magnesy neodymowe

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

No ja tak robię i są cacy :D

Btw, w ofercie ponownie są magnesy 10*2. Wczoraj, czy przedwczoraj się pojawiły na stronie.

Pozdrawiam!

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

O, dzięki! :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
<Van-Bydle>
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: <Van-Bydle> »

Nigdy nie spotkałem sie z takimi magnesami..
Możecie dokładnie napisać o ich zastosowaniu?
Dzieki ;)

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

Argh!
No wiesz co? Nie wiesz ? Naprawde? :oops: sie!
Podklejasz pod podstawkę magnes i jak masz metalowy tray to ci figsy nie spadają. no i nie potrzebujesz pianek do transportu, tylko metalowe pudełko, bo magnesy są tak mocne, że się nie przesuwają w pionach i nie odrywają jak są odwrócone to też się trzymają. Metalowe i plastiki.

Awatar użytkownika
<Van-Bydle>
Powergamer Rozpiskowy

Z tym trayem to łapałep : P Tylko nie wiedziałem jak mozna je w ten sposób przenosic na turniej..

A skąd jakoś tanio skołować metalową skrzynke na figurki?

Pomysł wydaje mi sie dosc niezly i naprawde warty przemyslenia, bo zawsze musze brac na turniej superglue.. ;)

Awatar użytkownika
Lukiman
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lukiman »

a ja mam pytanko:
skąd można skombinować metalowe traye??i ile mniejwięcej kosztują??
Liczą się tylko czterej bogowie:Khorne,Tzeentch.....Gork i Mork :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Tu była dyskusja:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=1223
Cena powlekanej blachy ciętej w zakładzie blacharskim wyniosła mnie 1 grosz za 1 centymetr kwadratowy (czyli 4 grosze na jedną figurkę na podstawce 2x2), więc możesz sobie przeliczyć ile Cię wyniesie tray pod dany regiment.

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

<Van-Bydle> pisze:Z tym trayem to łapałep : P Tylko nie wiedziałem jak mozna je w ten sposób przenosic na turniej..

A skąd jakoś tanio skołować metalową skrzynke na figurki?

Pomysł wydaje mi sie dosc niezly i naprawde warty przemyslenia, bo zawsze musze brac na turniej superglue.. ;)
metalowe pudełka na cherbatę i inne takie badziewia

Patryk
Wodzirej

<Van-Bydle> pisze: A skąd jakoś tanio skołować metalową skrzynke na figurki?
Ja mam z ciastek. I smaczne były.

Awatar użytkownika
Schtrasny
Wałkarz

Post autor: Schtrasny »

Próbujcie metalowe skrzynki na narzędzia z rozsuwanymi szufladkami. Ja sobie zafundowałem skrzynkę z OBI za 150 zł, maksymalny wypas, ale cięzka okropnie. Na Allegro normalne skrzynki narzędziowe z rozsuwanymi na boki szufladkami chodzą od 35 zł.

Awatar użytkownika
<Van-Bydle>
Powergamer Rozpiskowy

O to byly wypas majonez ;) Bo na turniej musialbym brac chyba z 6 tych podelek po ciastkach z moimi O&G : P

Dzieki za informacje ;)

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

niech mi ktoś przypomni, na co najlepiej kleić te magnesy????

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

Ja uzywam "kropelki" lub cyjano-podobnych. Tylko trzeba troche odczekac zanim sie zacznie je przyklejac odklejac bo metal chwytaja troche dluzej niz plastik. Do wiekszych modeli i czesci pojazdow do 40k uzywalem klei zywicznych wsponaganych tez kropelka.

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

z tego co pamiętam na kropelkę się właśnie odkleja...........

Patryk
Wodzirej

Ja kleję na kropelkę i jak na razie nic się nie odkleiło.

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

hmmmmmmmm, ok. przynajmniej tray'ów nie będę dużo potrzebował. Wszem i wobec ogłaszam, że zmieniam się w bestialskiego chaośnika..... :twisted:

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

Stachu pisze:hmmmmmmmm, ok. przynajmniej tray'ów nie będę dużo potrzebował. Wszem i wobec ogłaszam, że zmieniam się w bestialskiego chaośnika..... :twisted:
oszto ty nie dobry bedziesz ty!

A tak swoja droga to Qmel ma bardzo fajan wolize na magnesy. Calosz podzielona na pare pionowych przegord i do kazdej jestr poprozyczepiane 2 + regimentow. W sumei fajna sprawa ale jak upadnie z wiekszej wysokosci to jednak moze cos sie odczepic. Ogolnie polecam magnesy tam gdzie nie mozna uzyc gabki ktora jednak jest troche lepsza.

Awatar użytkownika
misiekbeer
Warzywo

Post autor: misiekbeer »

Nie - ponieważ linie pola w walcowym magnesie neodymowym łączą się wzdłuż jego osi, i wzdłuż posiada małą powierzchnię styku z metalową podstawą (jest przecież walcowy).

W skrócie - słabo wtedy trzyma.

Awatar użytkownika
Wotan
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Wotan »

Troche to nekromancja ale...
mam dwa pytania:
1. czy pod metalowe figórki DE wystarczą magnesy 5x5x2? żeby trzymały się metalowych tray
2. taka fiórke z magnesem ściąga się z metalowych tray po przez zsunięcie, czy można ją oderwać(ale żeby się niż nie zepsuło :D

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

ad1 ja używam 3x2 z tym że by dobrze przypasować naklejam malutką kulkę z GSu i wciskam magnes , dociskam do jakiejś płaskiej powierzchni po czym zalewam klejem (super glu)i odkładam na bok aby klej wysechł i gotowe

ad2 najlepiej jest odrywać bo przeszywając niszczysz tray który to z kolei najlepiej jest jeszcze po pomalowaniu prysnąć lakierem

ODPOWIEDZ