40K SM Bot

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

40K SM Bot

Post autor: Smh »

Witome!

Jako, ze kazdy mial kiedys swoja inicjacje, oto moja :)

do swiata WH podchodzilem kilkakrotnie, ciagle czytalem, czytalem, czytalem... jednak w koncu trzeba cos zrobic samemu ;)

mam przyjemnosc malowac figurki z WH40K:INCG, ktore beda przekonwertowane na Blood Angels jak tylko mozliwe z tego co w zestawie jest dostepne ;)

oto moje pierwsze dzielo... zaznaczam PIERWSZE EVER wiec nie bic jesli zrobilem cos poza ustalonymi zasadami, biblia malowania o ile takowe istnieja ;)

po fotach widac ze daleko mi do golden czy demonow... nie wspominam o osobnikach noszacych jedno i drugie okreslenie na klacie ;)

wszelkie uwagi mile widziane :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

fotki jakos slabo wyszlo, postaram sie jutro w sloncu zrobic ladniejsze

Awatar użytkownika
Bosch
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bosch »

Nie możesz tego umieszczać na Gloria Victis? A figórka brzydka, poczytaj trochę o technikach malowania.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Bosch pisze:Nie możesz tego umieszczać na Gloria Victis? A figórka brzydka, poczytaj trochę o technikach malowania.
Koleś a z tobą co jest nie tak? Nic ci się nie podoba, czujesz się lepiej jak kogoś zgnoisz? Żebyś chociaż skrytykował konstruktywnie :roll:
Smh napisał że to jego pierwsza figurka i IMO nie jest najgorzej jak na pierwszy raz, a nawet wygląda lepiej niż moje pierwsze maziadło. I NIE, nie musi umieszczać tego na Gloria Victis, to forum nie jest wyłącznie dla graczy WFB, chociaż tych jest najwięcej.

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Jeszcze wiele przed Tobą, ale jak na pierwszy raz bardzo przyzwoicie. Mnie się podoba :)

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

Bosch pisze:Nie możesz tego umieszczać na Gloria Victis?
:roll:
Bosch pisze:A figórka brzydka, poczytaj trochę o technikach malowania.
jak na pierwszy model to nie jest brzydki. Powiedziałbym nawet, że dobry... Co by pomogło to jakieś washe lub krawędziowanie i oczywiście jakaś podstawka.
Tak więc Smh: nie zniechęcaj się, nie słuchaj tych co próbują cię zniechęcić, Poczytaj kilka tutorialów i myślę, że będzie dobrze :)

Awatar użytkownika
Bosch

Gdyby nie bylo forum takiego jak to, ale o tematyce 40stki to bym się nie czepiał.
A z figurką... Wygląda jak plastikowa zabawka. Napisałem tylko to, jak figurka wdłg. mnie wygląda. Owszem, rozumiem że jest to jego pierwsza figurka, dlatego napisałem - "poczytaj trochę o technikach malowania" Po co pisać "jak na pierwszy pomalowany model to świetnie, genialnie." Myślę, że pokazując tu to nie powinien spodziewać się pochwał, ponieważ zepsuło by to jego samokrytykę. Ale z drugiej strony może rzeczywiście trochę przesadziłem.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

dzieki za niezniechecenie ;)

podstawka bedzie dorobiona do wiekszej calosci wiec na razie jest pusta by jakos to stalo

w trakcie sa jeszcze space marines, tam ciutek uzytych washy, w miare malowania wiadomo powinno byc coraz lepiej

Bosch nie zamierzam zostac w swiecie 40k, a ze akurat to pierwsze maluje to chyba nic nie zmienia? pozatym wg admina tego forum mozna umieszczac nie tylko WFB wiec wyluzuj, docelowo beda Krasie

co do technik malowania o ktorych piszesz- podaj poprosze konkretne linki, ktore wg Ciebie beda odpowiednie - chetnie zglebie kolejny poziom wtajemniczenia

edyta:

moze dla zachety dla "nowych" otworzyc watek przyklejony "moja pierwsza figurka" i umieszczac tam prace pierwszego malowania, by ludzie widzieli, zen ie od razu GD sie rodzi jak pedzil do lapek bierze ;)
Ostatnio zmieniony 15 gru 2008, o 18:02 przez Smh, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bosch

Tutaj na forum jest dział Tutoriale. Tak znajdziesz większość rzeczy,

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Bosch pisze:Tutaj na forum jest dział Tutoriale. Tak znajdziesz większość rzeczy,
wiem, ze na forum jest dzial tutoriale, wiem takze jak dziala szukajka i kozystalem z niej nie raz na tym forum przed rejestracja

jednak chcialbym bys Ty, jako osoba, ktora w temacie ma najwiecej uwag podala konkretne linki bym mogl "Ciebie zadowolic", w koncu chcialbym by moje figurki byly coraz lepsze - z gory dziekuje za wspolprace ;)

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Dred jak na pierwsza figsę fajny, Następnym razem postaraj się pomalowac mniej rzeczy bazowym kolorem a więcej posiedzieć nad uzupełnianiem w postaci metalików i innych kolorów i olej Bosha bo ma gorszy dzień widać i wyżywa się na forum :P
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

kurka_z_podworka - oczywiscie jeszcze mozna cos z tym konkretem zrobic... odnosnie innych kolorow - jakies propozycje?

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Nogi poza osłonkami metaliczne, najlepiej w 2 kolorach, to samo sarkofag, skrzydła na nim bardziej kościste bo teraz zlewają się z czerwonym, powinno pomóc.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

ok thx!, jutro powalcze, jak skoncze pokaze efekt :)

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

moze dla zachety dla "nowych" otworzyc watek przyklejony "moja pierwsza figurka" i umieszczac tam prace pierwszego malowania, by ludzie widzieli, zen ie od razu GD sie rodzi jak pedzil do lapek bierze Wink
Świetny pomysł!! :D To może być bardzo ciekawe :P Idę szukać jakiejś mega starej (najlepiej pierwszej) figsy!!

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Telchar - dzieki bardzo, tych z poltera jeszcze nie czytalem, na pewno sie przydadza!

Awatar użytkownika
Alister
Chuck Norris

Post autor: Alister »

1. Fota przeswietlona.
2. Postaraj sie troche pocenoiwac czerwony. Jak nie masz ciemniejszego odcienia uzyj mieszanki z ciemna zielenia (nie z czarnym) kolor bedzie bogaszy.
3. Przydalbysie tez highlight. NIe polecam bialego, bo wyjdzie rozowy. Roajasniaj do blood reda a potem przez pomarancze do zoltych krawedzi (sugerowalbym ostre przejscie z prawie czerwonego pomaranczu na zolte krawedzie).
4. Tak jak mowili poprzednicy - wiecej kolorow. Ciemne bogate zielenie i zloto beda sie dobrze komponowac.
Uzyj tego co jest jako cienia i rozjasnij do ladnego zoltego - powinno wygladac znacznie lepiej.

Mam nadzieje, ze to pomoze :)
Swoja droga nie chcesz widziec mojej pierwszej figurki ... (malowana w wieku 14 lat hubrolami ktore mialem do modeli samolotow)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Alister pisze:1. Fota przeswietlona.
jak juz pisalem, dzis pstrykne nowe bez lampy w dziennym swietle, ale juz po zmianie kolorow "nog"
Alister pisze: 2. Postaraj sie troche pocenoiwac czerwony. Jak nie masz ciemniejszego odcienia uzyj mieszanki z ciemna zielenia (nie z czarnym) kolor bedzie bogaszy.
3. Przydalbysie tez highlight. NIe polecam bialego, bo wyjdzie rozowy. Roajasniaj do blood reda a potem przez pomarancze do zoltych krawedzi (sugerowalbym ostre przejscie z prawie czerwonego pomaranczu na zolte krawedzie).
4. Tak jak mowili poprzednicy - wiecej kolorow. Ciemne bogate zielenie i zloto beda sie dobrze komponowac.

Uzyj tego co jest jako cienia i rozjasnij do ladnego zoltego - powinno wygladac znacznie lepiej.
zanotowanie i bede praktykowal, jednak nie moge mocno szalec poneiwaz konwersja jest na podstawie czegos i model ma byc mocno zblizony ;) zobaczymy jaki bedzie koncowy efekt - tak czy siak dzieki bardzo za rady, jesli nie teraz to na pozniej na pewno sie przydadza
Alister pisze: Swoja droga nie chcesz widziec mojej pierwszej figurki ... (malowana w wieku 14 lat hubrolami ktore mialem do modeli samolotow)
Humbrole nie sa takie zle ;) przynajmniej kryja plastik (%$$%%^ Blood Red)

co do figurki - chce, chce ;) podniesie na duchu kazdego kto zaczyna, a wstydzic sie nie ma czego ;)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Alister
Chuck Norris

Post autor: Alister »

Nie narzekaj na Blood Reda poki zoltych nie sprobujesz.
A co do krycia plastiku ... uzyj bialego podkladu w sprayu. Naprawde pomaga ;)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Alister pisze:Nie narzekaj na Blood Reda poki zoltych nie sprobujesz.
A co do krycia plastiku ... uzyj bialego podkladu w sprayu. Naprawde pomaga ;)
idac do sklepu powtarzalem jak mantre liste zakupow, wsrod nich byl white podklad... kupilem czarny.. ech

co do zoltego - u mnie naklada sie zdecydowanie lepiej na czarnym podkladzie niz blood red - ten ostatni wyglada jakby byl zmieszany z megailoscia wody - jakies rady, lub czy to jakas anomalia? czytalem, ze naklada sie tragicznie, ale zeby az tak?

potwierdzam natomiast ze nia bialym kryje zdecydowanie lepiej :)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

ODPOWIEDZ