Moderator: #helion#
Pierwszy raz słyszę! Czy to prawda?!Myth pisze:Można też wystawić taki oddział kuszników tak, że pierwszy szereg jest na poziomie "0", a dwa pozostałe na górce, w magiczny sposób strzela wtedy cały oddział w każdy cel na planszy w zasięgu, a ma dalej szerokość 5 chłopa. (...)
Wydaje mi się że to nie prawda. Normalnie bym napisał że tak się nie gra ale to Myth ostatnio mnie zaskakuje znajomością zasad (albo moją błędną znajomością zasad wywodzącą się z 6 ed). Przynajmniej u mnie w klubie się tak nie gra chociaż były próby aby to nie przeszło.Blaesus pisze:Pierwszy raz słyszę! Czy to prawda?!Myth pisze:Można też wystawić taki oddział kuszników tak, że pierwszy szereg jest na poziomie "0", a dwa pozostałe na górce, w magiczny sposób strzela wtedy cały oddział w każdy cel na planszy w zasięgu, a ma dalej szerokość 5 chłopa. (...)
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
5 Flagellant WarbandsByro pisze:Flagusie nie mogą brać detek.
Nie rozumiem pytania.Byro pisze:Rozpa trochę dziwna, co to ma wytrzymać tak dokładnie?
To chyba jasne że jak daję warbanner to na sztandarowym a nie muzyku.Huss pisze:A mam takie pytanie czy Knightly Orders mogą brać ów magiczny sztandar do 25 punktów jeśli nie posiadają w swoich szeregach kogoś takiego jak chorąży odziału?
Na inne imperium ustawie ich normalnieGrand Admiral Thrawn pisze:5 flagusi z championem. Rozumiem, że idą wężykiem...IMHO tego typu zagrywki winny być tępione. Zamiast ST są Mengile w sumie można i tak ale po co.
Na turniej z BP+R 2250
Dziękuję już za opinię.Arakis pisze:Masz jeden czolg moze wstawic drugi zamiast mengili