1669, DoCh, BP + Limited

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

1669, DoCh, BP + Limited

Post autor: thurion »

1 Herald of Tzeentch @ 160 Pts
General; Magic Level 2
Winged Horror [20]
Spell Breaker [25]

1 Herald of Khorne @ 215 Pts
Battle Standard
Firestorm Blade [25]
Armour of Khorne [15]

1 Juggernaut @ [0] Pts

10 Pink Horrors of Tzeentch @ 120 Pts

10 Pink Horrors of Tzeentch @ 120 Pts

6 Chaos Furies @ 72 Pts

6 Chaos Furies @ 72 Pts

8 Flesh Hounds of Khorne @ 280 Pts

6 Flesh Hounds of Khorne @ 210 Pts

6 Flesh Hounds of Khorne @ 210 Pts

6 Flamers of Tzeench @ 210 Pts

Casting Pool: 6

Dispel Pool: 3 (+1DS)

Models in Army: 60

Total Army Cost: 1669
daje rade?

Awatar użytkownika
Nebiros
Mudżahedin

Post autor: Nebiros »

Podoba mi się duża ilość flesh hound-ów. Sądzę iż może zrobić to duże szkody ;)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

eee mozna wziac 3 psy na BP i R?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

jest samo BP+ limited tak wiec wszystko sie zgadza. Magia moze Cie lekko bolec ale pozatym to ok. Z taką ilością psów myśle dasz sobie rade ;)

( w sumie to taki samograj :lol:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Ta rozpiska to zło.

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Oddziałem 8 psów się trudno manewruje. Wolał bym mieć 7/7/6 zamiast 8/6/6 :wink: Chociaż też bym tak nie gra bo nie lubię tylu psów :roll:

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Poprawcie mnie, jeśl źle coś zrozumiałem, ale herald Khorne'a z save 0+ zajmuje 2 sloty hero.
Moje Khorne-free ;) demony spotkały coś podobnego na 1350 pkt - herald, 3 oddziały psów. Musiałem się trochę nagimnastykować, ale na szczescie przeciwnik nie miał skirmishy i dało się go wymanewrować.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Arbaal pisze:Oddziałem 8 psów się trudno manewruje. Wolał bym mieć 7/7/6 zamiast 8/6/6 :wink: Chociaż też bym tak nie gra bo nie lubię tylu psów :roll:
8 psow + bsb = 2x5, manewrujesz normalnie a masz nawet +1 za rzadki ;)
KrzysiekW pisze:Poprawcie mnie, jeśl źle coś zrozumiałem, ale herald Khorne'a z save 0+ zajmuje 2 sloty hero.
Moje Khorne-free ;) demony spotkały coś podobnego na 1350 pkt - herald, 3 oddziały psów. Musiałem się trochę nagimnastykować, ale na szczescie przeciwnik nie miał skirmishy i dało się go wymanewrować.
zajmuje 2 sloty hero, stad jest tylko jeden latajacy mag general :)

idea rozpiski byla taka:
zlozylem cos bardziej skomplikowanego, bez khornowca, z demonetkami, z 2x psami...
i tak se pomyslalem, skoro turniej jest na prawie 1700pkt na stolach 48x48 to po co mam sie wysilac? seekerki nie beda wykorzystane tak jak by byly na 72x48, syrenka do tej pory na male pkt przydala mi sie w 4/10 bitew z czego 'tylko' ;) 2 mi totalnie wygrala (to samo mozna powiedziec o bsb, tyle ze ten wygral duzo wiecej...)
mialbym jeszcze magie, ktora jak to magia jest zawodna.. tutaj mam niby slaba obrone magiczna ale na Kohortexie mialem 3dd bez scrolla i nawet nie brakowalo mi obrony grajac 2x ze skavenami.. tutaj limit PD jest o 2 wiekszy a ja mam dodatkowo scrolla i duzo wiecej psow z MR 3.. jedyna magia jakiej sie boje to popychaczki i wskrzeszenia ;) ale tutaj rowniez mam cos co mi powinno z tym pomoc czyli flamery ktore ladnie kosza zombiech czy nawet ghule...
ogolnie rozpa byla robiona z mysla o jakichs glupich bsb czy to bretonskich czy HE czy DE oraz o hydrach... jak wezme 2x psy bez juggera to praktycznie z automatu mam jedne psy wylaczone, a jednymi psami duzo sie nie zrobi, tutaj najwazniejszy oddzial tak czy siak jedzie na przeciwnika... bo co mi taki bsb zrobi? bretonski sie odwinie ob juggera, a HE dostanie Outnumber Fear od CRa... a nawet jak mi zablokuje jeden z mneijszych oddzialow to ja mam i tak 2x psy z czego jedne niszczace wszystko na swojej drodze... proste ;) to samo hydra, jak widzi flamery to nie wychodzi z lasu/ zza lasu... a na stoalach 48x48 jest raczej ciezko uciec spod 24 calowego mobilnego zasiegu...

pzdr

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

o kurde mac :P no rzeczywiście masakryczna rozpa... <idzie do pracowni kminić jak to pojechać> xD

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

8 psow + bsb = 2x5, manewrujesz normalnie a masz nawet +1 za rzadki :wink:
Nikomu nie bronię ale dla mnie to jest 175pkt maszerujących z tyłu i dających +1do cr. Jak z ostrzału zostaną wklepane 2 rany to mamy 140pkt maszerujących z tyłu.
Wpadnie taki oddział, natłucze ran i będzie miał +1do cr. ale wyobrażając sobie taką sytuację: Mamy oddział 8 psów z heraldem dający nam szereg i mamy oddział z heraldem i z 5 psami. Przypuśćmy że z każdego oddziału zdejmiemy jednego psa. Zaczyna się kolejna tura i jeśli mielibyśmy szarżować oddział który na początku miał 5 psów sprawi się lepiej. Jest w nim mniej punktów i ma szanse uderzyć o jeden pies więcej.
@edit: Dodam jeszcze że oddział z 8 psami ma większy US co jest na jego korzyść :wink:

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

wszystko zalezy na jaka armie, mi zawsze srednio gina 2 psy z ostrzalu zanim dojezdzam (nie mowie o bretce gdzie nic mi nie ginie i nie mowie o dwarfach gdzie zwykle dojezdzaja 2-3 psy gora) moge bez problemu wystawic sobie z przodu 5 psow + bsb a 3 z tylu, akurat dojedzie wszysto co ma... moge wrzocic sobie bsb do 6 psow i jechac z jednym z tylu, a tym oddzialem 8, siedem z przodu i jeden z tylu.. naprawde jest duzo kombinacji :P

moge dac 7+7+6 ale moim zdaniem nie ma to sensu, co za roznica 7 czy 6? a 8 + herald da rade vs np bretka gdzie i tak wiele wiecej (1 pies) bym nie dostawil a pies vs rycerze jest mniej pewny od stalego +1 do CR, chocby w pierwszej fazie..

no i dochodzi wspomniany przez ciebie US, i tak nie mam co wrzocac, furii wiecej sie nie oplaca, flamerow nie mozna ;) horrorow nie mam po co :P

p.s.
a co do twojego przykladu:
a co jesli masz oddzial 5 psow z heraldem i jeden pies ginie ci z 1 cannona, a kula od drugiego leci prosto na glowe bsb ;) ? IMO w oddziale gdzie jezdzi koles minimum to 7 psow

pzdr

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

jak układałem ropze to wyszło mi dokładnie prawie to samo tyle że zamiast latania na tęczowcu miałem master of sorcery i jedną furie mniej. Byłes pierwszy więc mam jeszcze czas by wykminić coś bardziej porabanego niż to o ile jest to możliwe :wink: (tzn. nie zagram tym samym bo nie lubie mirorów), a co do rozpiski to w sumie nie ma co zmieniać bo każda jednostka ma tutaj swoje zadanie i jest mega wygięta w szczególnosci 3 oddziały psów na stole 48x48 :wink:

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Kołek pisze:jak układałem ropze to wyszło mi dokładnie prawie to samo tyle że zamiast latania na tęczowcu miałem master of sorcery i jedną furie mniej. Byłes pierwszy więc mam jeszcze czas by wykminić coś bardziej porabanego niż to o ile jest to możliwe :wink: (tzn. nie zagram tym samym bo nie lubie mirorów), a co do rozpiski to w sumie nie ma co zmieniać bo każda jednostka ma tutaj swoje zadanie i jest mega wygięta w szczególnosci 3 oddziały psów na stole 48x48 :wink:
spoko, ja nie bede na 100% to jak cos dam ci znac zebys wzial swoja pierwsza wymyslona rozpe ;)

a co mastera to sie imo nie opyla w takiej kombinacji, zreszta juz jakis czas temu doszedlem do tego ze jak herald teczy spelnia jakas role - bsb/general to MUSI miec latanie, wiec dla mnie jest to gift domyslny, tutaj bardziej mi sie przyda scroll, na kohortexie mialem np mastera (scroll tam jeszcze nie byl konieczny), magia i tak jest ok bo pukam 3x pocisk z 2 kosci, a gienek lata sobie dowoli miedzy 2 oddzialami horrorkow i flamerami (glownie flamerami dajac LD lapiacym przeciwnika furiom), herald bez latania jest za bardzo statyczny, jak trafisz na HE z np 5x dragonami to jestes duzo pkt w plecy bo nie ma jaks powtrzymac wszystkich oddzialow przed szarza w horrory

pzdr :P

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

To są "stare" demony :)
Rozpiska wymiatająca !
Uff, jak dobrze, że na BP+R czegoś takiego nie uświadczysz :roll:
pozdr

ODPOWIEDZ