznie.

-Nie wiem po co ci ta 10 warriorsow jesli nie wystawiasz longow. Wywal ich i np zrob z kusznikow thundow i dopakuj klocki.

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

no właśnie tak mniej ok. a mozna na bp wystawiac dwie organy :wink:
King of the Slayers, and the Slayer of Kings

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Nie wiem moze sie nie znam ale gyro przydaloby sie chociazby do ciecia movement'u...
Tez nad tym myslalem, ale jak pisalem wczesniej zanim kupie model zyrosa troche czasu minie... :wink:
Świetny pomysł, i moim zdaniem powinieneś iść na całość: sami slejersi bez bsb, za to z tanim runesmithem. I wtedy też można odważniej kowadłem.
Dzieki, potestuje moze zmienie, narazie mam Hammerersow pomalowanych wiec narazie z nimi sprobuje... :)
-Wywal burninga ze slabej klopy i wstaw penetrating koniecznie.
Gram na takim zestawieniu klopek juz jakis czas i wiem ze ta mocniejsza klopa nigdy nie ranie treemana wiec wole zostawic jak jest... :) Zreszta trudno byloby mi wykrzesac punkty na +1S...
-Nie wiem po co ci ta 10 warriorsow jesli nie wystawiasz longow. Wywal ich i np zrob z kusznikow thundow i dopakuj klocki.
Ci warriorzy sa zwani wojowniczymi smokozordami, nigdy z nich nie zrezygnuje bo sypneli juz 2 Vargulfy, odbili 2x po 8 draid, WR, minotaury i wiele innych... Ten oddzial czesto ratuje mi skore i wygrywa dla mnie bitwy, zreszta lubie miec takiego smietka ktory czy zginie czy przezyje to i tak bedzie dobrze, a taki skladajacy sie z 30 modeli gunline imo trudno pochowac zeby nie zginol latwo... :)

EDIT: Na pewno? Wydawalo mi sie ze na BP+R nie mozna dublowac slotu rare...

EDIT 2: dobra doczytalem wszystko... Ale raczej 2 klopki to mus... :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

twardochleb
Chuck Norris

Post autor: twardochleb »

Chodzilo mi o zamienienie kusznikow na thundow... kusznicy ssa palke.
Gram na takim zestawieniu klopek juz jakis czas i wiem ze ta mocniejsza klopa nigdy nie ranie treemana wiec wole zostawic jak jest... Smile Zreszta trudno byloby mi wykrzesac punkty na +1S...
a grales kiedys z HE?

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Gralem, ale to czy mam klope z burningiem, czy bez w sumie i tak sie koles chowa tym smokiem dlatego wole go wciagnac w Mro challenge i spowalniac z kowadla... Zastanowie sie, moze rzeczywiscie wyrzuce tego burninga... Co do kusznikow, za duzo gralem aby uwazac ich za slabych, przeciwko HE, krasiom, imperium, WE i paru innym armiom sa wysmienici, zreszta jak mowie imo bardzo fajny oddzial, przewaznie tak jest ze im mniej wierzysz w oddzial tym czesciej robi jakies spektakularne rzeczy... :wink:

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

thundzi moga possać swoim 24 calowym zasięgiem

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Za to kusznicy mogą possać celnością i przebiceim...:P Thundzi rocks!!! Kusznicy sucks!!! 8)
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane

ODPOWIEDZ