Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
wie ktos moze ile przerzutow maja BG z mrocznych? maja nienawisc i sa elita to daje im mozliwosc podwojnego przerzutu na trafienie? czy przerzucac mozna tylko raz?
a i jeszcze jedno wsadzam postac na rydwan..rydwan ginie postac zostaje czy ginie z rydwanem?
a i jeszcze jedno wsadzam postac na rydwan..rydwan ginie postac zostaje czy ginie z rydwanem?
Moim obowiązkiem jest zapewnić sobie i koledze dobrą zabawę , a jeżeli chodzi o tego "wałka" to on jeszcze nie nastąpił , poprostu powiedziałem koledze "Ej jaki czad , BG mają przerzut dwóch kości" - tak przyznaje się do błędu , lecz powiedziałem to już jakiś czas temu , kiedy nie wiedziałem o zasadzie tylko i wyłącznie jednego przerzutu kości. Poza tym znam zasady swojej armii lepiej od ciebie
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Jeśli mówisz o znajomości DE, to zapewne masz rację. Jeśli natomiast chodziło ci o znajomość armii którymi gramy, czyli w moim przypadku HE, to byłbym skłonny się spierać...
ofc totalny no offence
ofc totalny no offence
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$
Witam i pytam, jak to jest z book of hoeth, jezli rzuci sie doublet to jest IF, ale czy jest wymagany minimalny wynik na spellcast? Dajmy na to mag rzuca 4 koscmi flames'y i rzucil 4*2, wynik za maly zeby czar wyszedl ale doublet jest, czyli jest IF czy nie?
Asassello: Dzięki za odpowiedź
Asassello: Dzięki za odpowiedź
Ostatnio zmieniony 27 gru 2008, o 02:00 przez Magnus, łącznie zmieniany 1 raz.
nie ma. musi rzucic minimum 11 na flames'y zeby była IFka.Magnus pisze:Witam i pytam, jak to jest z book of hoeth, jezli rzuci sie doublet to jest IF, ale czy jest wymagany minimalny wynik na spellcast? Dajmy na to mag rzuca 4 koscmi flames'y i rzucil 4*2, wynik za maly zeby czar wyszedl ale doublet jest, czyli jest IF czy nie?
przy BoH, zeby byla IF trzeba spelnic dwa warunki.. dublet oraz uzyskanie odpowiendniej sumy oczek.
pozdrawiam
Niestety ?? Czemu akurat porównujecie te dwa przedmioty... w Rulebooku jest napisane że jak załóżmy na 4 kościach castujesz spell masz dwie szóstki i dwie jedynki to miscast niweluje Ifk-e. Swoją drogą to widać że twórcy Dark Elfickiego AB nieźle przestudiowali High Elficki Już nie będzie tak łatwo z nami jak kiedyś
Pozdro
Pozdro
a wiesz jak dzialaly te przedmioty na siebie w VI ed??ZiMny pisze:Niestety ?? Czemu akurat porównujecie te dwa przedmioty... w Rulebooku jest napisane że jak załóżmy na 4 kościach castujesz spell masz dwie szóstki i dwie jedynki to miscast niweluje Ifk-e. Swoją drogą to widać że twórcy Dark Elfickiego AB nieźle przestudiowali High Elficki Już nie będzie tak łatwo z nami jak kiedyś
Pozdro
tak to powinno wyglądać.
Mam nadzieje, że errata wyjdzie do tego, chociaż i tak jest to troskze krzywdzące dla HE.
najpierw wchodzila if, ale zaraz potem byl miscast
jednak też to chyba wyszlo po erracie, albo w jakimś faqu bylo.
jednak też to chyba wyszlo po erracie, albo w jakimś faqu bylo.