Szczerze to nie wiem czy nazwa "ARMIA DZIECI URLYKA" by się dobrze się kojarzyła moje pierwsze skojarzenie to dziecięce bojówki w Afryce.Teofil pisze:taka armia wilkołaków to troche mało by miała jednostek
ale mimo ta fajny klimat
ARMIA DZIECI URLYKA
fajnie brzmi
Army list wilkołaków
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
a wiesz kto to jest ulryk?
Jest to pierwszy bóg imperium. To on pomogl (poprzez swoje wilki) plemionom ludzi osiedlic się na dzisiejszych ziemiach.
Znakiem Sigmara jest młot nie ze względu na Ghal Maraza tylko to hołd wobec Ulrika który rowniez preferował młot jako swoją broń (lub topór, jednak najbardziej młot)
(patrz, Teutogeni mają młoty, jezdzcy białego wilka walczą młotami)
Znakiem Sigmara jest młot nie ze względu na Ghal Maraza tylko to hołd wobec Ulrika który rowniez preferował młot jako swoją broń (lub topór, jednak najbardziej młot)
(patrz, Teutogeni mają młoty, jezdzcy białego wilka walczą młotami)
Tak armia wilkołaków to ciekawy pomysł tyle że:
- wilkołak kojarzy się ze zmiennokształtną istotą - najczęściej ludźmi... stworzyc państwo czy wioskę - a następnie cały klan wilkołaków żądnych krwii to troche nierealistyczne.
Tzn inaczej pomysłfajny... ale mamy w końcu bestie.
- wilkołak kojarzy się ze zmiennokształtną istotą - najczęściej ludźmi... stworzyc państwo czy wioskę - a następnie cały klan wilkołaków żądnych krwii to troche nierealistyczne.
Tzn inaczej pomysłfajny... ale mamy w końcu bestie.
- Jacek_Azael
- Masakrator
A to jest Warhammer Fantasy Battleklan wilkołaków żądnych krwii to troche nierealistyczne
To jest świat, w którym Dragon prince pada od pocisku z katapulty, podczas gdy taki sam pocisk tylko podpalony nic nie zrobi jego koledze, świat gdzie przez skirmish nie widać mimo, że jest luka na cal, podczas gdy między dwoma klockami piechoty przez lukę wielkości 5mm widać dokładnie..........nie doszukujmy się tu realizmu
Można zawsze coś stworzyć, np. Jest las gzdie nawet leśne elfy się nie zapuszczają, żyje tam pradawna rasa itp. itd. Nie trzeba się do wioski ograniczać
Pzdr
To nie jest kwestia tego czy jest realistyczne, tylko czy pasuje do realiów świata, no a niestety (przynajmniej według mnie) to nie pasuje.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Moim skromnym zdaniem jednak armie wilkołaków (jak by się uprzeć) można osadzić w realiach młotka tak jak pisał Jacek_Azael może to być ukryty i dokładnie nie wiadomo gdzie ród posiadający zdolność do przemiany w pół-wilki. Zakładając że są to istoty rozumne mogą rozwijać swoją wiedzę i swój rynsztunek a nawet operować wichrami magii. Mogą również mieć swoje cele jako rasa np. zemsta na kimś tam lub poszerzenie swoich terytoriów.
Ja armie widzę jako z jednej strony cieżko zbrojnych wilkołaczych piechurów i a z drugiej dzikich wilkołaków owładniętych rządzą krwi.
Na pewno armia wilkołaków jest bardziej "naturalna" i klimatyczna niż armia rybo-ludzi (lub coś w tym stylu)
Ja armie widzę jako z jednej strony cieżko zbrojnych wilkołaczych piechurów i a z drugiej dzikich wilkołaków owładniętych rządzą krwi.
Na pewno armia wilkołaków jest bardziej "naturalna" i klimatyczna niż armia rybo-ludzi (lub coś w tym stylu)
a ja nie widze armii wilkolaków jako armii a rankowa piechota czy ze strzelcami...
dla mnie armia indywidualistów oraz dzikich bestii.. wiec głównie duze mostery.. ewentualnie jakies wladajace magią (bestii, cienia, smierci) - do tego jakies umiejetnosci zmiany formy, czy to za pomoca wlasnej magii czy tez jako naturalna zdolnosc
moze jakis skirmish..
ale to nadal mało jednostek by powstał z tego sensowny armylist
dla mnie armia indywidualistów oraz dzikich bestii.. wiec głównie duze mostery.. ewentualnie jakies wladajace magią (bestii, cienia, smierci) - do tego jakies umiejetnosci zmiany formy, czy to za pomoca wlasnej magii czy tez jako naturalna zdolnosc
moze jakis skirmish..
ale to nadal mało jednostek by powstał z tego sensowny armylist
Dla mnie wilkołaki powinny byc armia piechotną oparta na lekkich "skirmiszach", elitarnej i ciezkiej aczkolwiek mobilnej piechocie (cos jak wyzej wspomnieni Teutogeni), fastami w postaci wilków (lub kawaleria, np upiornych wilków), wiekszymi bestyjkami (cos ala Yeti, np Niedzwiedziołaki) no i szalencami, na wzor slayerow, opetani rzadza zaglady "zdziczałe" wilkołaki (forsakeni w skirmiszu). W rarach dowalić jakas bestie (opancerzone turbo niedzwiedziołaki?) albo cos ala kocioł? Wilczy ołtarz dodajacy bonusy. W herosach białego wilkolaka, wilczego maga, moze niedzwiedziolaka (cos ala Doombull).
Oczywiscie nie moze zabraknac opcji "ambusha" i śmigania po lasach bez kar.
Oczywiscie nie moze zabraknac opcji "ambusha" i śmigania po lasach bez kar.
wilkołaki w większościach filmów i książek walczą z wampirami...
a wampirki maja już głównego przeciwnika
to taka moja ogólna uwaga
a oto adres to fajne bloga z artami na temat lykanów
http://www.wiedzmy-catrine.bloog.pl/id, ... caid=674b4
niektóre pasują nawet do warhammera XD
a wampirki maja już głównego przeciwnika
to taka moja ogólna uwaga
a oto adres to fajne bloga z artami na temat lykanów
http://www.wiedzmy-catrine.bloog.pl/id, ... caid=674b4
niektóre pasują nawet do warhammera XD
ee tam po co wam wiele oddziałów w armii ,przecież kislev który jest też duży ma tylko 4 oddziały i jednego herosa ^^
według mnie pasowały by tu zasady raiders i ambush i magia która daje buffy własnym oddziałom typu popychaczka lub regena
jeśli chodzi o wielkość terytoriów to zobaczcie na WE
według mnie pasowały by tu zasady raiders i ambush i magia która daje buffy własnym oddziałom typu popychaczka lub regena
jeśli chodzi o wielkość terytoriów to zobaczcie na WE
To teraz ja dodam cos od siebie. Jesli chodzi ci o hybryde czlowieka z wilkiem, a nie cos co zamienia sie raz w jedno, raz w drugie, to proponuje skupic sie na Beastmenach. Czemu? Bo zgodnie z fluffem zwierzoludzie, to hybrydy ludzi z roznymi zwierzetami ( a nawet nie tylko ludzi czy w ogole humanoidow ) , a nie jak tworcy odzwierciedlili na figurkach same kozolaki. W zwiazku z czym mozesz wykorzystac gotowy armylist do BoC i tylko przerobic minimalnie modele ( wymienic glowy i kopyta ).
Takze na BoC mozesz zrobic armie nie tylko kozolakow, ale i wilkolakow, kotolakow, sowolakow czy co ci do glowy przyjdzie i starczy ci sil na konwertowanie calej armii.
Takze na BoC mozesz zrobic armie nie tylko kozolakow, ale i wilkolakow, kotolakow, sowolakow czy co ci do glowy przyjdzie i starczy ci sil na konwertowanie calej armii.