40K SM Bot
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
40K SM Bot
Witome!
Jako, ze kazdy mial kiedys swoja inicjacje, oto moja
do swiata WH podchodzilem kilkakrotnie, ciagle czytalem, czytalem, czytalem... jednak w koncu trzeba cos zrobic samemu
mam przyjemnosc malowac figurki z WH40K:INCG, ktore beda przekonwertowane na Blood Angels jak tylko mozliwe z tego co w zestawie jest dostepne
oto moje pierwsze dzielo... zaznaczam PIERWSZE EVER wiec nie bic jesli zrobilem cos poza ustalonymi zasadami, biblia malowania o ile takowe istnieja
po fotach widac ze daleko mi do golden czy demonow... nie wspominam o osobnikach noszacych jedno i drugie okreslenie na klacie
wszelkie uwagi mile widziane
fotki jakos slabo wyszlo, postaram sie jutro w sloncu zrobic ladniejsze
Jako, ze kazdy mial kiedys swoja inicjacje, oto moja
do swiata WH podchodzilem kilkakrotnie, ciagle czytalem, czytalem, czytalem... jednak w koncu trzeba cos zrobic samemu
mam przyjemnosc malowac figurki z WH40K:INCG, ktore beda przekonwertowane na Blood Angels jak tylko mozliwe z tego co w zestawie jest dostepne
oto moje pierwsze dzielo... zaznaczam PIERWSZE EVER wiec nie bic jesli zrobilem cos poza ustalonymi zasadami, biblia malowania o ile takowe istnieja
po fotach widac ze daleko mi do golden czy demonow... nie wspominam o osobnikach noszacych jedno i drugie okreslenie na klacie
wszelkie uwagi mile widziane
fotki jakos slabo wyszlo, postaram sie jutro w sloncu zrobic ladniejsze
Nie możesz tego umieszczać na Gloria Victis? A figórka brzydka, poczytaj trochę o technikach malowania.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Koleś a z tobą co jest nie tak? Nic ci się nie podoba, czujesz się lepiej jak kogoś zgnoisz? Żebyś chociaż skrytykował konstruktywnieBosch pisze:Nie możesz tego umieszczać na Gloria Victis? A figórka brzydka, poczytaj trochę o technikach malowania.
Smh napisał że to jego pierwsza figurka i IMO nie jest najgorzej jak na pierwszy raz, a nawet wygląda lepiej niż moje pierwsze maziadło. I NIE, nie musi umieszczać tego na Gloria Victis, to forum nie jest wyłącznie dla graczy WFB, chociaż tych jest najwięcej.
- Jacek_Azael
- Masakrator
Jeszcze wiele przed Tobą, ale jak na pierwszy raz bardzo przyzwoicie. Mnie się podoba
Bosch pisze:Nie możesz tego umieszczać na Gloria Victis?
jak na pierwszy model to nie jest brzydki. Powiedziałbym nawet, że dobry... Co by pomogło to jakieś washe lub krawędziowanie i oczywiście jakaś podstawka.Bosch pisze:A figórka brzydka, poczytaj trochę o technikach malowania.
Tak więc Smh: nie zniechęcaj się, nie słuchaj tych co próbują cię zniechęcić, Poczytaj kilka tutorialów i myślę, że będzie dobrze
Gdyby nie bylo forum takiego jak to, ale o tematyce 40stki to bym się nie czepiał.
A z figurką... Wygląda jak plastikowa zabawka. Napisałem tylko to, jak figurka wdłg. mnie wygląda. Owszem, rozumiem że jest to jego pierwsza figurka, dlatego napisałem - "poczytaj trochę o technikach malowania" Po co pisać "jak na pierwszy pomalowany model to świetnie, genialnie." Myślę, że pokazując tu to nie powinien spodziewać się pochwał, ponieważ zepsuło by to jego samokrytykę. Ale z drugiej strony może rzeczywiście trochę przesadziłem.
A z figurką... Wygląda jak plastikowa zabawka. Napisałem tylko to, jak figurka wdłg. mnie wygląda. Owszem, rozumiem że jest to jego pierwsza figurka, dlatego napisałem - "poczytaj trochę o technikach malowania" Po co pisać "jak na pierwszy pomalowany model to świetnie, genialnie." Myślę, że pokazując tu to nie powinien spodziewać się pochwał, ponieważ zepsuło by to jego samokrytykę. Ale z drugiej strony może rzeczywiście trochę przesadziłem.
dzieki za niezniechecenie
podstawka bedzie dorobiona do wiekszej calosci wiec na razie jest pusta by jakos to stalo
w trakcie sa jeszcze space marines, tam ciutek uzytych washy, w miare malowania wiadomo powinno byc coraz lepiej
Bosch nie zamierzam zostac w swiecie 40k, a ze akurat to pierwsze maluje to chyba nic nie zmienia? pozatym wg admina tego forum mozna umieszczac nie tylko WFB wiec wyluzuj, docelowo beda Krasie
co do technik malowania o ktorych piszesz- podaj poprosze konkretne linki, ktore wg Ciebie beda odpowiednie - chetnie zglebie kolejny poziom wtajemniczenia
edyta:
moze dla zachety dla "nowych" otworzyc watek przyklejony "moja pierwsza figurka" i umieszczac tam prace pierwszego malowania, by ludzie widzieli, zen ie od razu GD sie rodzi jak pedzil do lapek bierze
podstawka bedzie dorobiona do wiekszej calosci wiec na razie jest pusta by jakos to stalo
w trakcie sa jeszcze space marines, tam ciutek uzytych washy, w miare malowania wiadomo powinno byc coraz lepiej
Bosch nie zamierzam zostac w swiecie 40k, a ze akurat to pierwsze maluje to chyba nic nie zmienia? pozatym wg admina tego forum mozna umieszczac nie tylko WFB wiec wyluzuj, docelowo beda Krasie
co do technik malowania o ktorych piszesz- podaj poprosze konkretne linki, ktore wg Ciebie beda odpowiednie - chetnie zglebie kolejny poziom wtajemniczenia
edyta:
moze dla zachety dla "nowych" otworzyc watek przyklejony "moja pierwsza figurka" i umieszczac tam prace pierwszego malowania, by ludzie widzieli, zen ie od razu GD sie rodzi jak pedzil do lapek bierze
Ostatnio zmieniony 15 gru 2008, o 18:02 przez Smh, łącznie zmieniany 1 raz.
Tutaj na forum jest dział Tutoriale. Tak znajdziesz większość rzeczy,
wiem, ze na forum jest dzial tutoriale, wiem takze jak dziala szukajka i kozystalem z niej nie raz na tym forum przed rejestracjaBosch pisze:Tutaj na forum jest dział Tutoriale. Tak znajdziesz większość rzeczy,
jednak chcialbym bys Ty, jako osoba, ktora w temacie ma najwiecej uwag podala konkretne linki bym mogl "Ciebie zadowolic", w koncu chcialbym by moje figurki byly coraz lepsze - z gory dziekuje za wspolprace
-
- Kretozord
Dred jak na pierwsza figsę fajny, Następnym razem postaraj się pomalowac mniej rzeczy bazowym kolorem a więcej posiedzieć nad uzupełnianiem w postaci metalików i innych kolorów i olej Bosha bo ma gorszy dzień widać i wyżywa się na forum
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
-
- Kretozord
Nogi poza osłonkami metaliczne, najlepiej w 2 kolorach, to samo sarkofag, skrzydła na nim bardziej kościste bo teraz zlewają się z czerwonym, powinno pomóc.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
Świetny pomysł!! To może być bardzo ciekawe Idę szukać jakiejś mega starej (najlepiej pierwszej) figsy!!moze dla zachety dla "nowych" otworzyc watek przyklejony "moja pierwsza figurka" i umieszczac tam prace pierwszego malowania, by ludzie widzieli, zen ie od razu GD sie rodzi jak pedzil do lapek bierze Wink
Prosiłeś o linki:
http://bitewniaki.polter.pl/O-cieniowan ... low-c12913
http://bitewniaki.polter.pl/O-podstawac ... kach-c1719
http://bitewniaki.polter.pl/O-trudnej-s ... cial-c1713
no i generalnie:
http://www.coolminiornot.com/article
Może Ci się przyda. Powodzenia w malowaniu.
pzdr
http://bitewniaki.polter.pl/O-cieniowan ... low-c12913
http://bitewniaki.polter.pl/O-podstawac ... kach-c1719
http://bitewniaki.polter.pl/O-trudnej-s ... cial-c1713
no i generalnie:
http://www.coolminiornot.com/article
Może Ci się przyda. Powodzenia w malowaniu.
pzdr
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim
1. Fota przeswietlona.
2. Postaraj sie troche pocenoiwac czerwony. Jak nie masz ciemniejszego odcienia uzyj mieszanki z ciemna zielenia (nie z czarnym) kolor bedzie bogaszy.
3. Przydalbysie tez highlight. NIe polecam bialego, bo wyjdzie rozowy. Roajasniaj do blood reda a potem przez pomarancze do zoltych krawedzi (sugerowalbym ostre przejscie z prawie czerwonego pomaranczu na zolte krawedzie).
4. Tak jak mowili poprzednicy - wiecej kolorow. Ciemne bogate zielenie i zloto beda sie dobrze komponowac.
Uzyj tego co jest jako cienia i rozjasnij do ladnego zoltego - powinno wygladac znacznie lepiej.
Mam nadzieje, ze to pomoze
Swoja droga nie chcesz widziec mojej pierwszej figurki ... (malowana w wieku 14 lat hubrolami ktore mialem do modeli samolotow)
2. Postaraj sie troche pocenoiwac czerwony. Jak nie masz ciemniejszego odcienia uzyj mieszanki z ciemna zielenia (nie z czarnym) kolor bedzie bogaszy.
3. Przydalbysie tez highlight. NIe polecam bialego, bo wyjdzie rozowy. Roajasniaj do blood reda a potem przez pomarancze do zoltych krawedzi (sugerowalbym ostre przejscie z prawie czerwonego pomaranczu na zolte krawedzie).
4. Tak jak mowili poprzednicy - wiecej kolorow. Ciemne bogate zielenie i zloto beda sie dobrze komponowac.
Uzyj tego co jest jako cienia i rozjasnij do ladnego zoltego - powinno wygladac znacznie lepiej.
Mam nadzieje, ze to pomoze
Swoja droga nie chcesz widziec mojej pierwszej figurki ... (malowana w wieku 14 lat hubrolami ktore mialem do modeli samolotow)
jak juz pisalem, dzis pstrykne nowe bez lampy w dziennym swietle, ale juz po zmianie kolorow "nog"Alister pisze:1. Fota przeswietlona.
zanotowanie i bede praktykowal, jednak nie moge mocno szalec poneiwaz konwersja jest na podstawie czegos i model ma byc mocno zblizony zobaczymy jaki bedzie koncowy efekt - tak czy siak dzieki bardzo za rady, jesli nie teraz to na pozniej na pewno sie przydadzaAlister pisze: 2. Postaraj sie troche pocenoiwac czerwony. Jak nie masz ciemniejszego odcienia uzyj mieszanki z ciemna zielenia (nie z czarnym) kolor bedzie bogaszy.
Humbrole nie sa takie zle przynajmniej kryja plastik (%$$%%^ Blood Red)Alister pisze: Swoja droga nie chcesz widziec mojej pierwszej figurki ... (malowana w wieku 14 lat hubrolami ktore mialem do modeli samolotow)
co do figurki - chce, chce podniesie na duchu kazdego kto zaczyna, a wstydzic sie nie ma czego
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
idac do sklepu powtarzalem jak mantre liste zakupow, wsrod nich byl white podklad... kupilem czarny.. echAlister pisze:Nie narzekaj na Blood Reda poki zoltych nie sprobujesz.
A co do krycia plastiku ... uzyj bialego podkladu w sprayu. Naprawde pomaga
co do zoltego - u mnie naklada sie zdecydowanie lepiej na czarnym podkladzie niz blood red - ten ostatni wyglada jakby byl zmieszany z megailoscia wody - jakies rady, lub czy to jakas anomalia? czytalem, ze naklada sie tragicznie, ale zeby az tak?
potwierdzam natomiast ze nia bialym kryje zdecydowanie lepiej
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.