Galeria Imperium
Moderator: #helion#
Może nie kazdy widział:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=304613#304613
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=304613#304613
mam taką prośbę - czy mógłby ktoś dać zdjęcie steam tanka z widocznymi tłokami do kół - mój tego nie ma i zastanawiam się z czego zrobić.
Tak sobie pomyslalem ze moze czas na debiucik i wrzuce cos mojego wybor padl poki co nagryfa za ktorego dzisiaj sie wziolem no i narazie wyglada jak wyglada za karola jeszcze sie niebralem czekam na opinie i porady co poprawic oczywiscie prosze nie zwracac uwagi na burdel w tle i pysk smoka na pierwszym ujeciu bo sam wepchal sie w kadr
Niewiele moge powiedzieć bo zdjęcie jest przepalone - nie korzystaj z wbudowanego flesza kiedy robisz foty figurkom, postaw z boku (poza kadrem) ze 2 lampki biurowe, efekt będzie znacznie lepszy a my będziemy mogli ocenić efekt Twojej pracy.
Niemniej jednak, gryfon wygląda na przyzwoitą robotę.
no to racja ze przeswietnlone ale niestety oswietlenie w pokoju mamm tragiczne a z reguly robie zdjecia przy swietle dziennym moze jutro bedzie pogoda to podmienie zdjecia i beda lepszeazrael88 pisze:Niewiele moge powiedzieć bo zdjęcie jest przepalone - nie korzystaj z wbudowanego flesza kiedy robisz foty figurkom, postaw z boku (poza kadrem) ze 2 lampki biurowe, efekt będzie znacznie lepszy a my będziemy mogli ocenić efekt Twojej pracy.
http://perlahochlandbrewery.blox.pl/html
na dział dippingu zarzuciłem ale nikt ani słowem nie skomentował może tutaj ktoś się pokwapi?:>
na dział dippingu zarzuciłem ale nikt ani słowem nie skomentował może tutaj ktoś się pokwapi?:>
Dawno nic nie wrzucałem, wypadałoby ujawnić przed światem kolejne malunki:)
Outridersi to nic specjalnego, standardowo sklejeni i pomalowani w barwy Gildii; kapitan robiony z starego wzoru z pistoletem, dodałem rękę z buławą z nowego generalskiego setu, jakiś płaszcz, piórka i purity seala; priest znaczniej mniej modyfikowany, ale jestem z niego zadowolony
Komentarze mile widziane
Outridersi to nic specjalnego, standardowo sklejeni i pomalowani w barwy Gildii; kapitan robiony z starego wzoru z pistoletem, dodałem rękę z buławą z nowego generalskiego setu, jakiś płaszcz, piórka i purity seala; priest znaczniej mniej modyfikowany, ale jestem z niego zadowolony
Komentarze mile widziane
konie nie mają białek w oczach (tzn w rzeczywistości)
co do priesta - mine ma w stylu WTF??
poza tym fajnie jest
co do priesta - mine ma w stylu WTF??
poza tym fajnie jest
Ostatnio zmieniony 23 gru 2008, o 10:48 przez Foalooke, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
Foalooke pisze:konie nie mają białek w oczach (tzn w rzeczywistości)
a malunki całkiem fajne. Mina priesta rozbraja
putoa alasti avantoon!
Bruenor - ok biała kreseczka na brzegu ale całe białe ??
Po prawdzie to sam tak pierwszego swojego pomalowałem ale szybko mnie naprostowali
Po prawdzie to sam tak pierwszego swojego pomalowałem ale szybko mnie naprostowali
mają
tylko też mają wieeeelkie żrenice, takze bialek prawie nie widać
tylko też mają wieeeelkie żrenice, takze bialek prawie nie widać
No proszę, a ja tak zawsze tak im te ślepia maluję...
Coś nie tak z twarzą priesta? Chciałem zeby wyglądał jakby wrzeszczał (na widok smoka na przykład) hehe:)
Bruenor: fajna fota; akuratnie przymierzam się do pistolierów, namaluje szkapom takie właśnie oczy
Coś nie tak z twarzą priesta? Chciałem zeby wyglądał jakby wrzeszczał (na widok smoka na przykład) hehe:)
Bruenor: fajna fota; akuratnie przymierzam się do pistolierów, namaluje szkapom takie właśnie oczy
Azrael - priest wrzeszczy, może i na widok smoka, ale to nie jest bojowy wrzask tylko coś w stylu "o ku&*#"
IMO spowodowane jest to przez kształt brwi i ust (ustaw sobie taką mimikę na twarzy i zastanów się co byś, będąc aktorem przez nia wyraził )
IMO spowodowane jest to przez kształt brwi i ust (ustaw sobie taką mimikę na twarzy i zastanów się co byś, będąc aktorem przez nia wyraził )
Ogólnie dosyć ciekawie Ci to wyszło, ale priest wygląda faktycznie jakby w połowie szarży dostał zatwardzenia. Moja rada ( i moja ciągła metoda), ponieważ kiedyś też malowałem białka i kropeczkę na środku... no i często wychodziły rozbieżne zezy i wyłupiaste oczy.
Najpierw w miejscu gdzie mają być oczy walnij czarną plamę (w kształcie oka). Potem w dwóch miejscach daj po białej kropce, tak, że czarna źrenica sama wyjdzie, często trzeba ją czarnym lub wybranym kolorem uzupełnić... ale efekt raczej jest zadowalający
Najpierw w miejscu gdzie mają być oczy walnij czarną plamę (w kształcie oka). Potem w dwóch miejscach daj po białej kropce, tak, że czarna źrenica sama wyjdzie, często trzeba ją czarnym lub wybranym kolorem uzupełnić... ale efekt raczej jest zadowalający
ja ciut inaczej oczy robię bo na podstawę skóry (po czarnym podkładzie) maluję na dwarf flesh, to i tak już jest ciemny kolor a nie potrzeba kombinować później z czarnym ( tylko łezka biała na oko i czarna źrenica), tak że obwódka jest właśnie z dwarfickiego flesha; co do priesta (subiektywnie troszkę) białe fragmenty szmat mi się nie podobają (trochę za czyste a cienie za ostre), ten wystający pałąk zza jego pleców (trochę 40k) i w mojej opinii nienaturalnie trzymany młotek - powinien być trochę odchylony na zewnątrz jeszcze (facet jest w trakcie uderzenia a wtedy zawsze uderza po łuku a nie bezpośrednio po linii prostej góra dół); outriderzy bardzo milusie i podobają mi się