k4d - wood elves

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
k4d
Plankton

k4d - wood elves

Post autor: k4d »

Witam,
od jakiegoś czasu 'kolekcjonuje' leśne elfy. W końcu wziąłem się za ich malowanie. Oto figurki z pierwszego oddziału jaki w całości popełniłem. Podstawki jeszcze wymagają drobnej korekty ale ogólnie są skończone. Zaczynam zabawę z malowaniem więc wszelkie uwagi będą dla mnie bardzo cenne. W miarę postępu prac będę zamieszczał kolejne zdjęcia.

zdjęcia pod adresem

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Niezła robota :) Ładne malowanie i duży plus za staranne i 'bogate' podstawki.
Czekam na kolejne zdjęcia.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

a ja bym teraz całość zwashował ciemnym brązem - ale bardzo ostrożnie i bardzo rzadkim - bo w niektórych miejscach powłaziłeś w szczeliny - np oczy - dzięki temu modele trochę ściemnieją ale będą miały ładne cienie - a poza tym ja nie umiem malować więc sie nie musisz słuchać :P
pzdr

Awatar użytkownika
Michał Archanioł
Mudżahedin

Post autor: Michał Archanioł »

elegancko :wink:

Wash rzeczywiście mógłby nadać im wyrazistości ale teraz modele są ładne i estetyczne

k4d
Plankton

Post autor: k4d »

Wielkie dzięki za komentarze. Skłamałbym mówiąc, że to moje pierwsze malowane modele... W rzeczywistości poza Driadami maznąłem jeszcze 2 figurki wcześniej - do poprawienia są ;-)
Nad washowaniem się zastanowie (jak poczytam o co chodzi ;-) Modele mają być TT - kiedyś w końcu może zagram jak się uporam z malowaniem przynajmniej części armii... Na jedną driadę poświęciłem ok. 4h więc może to troche potrwać zanim pojawie sie na polu bitwy ;-)

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Ja mam lizaki na 4k (w lutym bedzie jakies 6k) nie wymalowane i gram :lol2:

Tak ogolnie to elegancko, ladne i schludne driadki, duzy plus za podstawki. No a wash napewno by poprawil ich fakture i zrobil odpowiednie głębokie cienie na drewienku.
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

ODPOWIEDZ