Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Jak zabijesz jeźdźca, spada koń - tak jest też z innymi jednowoundowymi wierzchowcami, np. juggernautem. Co do W-, zapewne chodzi Ci o pegasus knightów. Są oni w mechanice taką dziwną rycerzowo-pegazową chimerą, mającą wspólne życie. Dlatego też, jeśli zadasz "górze" dwie rany, to spada ona razem z dołem, przy jednej ranie rycerzo-pegaz jest ranny, ale nie ginie nic ze "składowych".
Co to jest Morning Star i co daje?
Chcę zacząć grać nową armią i waham się pomiędzy TK i Bretką. Czy ktoś mógłby zareklamować tą armię, napisać na jakie punkty jest mocna a na jakie słaba, czy jest mocna na armie defensywne czy na ofensywne? Nie mam zielonego pojęcia którą armie wybrać TK czy Bretkę. I czy opłaca się kupować battalion?
Tk sa armią bardzo wymagającą, tak więc jeżli jesteś początkującym graczem radziłbym ci wybrać Bretkę. Jeżeli chodzi o batalion, to w sumie nienajgorsza opcja, bo masz trzy rózne jednostki - rycerzy corowych 9 realmów lub errantów, w zależności od tego jak ich złozysz, łuczników i chłopów i dodatkowo pegaza. Z drugiej strony za te same pieniadze masz trzy boxy rycerzy. Wybór nalezy do ciebie.
Jak na Gryfa to dajesz Lordowi sword of leady s chempion\sword of heroes ,gromril great helm i do tego virtue of heroism lub drugie rozwiązanie (moim zdanie duuużo lepsze i najlepiej na pegaza) virtue of heroism ,grail shield ,tress of Isoulde.Te 2 konfiguracje są ogólenie na wszystkie LT i powinny spokojnie wsysnąć smoka.A żeby jeszcze lepiej działały to daj an jakiegoś palladyna Falcon-horn of fredemund.Na smoczka też fajnie działają Trebuszki lub Grale tyle ,że wtedy jest koneczny palladyn z Falconem.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
ja na 2 turniejach ich testowalem-jestem zadowolony z tej jednostki-> 5S caly czas nadal jest cenne
a w erze demonow czy elfow to czy maja 3-4I czy strike last nie ma znaczenia. 3+AS i 5/6+warda tez styka.
grale to zupelnie inna klasa-sa pod kazdym wzgledem lepsi; ale jednak inny slot (co ma znaczenie) i koszt oddzialu wychodzi duzo wiecej.
a w erze demonow czy elfow to czy maja 3-4I czy strike last nie ma znaczenia. 3+AS i 5/6+warda tez styka.
grale to zupelnie inna klasa-sa pod kazdym wzgledem lepsi; ale jednak inny slot (co ma znaczenie) i koszt oddzialu wychodzi duzo wiecej.
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
jaką podstawkę ma pegaz spod lorda? 40x40 czy 50x50?
putoa alasti avantoon!