Galeria Imperium

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

A dziękować, dziękować, tak się składa, że wczoraj przeszedł swój chrzest bitewny właśnie jako sztandarowy armii, jadąc w towarzystwie IC... ani razu chłopcy nie zawiedli...

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Post autor: Foalooke »

mam taką prośbę - czy mógłby ktoś dać zdjęcie steam tanka z widocznymi tłokami do kół - mój tego nie ma i zastanawiam się z czego zrobić.
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot.com/

Modelarstwo + opowiadania o imperium 8)

Awatar użytkownika
szirer
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: szirer »

Tak sobie pomyslalem ze moze czas na debiucik i wrzuce cos mojego :) wybor padl poki co nagryfa za ktorego dzisiaj sie wziolem no i narazie wyglada jak wyglada za karola jeszcze sie niebralem :) czekam na opinie i porady co poprawic :) oczywiscie prosze nie zwracac uwagi na burdel w tle i pysk smoka na pierwszym ujeciu bo sam wepchal sie w kadr ;)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
azrael88

Post autor: azrael88 »

Niewiele moge powiedzieć bo zdjęcie jest przepalone - nie korzystaj z wbudowanego flesza kiedy robisz foty figurkom, postaw z boku (poza kadrem) ze 2 lampki biurowe, efekt będzie znacznie lepszy a my będziemy mogli ocenić efekt Twojej pracy.

Niemniej jednak, gryfon wygląda na przyzwoitą robotę.

Awatar użytkownika
szirer
Kontakt:

Post autor: szirer »

azrael88 pisze:Niewiele moge powiedzieć bo zdjęcie jest przepalone - nie korzystaj z wbudowanego flesza kiedy robisz foty figurkom, postaw z boku (poza kadrem) ze 2 lampki biurowe, efekt będzie znacznie lepszy a my będziemy mogli ocenić efekt Twojej pracy.

Niemniej jednak, gryfon wygląda na przyzwoitą robotę.
no to racja ze przeswietnlone ale niestety oswietlenie w pokoju mamm tragiczne a z reguly robie zdjecia przy swietle dziennym :) moze jutro bedzie pogoda to podmienie zdjecia i beda lepsze :)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

http://perlahochlandbrewery.blox.pl/html

na dział dippingu zarzuciłem ale nikt ani słowem nie skomentował może tutaj ktoś się pokwapi?:>

Awatar użytkownika
azrael88

Bardzo przyzwoicie to wyglada, armia trzyma schemat, dipping schludny, nie widać zapaprań.
Mnie szczególnie do gustu przypadł "Raketenstartgerat" i stary Ludwig.
Tak trzymać generale, zapodawaj zdjęcia z następnych prac!

Awatar użytkownika
Cortez23
Plewa

Post autor: Cortez23 »

Hmm... fajne, inspirujące.
Szczególnie halabardnicy - myślałem że te figurki nie mogą wyglądać ładnie.
Żywa armia w jednolitych kolorach - musi się to fajnie prezentować na stole.
Masz zdjęcia całości w dużej rozdzielczości ?

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

PO NR BĘDĄ

Awatar użytkownika
azrael88

Dawno nic nie wrzucałem, wypadałoby ujawnić przed światem kolejne malunki:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Outridersi to nic specjalnego, standardowo sklejeni i pomalowani w barwy Gildii; kapitan robiony z starego wzoru z pistoletem, dodałem rękę z buławą z nowego generalskiego setu, jakiś płaszcz, piórka i purity seala; priest znaczniej mniej modyfikowany, ale jestem z niego zadowolony

Komentarze mile widziane

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

konie nie mają białek w oczach (tzn w rzeczywistości)

co do priesta - mine ma w stylu WTF??

poza tym fajnie jest ;)
Ostatnio zmieniony 23 gru 2008, o 10:48 przez Foalooke, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

Foalooke pisze:konie nie mają białek w oczach (tzn w rzeczywistości)
Obrazek :wink:

a malunki całkiem fajne. Mina priesta rozbraja :)
putoa alasti avantoon! :wink:

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Bruenor - ok biała kreseczka na brzegu ale całe białe ??
Po prawdzie to sam tak pierwszego swojego pomalowałem ale szybko mnie naprostowali :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

mają :)

tylko też mają wieeeelkie żrenice, takze bialek prawie nie widać ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
azrael88

No proszę, a ja tak zawsze tak im te ślepia maluję...

Coś nie tak z twarzą priesta? Chciałem zeby wyglądał jakby wrzeszczał (na widok smoka na przykład) hehe:)

Bruenor: fajna fota; akuratnie przymierzam się do pistolierów, namaluje szkapom takie właśnie oczy

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Azrael - priest wrzeszczy, może i na widok smoka, ale to nie jest bojowy wrzask tylko coś w stylu "o ku&*#"

IMO spowodowane jest to przez kształt brwi i ust (ustaw sobie taką mimikę na twarzy i zastanów się co byś, będąc aktorem przez nia wyraził ;) )

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Ogólnie dosyć ciekawie Ci to wyszło, ale priest wygląda faktycznie jakby w połowie szarży dostał zatwardzenia. Moja rada ( i moja ciągła metoda), ponieważ kiedyś też malowałem białka i kropeczkę na środku... no i często wychodziły rozbieżne zezy i wyłupiaste oczy.

Najpierw w miejscu gdzie mają być oczy walnij czarną plamę (w kształcie oka). Potem w dwóch miejscach daj po białej kropce, tak, że czarna źrenica sama wyjdzie, często trzeba ją czarnym lub wybranym kolorem uzupełnić... ale efekt raczej jest zadowalający :)

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

ja ciut inaczej oczy robię bo na podstawę skóry (po czarnym podkładzie) maluję na dwarf flesh, to i tak już jest ciemny kolor a nie potrzeba kombinować później z czarnym ( tylko łezka biała na oko i czarna źrenica), tak że obwódka jest właśnie z dwarfickiego flesha; co do priesta (subiektywnie troszkę) białe fragmenty szmat mi się nie podobają (trochę za czyste a cienie za ostre), ten wystający pałąk zza jego pleców (trochę 40k) i w mojej opinii nienaturalnie trzymany młotek - powinien być trochę odchylony na zewnątrz jeszcze (facet jest w trakcie uderzenia a wtedy zawsze uderza po łuku a nie bezpośrednio po linii prostej góra dół); outriderzy bardzo milusie i podobają mi się :wink:

Awatar użytkownika
Huss
Oszukista

Post autor: Huss »

A wyjściowy kolor skóry jaki dajecie dla Żołnierzy imperium?:) używacie wogóle flash inka, bo sięzastanawiam nad użyciem ale nie iwem jak siada:(
Z góry dzięki za odpowiedź

ODPOWIEDZ