Witam,
od jakiegoś czasu 'kolekcjonuje' leśne elfy. W końcu wziąłem się za ich malowanie. Oto figurki z pierwszego oddziału jaki w całości popełniłem. Podstawki jeszcze wymagają drobnej korekty ale ogólnie są skończone. Zaczynam zabawę z malowaniem więc wszelkie uwagi będą dla mnie bardzo cenne. W miarę postępu prac będę zamieszczał kolejne zdjęcia.
zdjęcia pod adresem
k4d - wood elves
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Niezła robota Ładne malowanie i duży plus za staranne i 'bogate' podstawki.
Czekam na kolejne zdjęcia.
Czekam na kolejne zdjęcia.
a ja bym teraz całość zwashował ciemnym brązem - ale bardzo ostrożnie i bardzo rzadkim - bo w niektórych miejscach powłaziłeś w szczeliny - np oczy - dzięki temu modele trochę ściemnieją ale będą miały ładne cienie - a poza tym ja nie umiem malować więc sie nie musisz słuchać
pzdr
pzdr
- Michał Archanioł
- Mudżahedin
elegancko
Wash rzeczywiście mógłby nadać im wyrazistości ale teraz modele są ładne i estetyczne
Wash rzeczywiście mógłby nadać im wyrazistości ale teraz modele są ładne i estetyczne
Wielkie dzięki za komentarze. Skłamałbym mówiąc, że to moje pierwsze malowane modele... W rzeczywistości poza Driadami maznąłem jeszcze 2 figurki wcześniej - do poprawienia są
Nad washowaniem się zastanowie (jak poczytam o co chodzi Modele mają być TT - kiedyś w końcu może zagram jak się uporam z malowaniem przynajmniej części armii... Na jedną driadę poświęciłem ok. 4h więc może to troche potrwać zanim pojawie sie na polu bitwy
Nad washowaniem się zastanowie (jak poczytam o co chodzi Modele mają być TT - kiedyś w końcu może zagram jak się uporam z malowaniem przynajmniej części armii... Na jedną driadę poświęciłem ok. 4h więc może to troche potrwać zanim pojawie sie na polu bitwy
Ja mam lizaki na 4k (w lutym bedzie jakies 6k) nie wymalowane i gram
Tak ogolnie to elegancko, ladne i schludne driadki, duzy plus za podstawki. No a wash napewno by poprawil ich fakture i zrobil odpowiednie głębokie cienie na drewienku.
Tak ogolnie to elegancko, ladne i schludne driadki, duzy plus za podstawki. No a wash napewno by poprawil ich fakture i zrobil odpowiednie głębokie cienie na drewienku.