Dyskusja o balancing patchu
Moderator: Barbarossa
mi sie mimo wszystko BP+R podoba, cel moim zdaniem zostal osiagniety.. wszyscy amatorzy Demonow ktorzy sie rzucili na nie z racji PG zaczeli grac DE czy czyms innym , Demony nadal sa mocne a nie sa juz jakies turbo jednokopytowe czy mega tępe
jedno co mi sie nie podoba to DD horrorowe, nie rozumiem tego zapisu, jak ktos jest inteligenty i umie grac to szybko zlikwiduje 5 horrorow z danego oddzialu i zwazywi je po calosci... a tak to tylko wprowadza sie oddzialy 30-40 horrorow ktore sa duzo bardziej tepe od 10tek
pzdr
jedno co mi sie nie podoba to DD horrorowe, nie rozumiem tego zapisu, jak ktos jest inteligenty i umie grac to szybko zlikwiduje 5 horrorow z danego oddzialu i zwazywi je po calosci... a tak to tylko wprowadza sie oddzialy 30-40 horrorow ktore sa duzo bardziej tepe od 10tek
pzdr
Iloma armiami z tym grałeś? Bo właśnie o to chodzi, że masz baaardzo nierówne matchupyShakin' Dudi pisze:jakos z niczym co wymieniłeś nie miałem problemu....problem dotyczył jedynie demonow na które ludzie nauczyli się grac.
Release the Przemcio!
- Shakin' Dudi
- Masakrator
Paku, ciebie sie nie boje nawet jak bedziesz mial 2 SD , tak samo jak sie nie obawiam wielu innych rzeczy
Trikk, nie bede wchodzic w dalszą dyskusje, odpowiem jednak na pytanie:
z DE- Vampirkami, Khemri
z HE- Vampirkami, Khemri, Empire...i kilkoma innymi przez tyle lat była okazja
z VC grałem i przeciwko i samemu, wiec mniej wiecej orientuje sie jakie ta armia ma zalety i wady...
z Empire - także tym i przeciwko temu, zapytaj sie kogos z czołówki to ci każdy powie że czołgi to przeżytek, a altar to stojące i nie zarabiające na siebie pudło
Wspomnicie moje słowa: BP działac bedzie do ukazania nowego booka lub dwoch: bo po co ingerowac w kazdy wydany przez GW podrecznik?
wyłączam się z dyskusji, pa
Trikk, nie bede wchodzic w dalszą dyskusje, odpowiem jednak na pytanie:
z DE- Vampirkami, Khemri
z HE- Vampirkami, Khemri, Empire...i kilkoma innymi przez tyle lat była okazja
z VC grałem i przeciwko i samemu, wiec mniej wiecej orientuje sie jakie ta armia ma zalety i wady...
z Empire - także tym i przeciwko temu, zapytaj sie kogos z czołówki to ci każdy powie że czołgi to przeżytek, a altar to stojące i nie zarabiające na siebie pudło
Wspomnicie moje słowa: BP działac bedzie do ukazania nowego booka lub dwoch: bo po co ingerowac w kazdy wydany przez GW podrecznik?
wyłączam się z dyskusji, pa
A jaką armią grałeś Shakin? Bo BK z drakenhoffem plus hełm z tyłu to dla mnie absolutna masakra.
Kal - raczej trzeba założyć, ze 6ed było wyjątkiem w twórczości GW, niźli normą. Ergo siódmoedycyjne przegięcia to powrót do podstaw, a nie odstępstwo od normy. Masz więc, w większości swych tez rację.
Kal - raczej trzeba założyć, ze 6ed było wyjątkiem w twórczości GW, niźli normą. Ergo siódmoedycyjne przegięcia to powrót do podstaw, a nie odstępstwo od normy. Masz więc, w większości swych tez rację.
nie zmieścisz tego na 2000thurion pisze:oby moja rozpa na 4x6 psach, 2x6 flamerach i keeperze z syrenka czeka kolejne turniejeShakin' Dudi pisze: Wspomnicie moje słowa: BP działac bedzie do ukazania nowego booka lub dwoch
Dzięki za szczerość ^^Shakin' Dudi pisze:Paku, ciebie sie nie boje nawet jak bedziesz mial 2 SD
Nie ale prawda taka, jak będzie większość nowych booków to może BP+R zawiesić bo głupio żeby ciąć 9 armii nowych dla 5 starych na przykład.
A kontynuując, zastanawiam się czy jak przyjdzie 8 edycja i znowu zaczną wydawać booki to czy GW troche pomyśli czy znowu będzie szopka z CS, etc.
Ale na 2250 już takRAFIX pisze:nie zmieścisz tego na 2000thurion pisze:oby moja rozpa na 4x6 psach, 2x6 flamerach i keeperze z syrenka czeka kolejne turniejeShakin' Dudi pisze: Wspomnicie moje słowa: BP działac bedzie do ukazania nowego booka lub dwoch
Release the Przemcio!
slanesh uprzedziłeś mnie ,zobaczcie co robi GW oni nie myślą żeby ta gra miała fajny klimat ,nie ma już rzeczy typu SOC akcja w starym świecie chyba się zatrzymała i wogle pola bitew już nie wyglądają racjonalnie
GW robi to co się sprzeda prawda jest okrutna ale myśle że najlepsze czasy battla już mineły
GW robi to co się sprzeda prawda jest okrutna ale myśle że najlepsze czasy battla już mineły
Gadasz jak emeryt.GW robi to co się sprzeda prawda jest okrutna ale myśle że najlepsze czasy battla już mineły
Wfb wygląda dużo lepiej, niż w VI edycji, bo rozpiski są dużo ciekawsze i bardziej zróżnicowane. Nawet te demoniczne.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Pytanie do BP ..w jaki sposób on ogranicza HE?? Czyżby upodobano sobie homo? Dają coś w zamian ?
Nie można było zrównać wszystkich BSB pod względem noszonego sprzętu to nie było oczywiste prawda?
Świetnie jest zabrać imperium czołg i zrobić 0-1 a smoki zostawić ...można latać z 2 po stole majac wszystko w nosie bo co zrobia 2 armaty ?? bądź szaszłykowac wszystko 4 bolczykami i mieć wszystko w rzyci? Wielka szabla dla twórców i Złota Malina ..albo gówniana malina jak kto woli...
Partyjni go tworzyli???
Nie można było zrównać wszystkich BSB pod względem noszonego sprzętu to nie było oczywiste prawda?
Świetnie jest zabrać imperium czołg i zrobić 0-1 a smoki zostawić ...można latać z 2 po stole majac wszystko w nosie bo co zrobia 2 armaty ?? bądź szaszłykowac wszystko 4 bolczykami i mieć wszystko w rzyci? Wielka szabla dla twórców i Złota Malina ..albo gówniana malina jak kto woli...
Partyjni go tworzyli???
Jestem ciekaw czy bys lepiej wymyslil niz Ls.. Jankiel nie dawaj się Odwaliłeś kawał dobrej robotyWilqu pisze:Pytanie do BP ..w jaki sposób on ogranicza HE?? Czyżby upodobano sobie homo? Dają coś w zamian ?
Partyjni go tworzyli???
Nie masz racji . Jest pare plusów ale jest duzo wiecej minusów.W 6 decycji nie było patchy, restricted itd. Za czasów 6 edycji było wiele stron klubowych,po każdym turnieju były zdjecia do obejrzenia, ludziom sie chciało pisac wiecej raportów - wszystko tętniło życiem.Wfb wygląda dużo lepiej, niż w VI edycji
Grało sie lepiej, było wiecej armii na stołach.Wiem ze jest to podyktowane tym ze wszyscy sie starzejemy , mamy prace, żony rodziny itd.Nie ma nowych ludzi z checia do robienia czegos.Nie ma napływu młodego pokolenia z jakimś zapałem.Młodzi powinni przejmować pałeczke w organizowaniu turniejów itd a nie robia nic (u nas jest wyjatek bo Młody zapieprza za dwóch).Nie ma tez nowej krwi i jakis szczyli-talentów jak kiedys mlody.
Dla mnie 6 edycja to były najfajniejszy czas w battlu.
Erraty zawsze były. Stron klubowych nie odwiedzam, ale w mojej okolicy zarówno Rogaty Szczur jak i Adastra stronki swoje mają. Co do kwesti starzenia się - jest ona jak najbardziej słuszna, jednak liczba graczy raczej się zwiększa.