Tumskie Wzgórze 8 - Płock; 17.01.2009

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Ale zważ na to, że Balancing Patch to nie restrykcje co do slotów, tylko zmiany kompozycji/zasad poszczególnych armii, np przedmiot dla DoW, zakaz recastu popychaczki itp itd. Za zmiany slotów, limity kości magii odpowiada część tego pliku zwana Restricted (stąd zapis BP+R), który to ogranicza sloty, kości PD/DD użyte na turę, które to restrykcje są planowane i wymyślone na przedział 2k-2999 pkt . Jeśli więc nie chcecie odgórnych cięć, zastosujcie jedynie BP, a zamiast Restricted weźcie swoje własne ograniczenia, np takie jak wymyślił Gobo.

Bo naprawdę, VC ze swoimi wskrzeszaniami na 3+, możliwością recasta popychaczki i wskrzeszaniem Fell Batów o d6, drakenhoffem itp itd to jakiś koszmar, szczególnie, że na te punkty wszystko się to bardzo elegancko mieści.

Demony też muszą szukać trochę innych rozwiązań.

No i druga sprawa: TK. Ograniczenie magii do 12 kości jest na 2k punktów, czyli tu na 3k magia będzie żałosna. Ale spoko, jeśli chcecie mieć słabą magię, a więcej walki w zwarciu, to żaden problem, mnie się nawet podoba, ale zróbcie coś z TK, bo przyjadą gracze z obroną magiczną liczoną na 12 kości, a dostaną od TK około 19 kości na turę (boundy liczę po 1), które zawsze wychodzą i są naprawdę srogie...

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

dajcie ze mozna miec max 1 greater demona :) bo keeper + bloldek to lepsze niz 2 bloodki :) wiec to wasze ograniczenie jest żadne. dopuście max 30 skinek z tą samą bronią.
pozwólcie potroić special wszystkim armiom oprócz Doch, Woch, DE, VC.

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Robson pisze:dajcie ze mozna miec max 1 greater demona :) bo keeper + bloldek to lepsze niz 2 bloodki :) wiec to wasze ograniczenie jest żadne. dopuście max 30 skinek z tą samą bronią.
pozwólcie potroić special wszystkim armiom oprócz Doch, Woch, DE, VC.
zgadzam się z przedmówcą co do pierwszego akapitu.
Czyli 3 działa tak, a 3 oddziały Najtów Chaosu już nie? Na to nie ma zgody ;)
I tak defensy mają super pole do popisu na tym turnieju...

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

Ale zważ na to, że Balancing Patch to nie restrykcje co do slotów, tylko zmiany kompozycji/zasad poszczególnych armii,
Kwestia gustu. mi to się właśnie niespecjalnie podoba. jak to już ktoś wcześniej na tym forum napisał lepiej jest ingerować w rozpiski (właśnie przez ograniczenia slotów/magii). Wiem że często oznacza to męczarnie z demonicznymi heraldami bsb i tak dalej ale trudno, mi to się zawsze udawało jakoś przełknąć.

I Robson ma całkiem ciekawe sugestie co do demonów. do tego np syrenka 0-1 i może max 1 vampire lord (wyeliminuje to smoki/abbysal terrory ale może tak jest lepiej?) i jakoś to będzie wyglądać.

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

Ja na miejscu orgów bym poszedł na łatwiznę i zrobił po prostu 2999 BP+R z minimalnymi własnymi ograniczeniami lub zmianami (np zamiast 3 takie same cory to 4, bo w końcu punkty wiele większe). Płock jest blisko i może bym się nawet wybrał, ale jak na razie regulamin nie jest zachęcający.

Awatar użytkownika
Harry101
Mudżahedin

Post autor: Harry101 »

A mi się podoba:) wystawić się na 2 master asasynach:D bsb i 3 eshin sorcach:)

Awatar użytkownika
SUMO
Wałkarz

Post autor: SUMO »

Gobo to co będzie wreszcie z tym regulaminem? Jaki on ostatecznie przymuje kształt ? Jakie są ograniczenia? Czy zmieniają się progi punktowe? Jak to ma wyglądać bo chcę sobie weekend zaplanować i nie wiem jak.
Mam nadzieję ze pojawi się nowa wersja regulaminu.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

siedze nad tym regulaminem..i analizuje to co piszecie... beidze napewno poprawiony...

sloty HE - zawsze o tym zapominam...tez bedize trzeba poprawic... do niedzieli napewno jzu wszystko bedzie ;)

pozdro

Gobo

Edit: male poprawki juz naniesione ;)

Awatar użytkownika
SUMO
Wałkarz

Post autor: SUMO »

A tak na marginesie.
Czy turniej który odbędzie się w styczniu 2008 nie powinien nosić nazwy "Tumskie Wzgórze 9" ?

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

z data ejst blad...jzu porpawiam... TW8 ;] koral sie pomylil przy poprzednim i dal 8... a 8 jest dopeiro teraz ;D ...rok jzu zamieniam ;]

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

święta minęły czas dopinać regulamin, więc:

gramy na jawne czy tajne rozpiski? przy takich punktach osobiście wolałbym na jawne coby się w gąszczu magic itemów nic nie myliło.

bound spele wypadły z limitu PD? sugerowałbym ich przywrócenie, niektóre są za fajne żeby nic nie zabierały.

I na koniec sugeruję pozwolić na jeden recast popychadła u lorda VC. Nekromancja moim zdaniem i tak tylko tym czarem stoi. A tak to zdecydowanie bardziej się opłaca brać na dużym wampirze inne lore'y (beasta na przykład), czego nie zawsze lubię robić.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
frelo
Pseudoklimaciarz

Post autor: frelo »

a ja tradycyjnie już poruszam temat proxów bo format jest 3000 i nie każdy ma to czym chce grać na ostatnim turnieju nie chciałem psuć zabawy ale na tym kowadło wystrugane z patyka raczej nie przejdzie

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

aa ja zapytam o możliwośc brania przedmiotów DOW z włoskiej kampani, czy są dopuszczone?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

DoW - itemu dopuszczone of course ;)

rozpiski - jawne, jak zawsze

proxy - w granicach rozsadku ;)

Assur -regulamin zaraz przejrze i postaram sie pozmieniac to o czym piszesz ;)

Raistlin
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Raistlin »

:) małżonka się pojawi :)
jeszcze nie jako gracz ale podpatrzy co i jak :)

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

tez dobrze ;D ;)

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

Post autor: koral »

ja sobie zalatwilem wolne na 17 wiec tez sie pojawie

Awatar użytkownika
frelo
Pseudoklimaciarz

Post autor: frelo »

a ja życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku, samych sukcesów i lepszych kodeksów
Gobo dopisz mnie bo też mam wolne i będę a kto ze mną przyjedzie to nie wiem jeszcze - poczekamy

Raistlin
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Raistlin »

Gobo...mam puytanko z serii tych głupszych.
Czy storm of chaos można?

Bo jak tak to ja mam taką małą rozpiseczke na 3000 dla moich DE by wyznawały Slaanesha :)

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

nowe kodexy banuja Storma :P nie przeginaj... chyba ze chcesz grac na 6ed <joke> nie da rady

ODPOWIEDZ