Dyskusja o balancing patchu
Moderator: Barbarossa
Jankiel napisał:
Ktoś powie, ze się czepiam ale te zasady miały ograniczyć lub zbalansowac troszkę DoCh i VC.
Teraz okazuje się, że część osób zacznie grać nie przegiętymi DE - ktore IMO są przegięte a jedyny co zrobiono to zagrano im jedną hydranta.
No i Mangile - zaczną się teraz pojawiać w gigantycznych ilościach w sporej części armii.
Naprawdę wolałbym pozostać przy BP ale na normalnych zasadach magii...
Osobiście takie coś mnie rusza, zwłaszcza wypowiedziane przez osobę, która bp+r tworzyła.Turniej na BP+R więc ani magii nie muszę się bać, ani nadmiaru maszyn
Ktoś powie, ze się czepiam ale te zasady miały ograniczyć lub zbalansowac troszkę DoCh i VC.
Teraz okazuje się, że część osób zacznie grać nie przegiętymi DE - ktore IMO są przegięte a jedyny co zrobiono to zagrano im jedną hydranta.
No i Mangile - zaczną się teraz pojawiać w gigantycznych ilościach w sporej części armii.
Naprawdę wolałbym pozostać przy BP ale na normalnych zasadach magii...
Sam BP nie obcina magii w żaden sposób. Mm ci cytować, ile osób uznało, że restricted w żaden sposób nie obcina magii i jest zbyt lightowy (bo i tak wchodzi 4 magów)? Wiesz, że Euro CS przewiduje 10 PD z takimi samymi ścięciami za bonusy do casta? A CS Furiona może mniej ścinał magię?
A nie ruszałoby Cię, gdybym napisał "gramy na Euro CS/Furion CS, więc magii się bac nie muszę"? Proste stwierdzenie faktu. System ograniczający magię i obcinający powtarzanie slotów premiuje rozpiski ofensywne. I absolutnie nie ma nic do rzeczy, kto to stworzył i jak nazwał. Na marginesie, wkurwiają mnie takie insynuacje.Osobiście takie coś mnie rusza, zwłaszcza wypowiedziane przez osobę, która bp+r tworzyła.
No i co dalej obetniesz? I tak złożę sobie rozpiskę, która będzie wygrywać. Jak mi ścięto czarodziejkę na smoku i dwie hydry, to złożyłem sobie czysty ofens. Zetniesz pendanta, żeby maksymalnie dawał 4+ warda? Nic mnie to nie boli. Zbanujesz hoteka? Tak samo niewiele to zmieni.Teraz okazuje się, że część osób zacznie grać nie przegiętymi DE - ktore IMO są przegięte a jedyny co zrobiono to zagrano im jedną hydranta.
A dlaczego?No i Mangile - zaczną się teraz pojawiać w gigantycznych ilościach w sporej części armii.
Nie zaczną się pojawiać w gigantycznych ilościach, jeśli organizatorzy nie dadzą ich sproksować.
DE przegięte !!! - lament i żal. Wcześniej demony, vc, jeszcze wcześniej imperium. Weźcie se na wstrzymanie jakieś piguły czy coś. Się jakaś moda zrobiła na udziwnienia. Między innymi w ostatnim półroczu z tego powodu trochę mniej mnie na turniejach. Wolę sobie po prostu odpuścić, niż dawać do malowania nowe figurki, bo nagle to co wystawiłem na poprzednim turnieju, to nie mogę, bo ktoś sobie wymyślił, że teraz obetniemy kolejny slot czy coś. Niedługo każdy będzie grał w coś na podobieństwo szachów, ale i tak się znajdą tacy, co zaczną krzyczeć, że białe są przegięte, bo zawsze zaczynają. Po prostu miętkie faje jesteście i tyle.
Sorry, za tyle żółci, ale już nie mogę czytać kolejnych ton lamentów i żali na to, że przegiete jest to i tamto. Idę pracować, a potem sobie pogram w Warhammera Online.
DE przegięte !!! - lament i żal. Wcześniej demony, vc, jeszcze wcześniej imperium. Weźcie se na wstrzymanie jakieś piguły czy coś. Się jakaś moda zrobiła na udziwnienia. Między innymi w ostatnim półroczu z tego powodu trochę mniej mnie na turniejach. Wolę sobie po prostu odpuścić, niż dawać do malowania nowe figurki, bo nagle to co wystawiłem na poprzednim turnieju, to nie mogę, bo ktoś sobie wymyślił, że teraz obetniemy kolejny slot czy coś. Niedługo każdy będzie grał w coś na podobieństwo szachów, ale i tak się znajdą tacy, co zaczną krzyczeć, że białe są przegięte, bo zawsze zaczynają. Po prostu miętkie faje jesteście i tyle.
Sorry, za tyle żółci, ale już nie mogę czytać kolejnych ton lamentów i żali na to, że przegiete jest to i tamto. Idę pracować, a potem sobie pogram w Warhammera Online.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Kołata:
zauwarz gdzie było impreium na tym turnieju... to jeszcze nowszy kodex a też tą armią już nie da się grać, głownie na <2000.
I obawiam się, że tak samo jak ty musze 3 lata poczekać na nową armię, a do tego czasu znjadziemy sobie jakieś zastepstwo :/
zauwarz gdzie było impreium na tym turnieju... to jeszcze nowszy kodex a też tą armią już nie da się grać, głownie na <2000.
I obawiam się, że tak samo jak ty musze 3 lata poczekać na nową armię, a do tego czasu znjadziemy sobie jakieś zastepstwo :/
Ostatnio zmieniony 5 sty 2009, o 12:52 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
nie będzie bo ktoś stwierdzi, że skoro wszyscy biorą klocek czegoś to jest to przegięte, więc też trzeba zabronićRobson pisze:zbanujmy wszytskie armie oprocz jednej, bedzie sprawiedliwie.
Draconis - FOR EVER !!!
- Corvus Albus
- Kretozord
Jakoś poprzednio nikt się do mengili nie czepiał teraz nagle stały się utrapieniem buhahahaha xD BAN dla nich !!! Zawsze będą przegięcia i zawsze ktoś będzie pokrzywdzony, a ten temat powinni nazwać Drogie Bravo.... albo Drogi Pamiętniczku...
Kołata, to twoje marudzenie jest spamem. Piszesz to samo od kilku stron jak katarynka i buczysz przy tym jak ruski wentylator ,,nam sie nalezy, nam sie nalezy!"Kołata pisze:Morrok, wtf?
W sumie sam się zastanawiam, po co na taki głupi tekst odpowiadam..? Następnym razem spróbuję się powstrzymać.
Najlepiej gdyby mod wycinał spam taki jak post Morroka.
Gó&*( wam się należy
oczywiscie nie chcę flejma, ale tak odbieram to, ze nonstop piszecie o tym samym, przytaczając te same argumenty... no ale jak to do większości nie trafia... to chyba lepiej dać sobie spokój, nie?
Nie będzie grania jedną armią, lecz pewnie 6-7 (oczywiście mam na myśli tych, którzy chcą wygrywać), a więc DoCh, VC, Skaveni, DE, WoCh, TK (o ile ktoś ma skilla), HE...to i tak dużo, a nawet bardzo dużo, w porównaniu do sytuacji z Areny. I to jest zasługa BP+R, niektórzy chcieliby iść dalej (ja w sumie też), ale już woli do zmian nie ma. Czy to dobrze, czy to źle - nie wiem. W każdym razie Imperium, Orki, Krasnale czy WE lądują w gorszej połówce. Da się grać, ale ciężko już wygrywać. Taki life, ja płakać nie będę
Morrok,
Ja nie spamuję, tylko zgodnie z życzeniem członków LS przytaczam FAKTY Z MASTERÓW. Nie pierdzielę farmazonów, tylko piszę jak jest. To chyba powinno być podstawą do przemyśleń nad zmianami, right?
Piszę non stop o tym samym? Prawda. Ale co z tego, skoro moim zdaniem mam rację, co potwierdza każdy kolejny Master.
A spokój dam sobie, jak pojawi się oficjalne stanowisko LS. Czy wola do zmian jest, a jeśli jest to do jakich, niedługo pewnie się okaże.
Pozdr!
Ja nie spamuję, tylko zgodnie z życzeniem członków LS przytaczam FAKTY Z MASTERÓW. Nie pierdzielę farmazonów, tylko piszę jak jest. To chyba powinno być podstawą do przemyśleń nad zmianami, right?
Piszę non stop o tym samym? Prawda. Ale co z tego, skoro moim zdaniem mam rację, co potwierdza każdy kolejny Master.
A spokój dam sobie, jak pojawi się oficjalne stanowisko LS. Czy wola do zmian jest, a jeśli jest to do jakich, niedługo pewnie się okaże.
Pozdr!
@Jankiel, zmienilo sie to ze wszedl BP+R.. na duze zamiast dublowac rara wezme sobie mengili, sa zajebiscie uniwersalni, boli ich tylko magia i to tez w ilosci wiekszej niz k6 S4... tak jak ktos wczesniej napisal, to ze polowa graczy z pierwszych stolow miala mengili (no moze nie polowa ale co 2 stol byly mengile) to jednak cos znaczy
dodatkowo są idealnym uzupelnieniem wiele armii, ja juz mam w miare tanio namierzonych mengili na Wloskim Ebayu po rok temu tanio zakupionych eurosach i sie pierdolil nie bede... jak wszyscy graja partyzantki to zrobie mega fajna chaosowa partyzantke
pzdr
dodatkowo są idealnym uzupelnieniem wiele armii, ja juz mam w miare tanio namierzonych mengili na Wloskim Ebayu po rok temu tanio zakupionych eurosach i sie pierdolil nie bede... jak wszyscy graja partyzantki to zrobie mega fajna chaosowa partyzantke
pzdr
Wszystko fajnie, z tym, że to był turniej na 1300, gdzie choćbyś się zesrał, to i tak bys nie podwoił rare. Więc ciężko uznać, żeby wprowadzenie CS coś tu zmieniło.
Mengili wystawiano zawsze, a teraz akurat wzięło ich więcej, niż dwóch graczy.
Mengili wystawiano zawsze, a teraz akurat wzięło ich więcej, niż dwóch graczy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
imo jest dokladnie tak jak mowi thurion...
bp sprawilo, ze zamiast zestawu 2x rare bedzie rare + mengile. W bardzo duzej ilosci armii (mowie tu o 2k a nie o turnieju 1313 gdzie 1/3 armii to mengile) zacznie ich brac.
imo ograniczenie tylko dzialek dow to jakis idiotyzm niewiadomo przez kogo wymyslony... nawet na tym turnieju pokazano, ze mengile sa znacznie skuiteczniejsi niz ewentualne dzialko...
bp sprawilo, ze zamiast zestawu 2x rare bedzie rare + mengile. W bardzo duzej ilosci armii (mowie tu o 2k a nie o turnieju 1313 gdzie 1/3 armii to mengile) zacznie ich brac.
imo ograniczenie tylko dzialek dow to jakis idiotyzm niewiadomo przez kogo wymyslony... nawet na tym turnieju pokazano, ze mengile sa znacznie skuiteczniejsi niz ewentualne dzialko...