Mengil Manhides Manflayers
Moderator: Yudokuno
Moze jak wyjdzie jakies Faq to to uściślą a póki co nie mają ap.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Mają z nich fajne prześcierała .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Z tego co wiem nie zdzieraja skóry przebiegając po pustej maszynie.karlee pisze:Tam to jeszcze by sie znalazlo, ale aby wyobrazic sobie jak manflayersi zdzieraja skóre z maszyny ?
Chyba zabierają czesci na pamiatke a nie skory
nieprawdaGarG pisze:Poprostu ostatnio zrobili sie modni. Do niedawna nikt na nich nie grał poza 6ed. DE.
ja ich wystawiam w szczurkach juz od 2 lat
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
tak a oprócz Ciebie? kto jeszcze nimi grał? uzbiera sie garstka ludzinieprawda Wink
ja ich wystawiam w szczurkach juz od 2 lat Cool
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Nie mialem okazji grac nimi, ani przeciw nim, ale wygladaja na papierze ciekawie, w zwiazku z powyzszym mam pytanie dotyczace jednostki w odniesieniu rozgrywki empire vs empire. Wystawiajac sie w strefie wystawienia przeciwnika moga zrobic szarze w drugiej turze to + i postrzelac w pierwszej ( tez + ). Jednak przeciwnik moze sie wystawic tak, ze bedzie widzial cale otoczenie swojej strefy wystawienia, co wiecej otoczy sie jednostkami o duzej wytrzymalosci ( stank, ciezka kawa ), zmuszajac do wystawienia poza zasiegiem tych jednostek i wtedy w moich oczach nie jest juz tak kolorowo. Jak w takiej sytuacji wyglada ich rozgrywka i zarabianie na siebie. Zakladam, ze przeciwnik widziac na stole takie ustrojstwo bedzie probowal zaszarzowac ciezka kawaleria ( w ilosci adekwatnej do ilosci mengili, zakladam np. ze 3 rany wchodza z 5tki kawy bez problemu ).
Na dzien dzisiejszy mam do dyspozycji punkty za giganta ( ze stanka raczej nie zrezygnuje ), ewentualnie rezygnuje z jednej armaty i pistoletow, co daje mi punkty na 7 dodatkowych mengili. Punkty tez trzymam w inner circle, ale ci sa raczej nie do ruszenia.
Niestety ( albo stety ) wybralem drogie imperium kawalerii wiec jestem ograniczony nieco modelami.
Standard rozpa wyglada tak
characters
General+ gryf
Kapitan+ pegaz
Mag na koniu
Ksiadz na koniu
3x vanilla
2x armata
7x inner circle z magic res bannerem
pistoleciki
tank
gigant ( dla zabawy i czasami cos przyblokuje )
Na dzien dzisiejszy mam do dyspozycji punkty za giganta ( ze stanka raczej nie zrezygnuje ), ewentualnie rezygnuje z jednej armaty i pistoletow, co daje mi punkty na 7 dodatkowych mengili. Punkty tez trzymam w inner circle, ale ci sa raczej nie do ruszenia.
Niestety ( albo stety ) wybralem drogie imperium kawalerii wiec jestem ograniczony nieco modelami.
Standard rozpa wyglada tak
characters
General+ gryf
Kapitan+ pegaz
Mag na koniu
Ksiadz na koniu
3x vanilla
2x armata
7x inner circle z magic res bannerem
pistoleciki
tank
gigant ( dla zabawy i czasami cos przyblokuje )
najchętniej dobrzy gracze, bo MMM nie są łatwi do utrzymania na stole, a niedoświadczony gracz może się tylko wkurzyć, kiedy straci przez głupie posunięcie tak dużo punktów.tak a oprócz Ciebie? kto jeszcze nimi grał? uzbiera sie garstka ludzi Wink
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
- Corvus Albus
- Kretozord
Ja grałem na nich swój pierwszy turniej, ale jak to pisała pani Y zraziłem się z racji małego doświadczenia, ale teraz coś już tam wiem i zamierzam do nich wrócić.Gobos pisze:nieprawdaGarG pisze:Poprostu ostatnio zrobili sie modni. Do niedawna nikt na nich nie grał poza 6ed. DE.
ja ich wystawiam w szczurkach juz od 2 lat
U nas w klubie od zawsze gral nimi zulus w wampirach i chadecji, oraz inferno w orkach. Teraz do grona dolaczam ja
Mysle ze wiecej osob bedzie nimi teraz gralo, ze wzgledu na to ze jest generalnie zakaz dublowania rare, przez co w kilku armiach robi sie miejsce na mengile (np. w imperium).
A co do pytania co robic mengilami przeciwko imperium to:
- staraj sie strzelac po war altarze, dwie tury strzelania i nie ma alltara
- staraj sie strzlac po piechocie. Pieknie koszą wszelkich kusznikow itd.
- kawe mozesz szarzowac (np. lasu lub ruin), z piateczka mengile sobie radza
- szarzuj maszyny jesli mozesz. Skory z maszyn zdejmujesz normalnie. Z duchow tez ;p
Aha, i nie oplaca sie brac ich mniej niz 9-10. Wtedy po prostu sam mengil stanowi zbyt duzy procent pkt w oddziale. My zawsze bierzemy po 10, 15 moze tez dobrze dziala, ale jakbym rozpy nie skladal to mi sie nie miesci. Moze na turnieju EGU2009 na 2400 pkt sie w koncu zmiesci ladnie 15tka
Mysle ze wiecej osob bedzie nimi teraz gralo, ze wzgledu na to ze jest generalnie zakaz dublowania rare, przez co w kilku armiach robi sie miejsce na mengile (np. w imperium).
A co do pytania co robic mengilami przeciwko imperium to:
- staraj sie strzelac po war altarze, dwie tury strzelania i nie ma alltara
- staraj sie strzlac po piechocie. Pieknie koszą wszelkich kusznikow itd.
- kawe mozesz szarzowac (np. lasu lub ruin), z piateczka mengile sobie radza
- szarzuj maszyny jesli mozesz. Skory z maszyn zdejmujesz normalnie. Z duchow tez ;p
Aha, i nie oplaca sie brac ich mniej niz 9-10. Wtedy po prostu sam mengil stanowi zbyt duzy procent pkt w oddziale. My zawsze bierzemy po 10, 15 moze tez dobrze dziala, ale jakbym rozpy nie skladal to mi sie nie miesci. Moze na turnieju EGU2009 na 2400 pkt sie w koncu zmiesci ladnie 15tka
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Przy tyle masz dużo więcej ataków od hosta .