Bretońska Galeria
mi bardzo przypadł treb do gustu, jedynie boki podstawki powinny zostać czarne jak zrobiłeś drewno i płaszcze?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Maluję starymi farbkami Citadela. Drewno: Bubonic Brown, na to chestnut wash (niech będzie "ink") i highlightning znowu Bubonic Brown.
Płaszczyki: Podkład to snakebite leather albo vermin fur. Na snakebite leather idzie flesh wash (jeśli jest za mało cienia to dodaję trochę black inka) i rozjaśnienie snakebite leather a następnie to samo z 1/4 skull white. Na vermin fur idzie brown wash i ta sama procedura.
Rozjaśnianie robię mieszanymi sposobami. Najpierw drybrush półsuchym pędzlem a poprawki normalnie.
Płaszczyki: Podkład to snakebite leather albo vermin fur. Na snakebite leather idzie flesh wash (jeśli jest za mało cienia to dodaję trochę black inka) i rozjaśnienie snakebite leather a następnie to samo z 1/4 skull white. Na vermin fur idzie brown wash i ta sama procedura.
Rozjaśnianie robię mieszanymi sposobami. Najpierw drybrush półsuchym pędzlem a poprawki normalnie.
Jasperre le beau i głowa konia od questa bardzo mi ta konwersja się spodobała ;]
Tarcza ciekawie wyszła ale jakoś trudno mi się do niej przekonać, zobaczymy jak z jej pomalowaniem będzie
Tarcza ciekawie wyszła ale jakoś trudno mi się do niej przekonać, zobaczymy jak z jej pomalowaniem będzie
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
piękny oddział cudoGreen Knight pisze:Cały regosik podobnych chłopaków wygląda imponująco. Fotke wrzucę jak ich obkleje Green Staffem.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Widzę że wśród Panó 5ed. Bretka popularna się robi...oj niedobrze, niedobrze bo towaru na allegro defictytowo cosik.
Może by tak zapisy robić na towar sprzedawany na Allegro ? Jakąś listę kolejności w zaupach, zebyśmy wszyscy naraz nie licytowali kosmicznych cen ?
Może by tak zapisy robić na towar sprzedawany na Allegro ? Jakąś listę kolejności w zaupach, zebyśmy wszyscy naraz nie licytowali kosmicznych cen ?
Chłopi-przy-broni. A Bronia bez kiecki.
Tak.
Troyan pierwszy miał taki pomysł, choć większość knightów którymi gram miałem już od dawna.
Troyan pierwszy miał taki pomysł, choć większość knightów którymi gram miałem już od dawna.
Ja już sie w Allegro nie bawie. Potrzebuje bardzo niewielu figsów. Jak odłoże troche kasiorki to ściągne z anglii lub stanów z eBaya. Najłatwiejszy sposób.Może by tak zapisy robić na towar sprzedawany na Allegro
Wiecie, ja mam oprócz pegazów,8 realmów, bsb i lorda na koniu same V edycyjne [ale malwoane w podstawówce albo na poczatku gim:P, proces przemalowywania czas zacząć;))
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
-
- Chuck Norris
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
To ja wypowiem się tutaj.
Ogólnie malowanie spoko. Przemalowałbym ogon. Szary do brązowych skrzydełek nie pasuje. No i błękitnu (bądz niebieski) postarałbym się troche lepiej podcieniować by dodać mu troche życia. Chyba za ostro przeszedłeś do "białej warstwy". Rtoche ciemniejszy dużo lepiej komponowałby się z czerwienią która wygląda naprawde dobrze.
Ogólnie jest to dobry tabletop.
Tak jak wszyscy. Lakier. Zbyt dużo go nałożyłęś. Używasz lakieru GW?? trzeba z nim ostrożnie bo nałożony zbyt obficie psuje efekt.
Ogólnie malowanie spoko. Przemalowałbym ogon. Szary do brązowych skrzydełek nie pasuje. No i błękitnu (bądz niebieski) postarałbym się troche lepiej podcieniować by dodać mu troche życia. Chyba za ostro przeszedłeś do "białej warstwy". Rtoche ciemniejszy dużo lepiej komponowałby się z czerwienią która wygląda naprawde dobrze.
Ogólnie jest to dobry tabletop.
Lakier jest Humbrolla-matowy. Fakt faktem ze zepsuł efekt. Malowałem już nim 3 pegazy i one sie tak nie świecą, wyglądają stonowanie. Niebieski chciałem mieć taki ndły ale jak się zastanwoć w tym co mówisz jest sens szczerze nie wiedziałem w których miejscach wycieniować przez ten niecodzienny kropierz ;P Co do ogona to szczerze nie wiedziałem jak go zrobić a wg mnie taki jest po prostu neutralny
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Hmm teoretyczine od Regala zacząłem ale może rzeczywiście za jasno wygląda. co do ogonka się zastanowie
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.