Hejas!
Po dłuższej przerwie spowodowanej głównie malowaniem zamówień, w końcu coś bardziej dla siebie.
Dla zabawy - elf mag. Głównie dla sprawdzenia kilku trików i rozpoznania farb - życie zmusiło mnie do kilku zmian i obecnie maluję farbami p3 (+washe gw). Chciałem zobaczyć, jak się nimi maluje, skoro mam z nimi pracować. Poza tym im więcej praktyki tym lepiej
Póki co zadowolony jestem z płaszcza (którego nie widać), tej różowej narzuty i umiarkowanie ze złotego. Miałem z nim sporo problemów (to jest chyba 4 podejście), bo dawno go nie robiłem i miałem kłopoty z rozłożeniem świateł (wciąż nie jest ideał) no a przede wszystkim nie wiedziałem kompletnie, jakimi kolorami mam go zrobić W sumie nie wyszło tak źle, ale dalej czuję niedosyt. Sugestie?
Skórę chyba jeszcze poprawię, mam też mieszane odczucia co do zielono-niebieskiej koszuli.
Wszelkie uwagi mile widziane (również odnośnie podstawki, bo kompletnie nie mam pomysłu).
Dość bajdurzenia - fotki (słabej jakości, bo na szybko;)
Pozdrawiam i szczęśliwego Nowego Roku życzę
HE mage - WiP
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
No i zrobiony. Bez podstawki, ale na to jeszcze poczeka. Trudno. Dawno czegoś takiego nie malowałem, w sumie chyba nie wyszło tak źle.
Co myślicie?
pzd
Co myślicie?
pzd
praca bardzo dobra
zdradź mi jaki kolorów użyłeś na ten płaszcz?
zdradź mi jaki kolorów użyłeś na ten płaszcz?
Malowałem go farbami p3, więc nie wiem, czy nazwy coś komuś powiedzą (chyba, że ma te farby:) ) ale ok, czerwony płaszcz:
Baza: Skorne Red
Wash: Sanguine Base
Rozjaśnienie: Khador red base
Wash w zagłębieniach: Sanguine base + Battlefield brown
Rozjaśnienie: Khador red base + heartfire (na najbardziej wystających elementach)
Cytadelkami malowałbym jakoś tak:
Baza: Dark Flesh
Wash: Liche Purple albo Regal Blue
Rozjaśnienie: Blood red
Wash w zagłębieniach: Scorched brown
Rozjaśnienie: Blood red z jakimś żółtym
Tak mniej więcej mogłoby to wyjść.
pzd
Baza: Skorne Red
Wash: Sanguine Base
Rozjaśnienie: Khador red base
Wash w zagłębieniach: Sanguine base + Battlefield brown
Rozjaśnienie: Khador red base + heartfire (na najbardziej wystających elementach)
Cytadelkami malowałbym jakoś tak:
Baza: Dark Flesh
Wash: Liche Purple albo Regal Blue
Rozjaśnienie: Blood red
Wash w zagłębieniach: Scorched brown
Rozjaśnienie: Blood red z jakimś żółtym
Tak mniej więcej mogłoby to wyjść.
pzd
thx