Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
wie ktos moze ile przerzutow maja BG z mrocznych? maja nienawisc i sa elita to daje im mozliwosc podwojnego przerzutu na trafienie? czy przerzucac mozna tylko raz?
a i jeszcze jedno wsadzam postac na rydwan..rydwan ginie postac zostaje czy ginie z rydwanem?
a i jeszcze jedno wsadzam postac na rydwan..rydwan ginie postac zostaje czy ginie z rydwanem?
Moim obowiązkiem jest zapewnić sobie i koledze dobrą zabawę , a jeżeli chodzi o tego "wałka" to on jeszcze nie nastąpił , poprostu powiedziałem koledze "Ej jaki czad , BG mają przerzut dwóch kości" - tak przyznaje się do błędu , lecz powiedziałem to już jakiś czas temu , kiedy nie wiedziałem o zasadzie tylko i wyłącznie jednego przerzutu kości. Poza tym znam zasady swojej armii lepiej od ciebie
Pozdrawiam
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Pozdrawiam
Jeśli mówisz o znajomości DE, to zapewne masz rację. Jeśli natomiast chodziło ci o znajomość armii którymi gramy, czyli w moim przypadku HE, to byłbym skłonny się spierać...
ofc totalny no offence![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
ofc totalny no offence
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$
Witam i pytam, jak to jest z book of hoeth, jezli rzuci sie doublet to jest IF, ale czy jest wymagany minimalny wynik na spellcast? Dajmy na to mag rzuca 4 koscmi flames'y i rzucil 4*2, wynik za maly zeby czar wyszedl ale doublet jest, czyli jest IF czy nie?
Asassello: Dzięki za odpowiedź![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Asassello: Dzięki za odpowiedź
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ostatnio zmieniony 27 gru 2008, o 02:00 przez Magnus, łącznie zmieniany 1 raz.
nie ma. musi rzucic minimum 11 na flames'y zeby była IFka.Magnus pisze:Witam i pytam, jak to jest z book of hoeth, jezli rzuci sie doublet to jest IF, ale czy jest wymagany minimalny wynik na spellcast? Dajmy na to mag rzuca 4 koscmi flames'y i rzucil 4*2, wynik za maly zeby czar wyszedl ale doublet jest, czyli jest IF czy nie?
przy BoH, zeby byla IF trzeba spelnic dwa warunki.. dublet oraz uzyskanie odpowiendniej sumy oczek.
pozdrawiam
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
Niestety ?? Czemu akurat porównujecie te dwa przedmioty... w Rulebooku jest napisane że jak załóżmy na 4 kościach castujesz spell masz dwie szóstki i dwie jedynki to miscast niweluje Ifk-e. Swoją drogą to widać że twórcy Dark Elfickiego AB nieźle przestudiowali High Elficki
Już nie będzie tak łatwo z nami jak kiedyś ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Pozdro
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Pozdro
a wiesz jak dzialaly te przedmioty na siebie w VI ed??ZiMny pisze:Niestety ?? Czemu akurat porównujecie te dwa przedmioty... w Rulebooku jest napisane że jak załóżmy na 4 kościach castujesz spell masz dwie szóstki i dwie jedynki to miscast niweluje Ifk-e. Swoją drogą to widać że twórcy Dark Elfickiego AB nieźle przestudiowali High ElfickiJuż nie będzie tak łatwo z nami jak kiedyś
Pozdro
tak to powinno wyglądać.
Mam nadzieje, że errata wyjdzie do tego, chociaż i tak jest to troskze krzywdzące dla HE.
najpierw wchodzila if, ale zaraz potem byl miscast ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
jednak też to chyba wyszlo po erracie, albo w jakimś faqu bylo.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
jednak też to chyba wyszlo po erracie, albo w jakimś faqu bylo.