Tumskie Wzgórze 8 - Płock; 17.01.2009
Ale zważ na to, że Balancing Patch to nie restrykcje co do slotów, tylko zmiany kompozycji/zasad poszczególnych armii, np przedmiot dla DoW, zakaz recastu popychaczki itp itd. Za zmiany slotów, limity kości magii odpowiada część tego pliku zwana Restricted (stąd zapis BP+R), który to ogranicza sloty, kości PD/DD użyte na turę, które to restrykcje są planowane i wymyślone na przedział 2k-2999 pkt . Jeśli więc nie chcecie odgórnych cięć, zastosujcie jedynie BP, a zamiast Restricted weźcie swoje własne ograniczenia, np takie jak wymyślił Gobo.
Bo naprawdę, VC ze swoimi wskrzeszaniami na 3+, możliwością recasta popychaczki i wskrzeszaniem Fell Batów o d6, drakenhoffem itp itd to jakiś koszmar, szczególnie, że na te punkty wszystko się to bardzo elegancko mieści.
Demony też muszą szukać trochę innych rozwiązań.
No i druga sprawa: TK. Ograniczenie magii do 12 kości jest na 2k punktów, czyli tu na 3k magia będzie żałosna. Ale spoko, jeśli chcecie mieć słabą magię, a więcej walki w zwarciu, to żaden problem, mnie się nawet podoba, ale zróbcie coś z TK, bo przyjadą gracze z obroną magiczną liczoną na 12 kości, a dostaną od TK około 19 kości na turę (boundy liczę po 1), które zawsze wychodzą i są naprawdę srogie...
Bo naprawdę, VC ze swoimi wskrzeszaniami na 3+, możliwością recasta popychaczki i wskrzeszaniem Fell Batów o d6, drakenhoffem itp itd to jakiś koszmar, szczególnie, że na te punkty wszystko się to bardzo elegancko mieści.
Demony też muszą szukać trochę innych rozwiązań.
No i druga sprawa: TK. Ograniczenie magii do 12 kości jest na 2k punktów, czyli tu na 3k magia będzie żałosna. Ale spoko, jeśli chcecie mieć słabą magię, a więcej walki w zwarciu, to żaden problem, mnie się nawet podoba, ale zróbcie coś z TK, bo przyjadą gracze z obroną magiczną liczoną na 12 kości, a dostaną od TK około 19 kości na turę (boundy liczę po 1), które zawsze wychodzą i są naprawdę srogie...
dajcie ze mozna miec max 1 greater demona
bo keeper + bloldek to lepsze niz 2 bloodki
wiec to wasze ograniczenie jest żadne. dopuście max 30 skinek z tą samą bronią.
pozwólcie potroić special wszystkim armiom oprócz Doch, Woch, DE, VC.

zgadzam się z przedmówcą co do pierwszego akapitu.Robson pisze:dajcie ze mozna miec max 1 greater demonabo keeper + bloldek to lepsze niz 2 bloodki
wiec to wasze ograniczenie jest żadne. dopuście max 30 skinek z tą samą bronią.
Czyli 3 działa tak, a 3 oddziały Najtów Chaosu już nie? Na to nie ma zgody

I tak defensy mają super pole do popisu na tym turnieju...
Kwestia gustu. mi to się właśnie niespecjalnie podoba. jak to już ktoś wcześniej na tym forum napisał lepiej jest ingerować w rozpiski (właśnie przez ograniczenia slotów/magii). Wiem że często oznacza to męczarnie z demonicznymi heraldami bsb i tak dalej ale trudno, mi to się zawsze udawało jakoś przełknąć.Ale zważ na to, że Balancing Patch to nie restrykcje co do slotów, tylko zmiany kompozycji/zasad poszczególnych armii,
I Robson ma całkiem ciekawe sugestie co do demonów. do tego np syrenka 0-1 i może max 1 vampire lord (wyeliminuje to smoki/abbysal terrory ale może tak jest lepiej?) i jakoś to będzie wyglądać.
Ja na miejscu orgów bym poszedł na łatwiznę i zrobił po prostu 2999 BP+R z minimalnymi własnymi ograniczeniami lub zmianami (np zamiast 3 takie same cory to 4, bo w końcu punkty wiele większe). Płock jest blisko i może bym się nawet wybrał, ale jak na razie regulamin nie jest zachęcający.
Gobo to co będzie wreszcie z tym regulaminem? Jaki on ostatecznie przymuje kształt ? Jakie są ograniczenia? Czy zmieniają się progi punktowe? Jak to ma wyglądać bo chcę sobie weekend zaplanować i nie wiem jak.
Mam nadzieję ze pojawi się nowa wersja regulaminu.
Mam nadzieję ze pojawi się nowa wersja regulaminu.
siedze nad tym regulaminem..i analizuje to co piszecie... beidze napewno poprawiony...
sloty HE - zawsze o tym zapominam...tez bedize trzeba poprawic... do niedzieli napewno jzu wszystko bedzie
pozdro
Gobo
Edit: male poprawki juz naniesione
sloty HE - zawsze o tym zapominam...tez bedize trzeba poprawic... do niedzieli napewno jzu wszystko bedzie

pozdro
Gobo
Edit: male poprawki juz naniesione

święta minęły czas dopinać regulamin, więc:
gramy na jawne czy tajne rozpiski? przy takich punktach osobiście wolałbym na jawne coby się w gąszczu magic itemów nic nie myliło.
bound spele wypadły z limitu PD? sugerowałbym ich przywrócenie, niektóre są za fajne żeby nic nie zabierały.
I na koniec sugeruję pozwolić na jeden recast popychadła u lorda VC. Nekromancja moim zdaniem i tak tylko tym czarem stoi. A tak to zdecydowanie bardziej się opłaca brać na dużym wampirze inne lore'y (beasta na przykład), czego nie zawsze lubię robić.
pozdrawiam
gramy na jawne czy tajne rozpiski? przy takich punktach osobiście wolałbym na jawne coby się w gąszczu magic itemów nic nie myliło.
bound spele wypadły z limitu PD? sugerowałbym ich przywrócenie, niektóre są za fajne żeby nic nie zabierały.
I na koniec sugeruję pozwolić na jeden recast popychadła u lorda VC. Nekromancja moim zdaniem i tak tylko tym czarem stoi. A tak to zdecydowanie bardziej się opłaca brać na dużym wampirze inne lore'y (beasta na przykład), czego nie zawsze lubię robić.
pozdrawiam
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
aa ja zapytam o możliwośc brania przedmiotów DOW z włoskiej kampani, czy są dopuszczone?