Pytania krótkobrodego - stary temat

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

Zablokowany
Awatar użytkownika
pakerson
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: pakerson »

do ofensywnych kraasi to napewno standar storolizy czy jakos tak, do tego kowdlo i przypakowany z sv na 1+ z przezutem co by mozna bylo zostawic same, i biegasz na 18 cali w pierwszej turze... i run of chalenge najgorszy oddzil wroga juz masz a w kolejnej turze spowalniasz zyrkiem minerzy na dupe i jechana:D ja tak zagralem jadna bitwe z orkami:D dostalem 12-8 ale to przez to ze ironi nie zdali 4 savow na 3+ i sie poszla flanka sypac..
chetnie kupie katapulte dwarficką :) z 6 albo i jeszcze starszej edycji w rozsądnej cenie :)

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

odnosnie zyrka.
wirnik jest strasznym tałatajstwem i nalezy go skleić przed malowaniem bo pare razy pusci nawet przy mocnych i dobrych klejach
i po sklejeniu uważaj zeby nikt go nigdy nie dotknął ;)
King of the Slayers, and the Slayer of Kings

Awatar użytkownika
Jacuchna

Post autor: Jacuchna »

Czy "najnowszy zyrokopter" to ten, który jest obecnie w 7ed, czy wyszedł jakis nowy? :shock:

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

Mam na myśli ten 7-mo edycyjny

Awatar użytkownika
Jacuchna

Post autor: Jacuchna »

ok, bo już myślałem, że jakieś nowe figsy wchodzą :D.
Mam do Was 2 pytania.
1) Czy jak walimy z kowadła tą runą gniewu i zniszczenia to trzeba widzieć cel(niby jest napisane, że dowolną jed. na stole, ale nie wiem, czy to się zalicza do magicznego pocisku, czy jak)
2)Czy macie jakis pomysł jak kowadło schować, żeby przeciwnik go niezdjął? Bo jak go dopadnie jakis lord na smogu, czy jakieś inne bydle to raczej jest krucho. :?

Awatar użytkownika
Pijak
Chuck Norris

Post autor: Pijak »

Ad1 Nie musi widzieć celu dla wszystkich efektów
Obrazek

Awatar użytkownika
pakerson

Post autor: pakerson »

tylko niestety nie moze walic w single mode niestety i zawsze mnie wkurza jak ktos sobie magiczka wyjdzie z oddzialu bo jest bezpieczniejsza...
chetnie kupie katapulte dwarficką :) z 6 albo i jeszcze starszej edycji w rozsądnej cenie :)

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

Jacuchna pisze: 2)Czy macie jakis pomysł jak kowadło schować, żeby przeciwnik go niezdjął? Bo jak go dopadnie jakis lord na smogu, czy jakieś inne bydle to raczej jest krucho. :?
Wystaw kowadlo na drugim koncu stolu, wtedy smokiem raczej nie podleci, a nawet jak podleci to zmarnuje na to kilka tur :)

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

najlepiej się schować za oddziałami - nie przebije się przez klocki :D

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Czy zakup
3x box wariorów (3x16=48 /2=24 czyli 2 klocki po 24)
thunderesi
zestaw bsb + than
2 klopki
zyro

to sensowny zakup na poczatek?

jakies sugestie (tylko nie mówcie mi o batalionie bo przeliczylerm i g się opłaca go brac lepiej wynegocjowac w sklepie rabat na duzy zakup)

To jak co polecacie :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

wariory ok - zwłaszcza że bedziesz potrzebował longów a z nich mozna tez zrobić, radził bym tez hammererów ale to juz większy wydatek
thundzi to już jak kto woli - ja nie gram na nich wcale albo biorę bardzo dużo, generalnie wolałbym odłożyć na hamków (podstawowa piechota)
zestaw bsb+ tan nie wiem co to za zestaw ale jak taki jest to bierz chociaż lepszy by był BSB + runesmith
2 klopki - doskonały wybór - nie zniechęcaj się początkowymi niepowodzeniami - to najlepszy możliwy odział w Dwarfach- to właśnie tym się wygrywa bitwy
zyro - zawiedziesz się, lepiej na początek organy - będą dużo skuteczniejsze

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

http://www.bard.pl/index.php?site=aboutGame&id=28753

miałem na myśli ten zestaw

co do zniechęcania za dużo grałem na mortarze i działach by nie wiedzieć co to pech w rzutach na hit/missefire

kurcze żyro daje świetny fun ale to 2 rar rzeczywiscie lepsze organy

z 3 boksów sklejasz 24 wariorów i 24 longów idelanie 2 klocuszki z 3 boksów
Obrazek

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Arqueek pisze:
Jacuchna pisze: 2)Czy macie jakis pomysł jak kowadło schować, żeby przeciwnik go niezdjął? Bo jak go dopadnie jakis lord na smogu, czy jakieś inne bydle to raczej jest krucho. :?
Wystaw kowadlo na drugim koncu stolu, wtedy smokiem raczej nie podleci, a nawet jak podleci to zmarnuje na to kilka tur :)
A nie można kowadła wystawić w lesie? Ja chyba 3 razy nim grałem i zawsze szło do lasu - a nawet jak coś doszło w ostatniej turze to T6 i jeszcze ochrona na KB i Poison sprawiały, że nie było bata na Runesmitha.
No chyba, że nie można kowadła do lasu i wałowałem...

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

jeśli taki zestaw to kupuj...

będziesz miał longów, warriorów, i klopy.

dokupisz sobie jeszcze (za jakiś czas): hamków, organki i runiarza i możesz grać na większe punkty :D

aha, zachowaj sobie dwóch warriorów w ramkach. dokupisz do nich jakiegoś thana i zrobisz sobie lorda na tarczy...

jak dobrze pomyślisz to i kowadło fajnie skonwertujesz :D

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

niom, lepiej zrobić sobie 2x20 chłopaków a pozostałych 8 przeznaczyć na konwersje, inzynierów, nosicieli tarcz i załogantów wszelkiego rodzaju...

Leader Of Lost Souls
Plankton

Post autor: Leader Of Lost Souls »

Parę kolejnych pytań :P

1. Czy gdy wykuje na toporze WR Lotu, R Mocy, i R Ognia (łącznie 70p) to każde trafienie automatycznie napierdziela z siłą 8 i ognistymi atakami ? Skoro tak to każdy ciężki chariot i herosi Tomb Kingów ginął na 2 + w zasięgu 12'! :D Czy tak :P?
2. Czy mogę rzucać toporkiem z Runą Lotu po ruchu :P w reakcje na szarże (na przykład po wykopani się na tyłach wroga) itp itd? Czy mam +1 do S z racji że to topór do rzucania :P?
3. Czy kowadłem mogę ściągnąć proroka Szczurów z dzwonka? W końcu Large Target!
4. Czy mogę mieć bohatera w oddziale kuszników lub Thundów?
5. Czy muszę się wykopywać górnikami w 2 turze czy mogę mieć na to wylane?
6. Czy jeśli wyzwie do walki MR of Chalange obsługe maszyny xD to muszą mnie szarżować :P?
7. Czy cała załoga Kowadła jest Unbeakable :P? W Army Booku pisze tak tylko o strażnikach :P , a co z Runelordem?
8. Cz to prawda że Zyro po uderzeniu z siłą 7 się rozpada :P?
9. Czy Zyro (jednostki latające) mogą szarżować przez odział jezeli nie widzą wroga cz też opcjonalnie jeżeli widzą zaledwie jego skrawek?
10. Czy w momencie ataku fanatyka goblinów można zadeklarować stój i strzelaj bohaterem z pistoletem :P?

Na razie to na tyle :P
Z góry dziękuje!

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

1 - runy działają jak w close combacie (co nie znaczy że zawsze masz siłe 8 - doczytaj działanie romight)
2 - tej runy tyczą się wszystjkie zasady throwing wepona z wyjątkiem, że możną nią celować w co się chce (tzn w herosów w klockach np.)
3 - a można elfa ze smoka? - to działa tak samo - rzucach ile hitów w co poszło
4 - możesz mieć oczywiście, nawet w maszynie
5 - możesz mieć na górników wylane zupe, albo kole, ale rzucać musisz od 2 tury na wyjście (udany rzut możesz przerzucić ze świdra jeśli chcesz)
6 - zależy jaką obsługę - odpowiem tak - jeśli w normalny sposób nie może obsługa szarżować to nie
7 - wszyscy są unbrejkable
8 - nie prawda
9 - to nie large target jak nie widzi nie szarżuje, jak widzi może przelecieć nad czymś no problem
10 - NIE

pzdr

szeregowiec ryan
Mudżahedin

Post autor: szeregowiec ryan »

Pytanko mam w takiej kwestii
Jezeli mam bron runiczna to działa ona jak bron magiczna prawda? Czyli co dla mnie wazna ściaga mi Warda z Forest Spiritów.
Pytane: Czy kula armatnia z działa, które ma na sobie runę (Rune of forging bodajże) tez liczy sie jako pocisk magiczny? Czyt. czy sciaga sejva który nie działa przeciw magicznym atakom?

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

kolego, polecam spojrzenie na podręcznik dwarfów.

każdy strzał z maszyny z wyrytym jakimkolwiek runem jest strzałem magicznym :D

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Leader:

jeśli chariot ma T=5 i więcej to walisz go z siłą 8...

Zablokowany