Ognia!!

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Mi sie akurat strzelcy zawsze przydają.
Na małe punkty 12, na większe zwykłe dyszki.
Zawsze to jest więcej wystawień.
Zawsze jakieś śmieci sie napatoczą co przeszkadzają a szkoda na nie strzał z maszyny zmarnować.

Awatar użytkownika
Gruby
Wałkarz

Post autor: Gruby »

jak gralem krasiami to zawsze byli thundzi i kuszole rzadko a raczej nigdy nie malem wiecej niz 3 kloce bo sie nie przydawaly

2k 2 organy 2 katapy i reszta spec to roznie bywalo a kloce staly i patrzaly jak przeciwnik ucieka chowa sie i ginie
trzymali cwiartki [czasem je zajmowali ;] rzadko zdarzlo sie zeby z czyms walczyli

nawet ST ginal od kusz i od strzelcow a nie od maszyn wiec i tych i tych oplaca sie brac zamiast wielu licznych klocow do 2 tys wystarcza 2 porzadne kloce z Bsb w poblirzu i nic sie nie przepchnie

nie wyobrazam sobie armi krasi bez jednych lub drugich

Awatar użytkownika
Phelot
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Phelot »

Pijak pisze:Ja już jakiś czas nie używam strzelców jak nie wyjdzie strzelanie to padają jak muchy. Wole jednego więcej klocka piechoty. Jak ma się dużo klocków to łatwiej zastawić maszyny aby nie dawały łatwych pkt w przeciwieństwie do strzelców. Ja mam mix maszyn 2 bolce katape i działo do tego gyros + organy lub 2 razy organy jak na wieksze pkt gramy.
To zalezy na co grasz - jak demony czy VC to rzeczywiscie thundzi i quarelsi sa dupni.
Obrazek

Leader Of Lost Souls
Plankton

Post autor: Leader Of Lost Souls »

Co sądzicie o takim rozstawieniu :P? (mniej więcej ... :P)

....O...W...................................................................................F..
...............S......................................................H....................B....
...................L ... K ..T.......................................................... B......

Legenda:

O - Organki
W - Warriorrsi
S - Slayerzy
T - Thundzi
L - Longi
H - Hamstery
K - Klop
B - Balisty
F - Flame

Ostatnio Bretoni założyłem tym Masakrę xD

Ustawianie oddziałów w rozsypce z dobrą ochroną strzelecką ostatnio daje mi genialne wyniki ^^ Hammersi na tej bitwie powstrzymali Quest Knightów, Knights of The Realm i Pegazy (w jednym kombacie... kompletnie otoczeni przeżyli do ostatniej tury, reszte zarżnąłem resztą mojej armii - Grail Knight zostali wybici do nogi wraz z lordem przez Długobrodych :) )

Jak na rozpiskę typowo na strzelanie to mi się sprawdza :P

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

to zagraj ze mną, ja bretka zagram, na takie rozstawienie :P hehe

Bartys
Kradziej

Post autor: Bartys »

Moim zdaniem takie podawanie rozstawienia bez terenu jest bez sensu. Uważam również, że rozstawianie się dwarfami wszystkim w prostokącie 8"/12-14" jest też bez sensu. Dwarfami żeby coś pograć trzeba się rozciągnąć tyle że umiejętnie i dobrą do tego rozpą ;)

Awatar użytkownika
pakerson
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: pakerson »

skoro grasz na 2000 pkt. gdzie stawiasz kowadlo jakich bierzesz hero?
chetnie kupie katapulte dwarficką :) z 6 albo i jeszcze starszej edycji w rozsądnej cenie :)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

próby komponowania ustawienia bez terenów i bez znajomości armi przeciwnika są z góry skazane na porażke... poza tym prawa flanka to jakaś masakra, przeciwnik wbija się jakąś konnicą, fastem z cepami, hydrą czy czym kolwiek innym w pierwszego bolca i kończy dopiero za stołem. Lewą flanke można zjeść zaczynając od boku thundererów. pozamiatane...
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

pakerson pisze:skoro grasz na 2000 pkt. gdzie stawiasz kowadlo jakich bierzesz hero?
ostatnio jak widziałem to Bartys postawił kowadło w rogu stoły, gdzie nie było żadnego terenu.. a armie rozciągnął na 70 calach.

...po tej bitwie cieszył się z drugiego miejsca na masterze ;-)
Obrazek

ODPOWIEDZ