Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Chciałem się zapytać czy w polsce można gdzieś kupić/zamówić magazyn White Dwarf????
Jak dla mnie to nie jest taka oczywista sprawa, ponieważ gdy assasin jest w oddziale to spieprza razem z nim, gdy ów zostanie złamany, więc dlaczego miałbym rzucać 2 razy gdy assasin jest w środku oddziału? a ten zostanie złamany(kocioł jest w 12 calach)? Maksymalnym sucharem byłaby strata zasady assasina i nie uzasadniona w RB/AB. Jest on upgradem do oddziału, więc jest według mnie traktowany jako jego część, sztandary regimentu działają na niego i odwrotnie. Jego zasady działają na oddział.
Jest to analogiczna sytuacja do działania kociołka na hydrę albo, że ring of hotek niszczy ifki przeciwnika lub gwiazdek z s7 na asie. Czyli nie sprecyzowanie zasad lub założenie twórców o dozwoleniu takiej sytuacji.
Jest to analogiczna sytuacja do działania kociołka na hydrę albo, że ring of hotek niszczy ifki przeciwnika lub gwiazdek z s7 na asie. Czyli nie sprecyzowanie zasad lub założenie twórców o dozwoleniu takiej sytuacji.
niegdzie nie jest napisane tez, ze daje stubborna.... wiec czemu mialby dawac? :>Jankiel pisze:A po to, że w sumie nic nie wiadomo. To, że assassin nie daje stubborna, to nasza dość naciągana interpretacja, nigdzie nie zapisana.po co?
rzucasz raz... na ld oddzialuJak dla mnie to nie jest taka oczywista sprawa, ponieważ gdy assasin jest w oddziale to spieprza razem z nim, gdy ów zostanie złamany, więc dlaczego miałbym rzucać 2 razy gdy assasin jest w środku oddziału?
killing blow tez Oo asf tez OoJego zasady działają na oddział.
Jeśli hero ma stubborna to oddział, w którym jest też ma stubborna na LD bohatera. Natomiast zasada Killer not a Leader mówi o ile dobrze kojaże, że żaden oddział nie może korzystać z LD assassina - nie mowi nic o tym, że oddział nie może korzystac z jego stubborna.
To był skrót myślowy chodziło mi o zasadę z LD. I fajnie byłoby gdybyś odpowiadał na całość posta, a nie na fragmenty na które ci się podoba, bo to jest czepianie się słówekkilling blow tez Oo asf tez Oo
Wytłumacz mi dlaczego mam rzucać raz ? i dlaczego assasin ma stracić stubborna Oo ?rzucasz raz... na ld oddzialu
bo ma taka zasde, ze nie daje ld oddzialowi? jak nie jest w zasiegu 12" od kociolka to 21 razy rzucasz na break? raz za assassina a raz za oddzial? tu jest tak samoWytłumacz mi dlaczego mam rzucać raz ? i dlaczego assasin ma stracić stubborna Oo ?
nie. przeczytaj rulebooka... oddzial nie ma stubborna. oddzial moze zdawac breaka na niemodyfikowalynm ld charactera w oddziale. w wypadku assassina nie moze brac jego ld do swoich testow...Jeśli hero ma stubborna to oddział, w którym jest też ma stubborna na LD bohatera
Jest w rulebooku.niegdzie nie jest napisane tez, ze daje stubborna.... wiec czemu mialby dawac? :>
ale nie napisano, że traci stubborna. Równie dobrze moznaby twierdzić, że oddział zdaje stubborn na swoim ld. Sam mnie o to pytałeś z pół roku temu, więc sytuacja nie jest aż tak oczywista. Ja nie mam nic przeciwko, by to wpisać.oddzial moze zdawac breaka na niemodyfikowalynm ld charactera w oddziale. w wypadku assassina nie moze brac jego ld do swoich testow...
pytalem jako taki ciekawy spor teoretyczny dla mnie bylo oczywiste, ze sie nikt z ls nie zgodzilby tu na stubborn dla oddzialuJankiel pisze: Sam mnie o to pytałeś z pół roku temu, więc sytuacja nie jest aż tak oczywista. Ja nie mam nic przeciwko, by to wpisać.
jak chcesz mozesz pomeczyc barba zeby wpisal do uscislen ;] imo nie trzeba bo wiadomo jak a jest odpowiedz (zreszta nawet w pytaniach to bylo)
Mam pytanie i potrzebuje odpowiedz jak najszybciej. Mam zamiar zopatrzyc sie w Dark Rider'ów, lecz moje fundusze sa troszke ograniczone, i dlatego planuje zakupic oddzial Glade riderów i przekonewrtowac na DR. Czy ktos moze w ten sposob robil, czy jest problem zeby w ten sposob ich przerobic?
Wesołych Świąt i samych zwycięstw w nowym roku
jak poczekasz do jutra wieczora to ci wkleje zdjecia jak ja swoich zrobiłem z glade ridersow.Magnus pisze:Mam pytanie i potrzebuje odpowiedz jak najszybciej. Mam zamiar zopatrzyc sie w Dark Rider'ów, lecz moje fundusze sa troszke ograniczone, i dlatego planuje zakupic oddzial Glade riderów i przekonewrtowac na DR. Czy ktos moze w ten sposob robil, czy jest problem zeby w ten sposob ich przerobic?