znaczy na kim jeszcze? w tk? a na co bylby bestiom lot bez mozliwosci szarzy lotem? imo lot jest dobrze wyceniony punktowopatrz loty u reszty
dajmy bestiom warda 3+ na strzelanie?Ale armia jak była rozstrzeliwywania, panikowana tak nadal jest.
Moderator: Barbarossa
Odpowiem tak: podejrzewam że nie chciałbyś walczyc z Kołatą, Barbarą czy Blessem prowadzącymi swoje orasy przeciw dowolnej wybranej przez Cię armii (może z wyjątkiem demonów)runepriest pisze:ja sie zastanawiam ilu graczy na tym forum umie grac swoimi armiami a ilu poprostu chce miec lepsza armie zeby latwiej wygrywac a ilu sie nigdy nie wysilalo nad jakimis wariantami rozpisek
Nie trzeba wygrywać , poprostu żeby szanse były wyrównane. Demony mogą być troszkę lepsze , ale niech będą do pokonania , bynajmniej nie mówię w tym momencie o swojej armii ale o innych które z Demonami nie mają praktycznie żadnych szans.a inni mowia ze chca miec podpakowana armie tak zeby wygrywac z vc czy demonami
Uważaj co mówisz, Tomek ostatnio wygrał mastera.Tomash pisze:Odpowiem tak: podejrzewam że nie chciałbyś walczyc z Kołatą, Barbarą czy Blessem prowadzącymi swoje orasy przeciw dowolnej wybranej przez Cię armii (może z wyjątkiem demonów)runepriest pisze:ja sie zastanawiam ilu graczy na tym forum umie grac swoimi armiami a ilu poprostu chce miec lepsza armie zeby latwiej wygrywac a ilu sie nigdy nie wysilalo nad jakimis wariantami rozpisek
Challanegerunepriest pisze:zagrac to bym chcial ale pewnie bym nie wygral ale oni nie maja tekstow podpakujcie mi armie bo nie moge zmasakrowac tk czy czegos innego
zauwaz ze niektorzy mowia o
podpakowaniu armii tylko dlatego ze jest troche gorsza od innych
a inni mowia ze chca miec podpakowana armie tak zeby wygrywac z vc czy demonami
i w sumie niech tak zostanieBOGINS pisze:Guru orkowym nie jestem (...)
sądzisz, że nikt z graczy orkowych nie kombinuje tak? gramy utartymi schematami i jestesmy do tego lamami...BOGINS pisze:A jak wy - czytaj generałowie np. orków, kupiliście już sobie 100 orków, 200 goblinów, 5 boarów, 4 bolce itd itp, i teraz wam ktoś mówi, przerób te 100 orków na włóczników dzikich, dokup jeszcze 15 boarów to wiadomo krew zalewa ile to kasy i malowania. Nie oszukujmy się więc, chodzi głównie o kasę. Tak samo mi - jak mówiłem na początku tego tematu że BP jest złe, gdyż powoduje że armie trzeba dokupywać i jest to spisek sklepów .
Nie wiem czy wiesz, ale Kołata testował savage'ów w przeróżnej konfiguracji i wcale mu nie wyszło, że to jakiś wunderwaffe jest. Ja w pewnym momencie sprawdzałem cztery szóstki sfrenzowanej kawy, a na dwóch szóstkach grałem na co dzień. Frenzy to straszne uwalenie, które można kontrolować jeśli się ma dobre i pewne wsparcie, animozja na prawie wszystkim w armii praktycznie uniemożliwia jakieś sensowne screenowanie, a do tego 6 na animozji przy oddziałach frenzy to już jest kompletna loteria. Można próbować blokować klocki piechoty snotlingami, ale wtedy się okazuje, że ten klocek + screen to jakieś kosmiczne punkty kosztuje, a do tego do jakiejkolwiek szarży musisz dopychać snotlingi z T2 S2 i WS2, a blokowanie czymkolwiek innym mija się z celem bo szansa na przyblokowanie ruchu przez animozję rośnie lawinowo.BOGINS pisze:...Przykładem może być zastosowanie trolli czy ogrów u bestii, a w orkach większy nacisk na frenzy, a mniejszy na fanole. Wydaje mi się, iż czasem należy odrzucić zasadniczy czynnik - czyli figurki które mam, i podejść do tematu tak jakbyś zaczął zbierać nową armię...
Bogins, z Twoich postów odnoszę wrażenie, że dla Ciebie granie 2000 demonów przeciwko 1000 to ogromne wyzwanie.Precz z ograniczeniami! Niech żyje demokracja - wolność wyboru!
Pamiętaj nowy graczu, Oni zabiorą Ci radość z gry !
BP-R spisek sklepów!
Zapomnij.Chociaż mnie WoCh niszczy DE
czego sobie i Wam życzęMam nadzieję że tym osobom które tworzyły LS_CS będzie się chciało go zmieniać, a przy okazji nie ulegać presji osób którzy z chęcią podpakowywali by swoje armie
Po prostu zostawmy stare kodeksy. Ja byłbym more than happyGajowy pisze:Tomashu a jak Ty widzisz to polacznie chaosu? cory do speciali, speciale do R a erek nie mozna brac?? do tego jak widzisz herosow, bo na to pomyslow juz nie mam a podwojne sloty hero to raczej slaby pomysl.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.