Rozpiski Imperialne
Moderator: #helion#
Można też wystawić taki oddział kuszników tak, że pierwszy szereg jest na poziomie "0", a dwa pozostałe na górce, w magiczny sposób strzela wtedy cały oddział w każdy cel na planszy w zasięgu, a ma dalej szerokość 5 chłopa. Rozpiska Hussa bardzo zbliżona do mojego standaru, sam często takim gram. Na upartego można tam wcisnąć jeszcze jeden oddział rycerzy, podoba mi się ten nasz pancerny fast Ogólnie ciekawa rozpiska jak najbardziej Od razu mówię, że ja taką nie miałem za wielkich sukcesów na turniejach, bolączką jest psychologia, mała mobilność i brak jakiegoś straszaka. Swego czasu zastanawiałem się nad wstawieniem tfu czołgu np. zamiast pistoliersów, helblastera i paru punktów uszczkniętych tu i tam. Zależy na czym zależy graczowi najbardziej.
Pierwszy raz słyszę! Czy to prawda?!Myth pisze:Można też wystawić taki oddział kuszników tak, że pierwszy szereg jest na poziomie "0", a dwa pozostałe na górce, w magiczny sposób strzela wtedy cały oddział w każdy cel na planszy w zasięgu, a ma dalej szerokość 5 chłopa. (...)
Nie ma za co Huss, na turniejach organizowanych przeze mnie u nas w klubie, dostałbyś od graczy sporo punktów za nietuzinkową i klimatyczną rożpiskę.
Wydaje mi się że to nie prawda. Normalnie bym napisał że tak się nie gra ale to Myth ostatnio mnie zaskakuje znajomością zasad (albo moją błędną znajomością zasad wywodzącą się z 6 ed). Przynajmniej u mnie w klubie się tak nie gra chociaż były próby aby to nie przeszło.Blaesus pisze:Pierwszy raz słyszę! Czy to prawda?!Myth pisze:Można też wystawić taki oddział kuszników tak, że pierwszy szereg jest na poziomie "0", a dwa pozostałe na górce, w magiczny sposób strzela wtedy cały oddział w każdy cel na planszy w zasięgu, a ma dalej szerokość 5 chłopa. (...)
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
Ja też nie mówię, że tak gram Po prostu spotkałem się u nas z takim zdaniem, nawet nie jestem pewien czy jest do końca prawdziwe, wrzucę to do pytań i odpowiedzi, jestem ciekaw reakcji. Sam pomysł wydaje się być ciekawy i w ogóle skuteczny, warto wiedzieć czy jest legalny.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Z mojej interpretacji zasad takie zagranie jest nielegalne. Cały oddział musi być na lub przed wzniesieniem. W przeciwnym wypadku jak chociażby liczyć bonus w walce za to, że zajmuje się wyższy teren. Jest to wtedy niemożliwe.
-
- Kretozord
Na turniej z BP+R 2250
Arch Lector of Sigmar @ 286 Pts
General;Great Weapon
Van Horstman's Speculum [30]
Armour of Meteoric Iron [25]
1 War Altar
Battle Wizard @ 145 Pts
Warhorse
Wizard's Staff [10]
Dispel Scroll [25]
Battle Wizard @ 135 Pts
Warhorse
Dispel Scroll [25]
Battle Wizard @ 130 Pts
Rod of Power [30]
6 Knightly Orders @ 187 Pts
Musician
War Banner [25]
5 Flagellant Warbands
Prophet of Doom
10 Crossbowmen @ 105 Pts
5 Free Company
10 Handgunners @ 105 Pts
Musican
5 Free Company
6 Pistoliers @ 132 Pts
Musician
Outrider,Repeater Pistol
2x Great Cannon @ 200 Pts
15 Mengil Manhide's Manflayers @ 458 Pts
1 Steam Tank @ 300 Pts
Arch Lector of Sigmar @ 286 Pts
General;Great Weapon
Van Horstman's Speculum [30]
Armour of Meteoric Iron [25]
1 War Altar
Battle Wizard @ 145 Pts
Warhorse
Wizard's Staff [10]
Dispel Scroll [25]
Battle Wizard @ 135 Pts
Warhorse
Dispel Scroll [25]
Battle Wizard @ 130 Pts
Rod of Power [30]
6 Knightly Orders @ 187 Pts
Musician
War Banner [25]
5 Flagellant Warbands
Prophet of Doom
10 Crossbowmen @ 105 Pts
5 Free Company
10 Handgunners @ 105 Pts
Musican
5 Free Company
6 Pistoliers @ 132 Pts
Musician
Outrider,Repeater Pistol
2x Great Cannon @ 200 Pts
15 Mengil Manhide's Manflayers @ 458 Pts
1 Steam Tank @ 300 Pts
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Celna uwaga Hussa. Ci nie mogą bo nie mają sztandarowego. 5 flagusi z championem. Rozumiem, że idą wężykiem...IMHO tego typu zagrywki winny być tępione. Zamiast ST są Mengile w sumie można i tak ale po co.
-
- Kretozord
5 Flagellant WarbandsByro pisze:Flagusie nie mogą brać detek.
Prophet of Doom
10 Crossbowmen @ 105 Pts
5 Free Company
to jest detachment do detachmentu
Spacji zapomniałem dać
Nie rozumiem pytania.Byro pisze:Rozpa trochę dziwna, co to ma wytrzymać tak dokładnie?
To chyba jasne że jak daję warbanner to na sztandarowym a nie muzyku.Huss pisze:A mam takie pytanie czy Knightly Orders mogą brać ów magiczny sztandar do 25 punktów jeśli nie posiadają w swoich szeregach kogoś takiego jak chorąży odziału?
Na inne imperium ustawie ich normalnie Jeśli nie Mengile to co na BP+R?Grand Admiral Thrawn pisze:5 flagusi z championem. Rozumiem, że idą wężykiem...IMHO tego typu zagrywki winny być tępione. Zamiast ST są Mengile w sumie można i tak ale po co.
Już mówię o co mi chodzi. Strach i panika.
Oddziały są mało liczne, przez co łatwo je spanikowac. Podobnie, w wypadku jakiegoś zwarcia z przeciwnikiem powodującym fear, bardzo często można odpaśc przez przegraną (mając niższy US) i wpływ fear'u właśnie.
Oddziały są mało liczne, przez co łatwo je spanikowac. Podobnie, w wypadku jakiegoś zwarcia z przeciwnikiem powodującym fear, bardzo często można odpaśc przez przegraną (mając niższy US) i wpływ fear'u właśnie.
-
- Kretozord
Po to mi czołg i altar,reszta armii dba o to żeby przeciwnik z dużą przewagą nie dojechał.
W dobie wszechobecnych lataczy, biegaczy, fastow, i nastawiania sie armii jako ofensywno magiczny cos mi sie zdaje kurka ze zostaniesz wymawrewowany. Dosyc zdrowo moim zdaniem bo oprocz Mengili i Pistoliersow, ktorzy de facto beda celem numer 1 za bardzo sobie nie pochasasz.
Masz jeden czolg moze wstawic drugi zamiast mengili, a zamiast 1 dziala outraiderow lub kolejnych pistoliersow?
Masz jeden czolg moze wstawic drugi zamiast mengili, a zamiast 1 dziala outraiderow lub kolejnych pistoliersow?
-
- Kretozord
Na turniej z BP+R 2250
Dziękuję już za opinię.Arakis pisze:Masz jeden czolg moze wstawic drugi zamiast mengili
Lekko skorygowana wersja tej samej rozpiski:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=14140