Codex 7 edycji dla besti?
Moderator: Dibo
To pewnie jakaś ściema...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Pewnie, że ściema. 4 pierwsze edycje to też ściema przecież. Wiadomo, że zaczęło się na 6stej a 5ta to zbiorowe kłamstwo.
Za Harrym z Warseera [tzn. - 95% że to prawda]:
Nie będzie Dragon Ogrów i Szaggich w bestiach. IMO bardzo dobrze. Marudy w tej materi mnie nie ruszają, bo czują klimat besti w jakiś dziwny i niezrozumiały dla mnie sposób.
Za Harrym z Warseera [tzn. - 95% że to prawda]:
Nie będzie Dragon Ogrów i Szaggich w bestiach. IMO bardzo dobrze. Marudy w tej materi mnie nie ruszają, bo czują klimat besti w jakiś dziwny i niezrozumiały dla mnie sposób.
Uerph.
Farmazony to były DO, po 2 grach wiedziałem, że więcej ich nie wystawię. Za szybko uciekają od... wszystkiego. W dodatku pasowały do klimatu besti jak pięść do oka. Ja rozumiem, że jest dużo górskich gatunków besti, ale do diabła, to dzika armia lubująca się w napadaniu z zasadzki i zaskoczenia, a potem upijania się do nieprzytomności, a wielkie, przyciężkawe kreatury [szczególnie szaggoty], do których żłopanie piwa przystaje jak szermierka do żuków polnych. Gigant jest co prawda duży, ale pije i plądruje, więc pasuje.
A jak skoro. ciebie przydałyby się nowe jednostki, to dlaczego sądzisz że zostaną DO, skoro to stare jednoski?
Zresztą od kiedy bestie polegały na DO? Bestie polegają na herd+czariot+minos+spawny [to ostatnie wg. mnie]. DO mogą być a mogą nie być, nic z nich wspaniałego przez ich psychę.
A jak skoro. ciebie przydałyby się nowe jednostki, to dlaczego sądzisz że zostaną DO, skoro to stare jednoski?
Zresztą od kiedy bestie polegały na DO? Bestie polegają na herd+czariot+minos+spawny [to ostatnie wg. mnie]. DO mogą być a mogą nie być, nic z nich wspaniałego przez ich psychę.
Uerph.
byly chyba w 4/5 edycji jako monster ale AB niebardzo mi sie chce szukac. gorszy od bazykiszka "wzrok" tylko paralizowal a nie zabijaL. Jesli sie nie myle jest to ostatni z potworow/jednostek z ksiag chaosu 4-5 ed ktory sie nie pojawil w nowych edycjach. Centaurow nie licze bo sa centigoryRainhold pisze:Ja Gorgony nie znalazłem ani w Slaves to darkness ani Lost and the damned...
Nie wspominając już o V edycji.
- swieta_barbara
- habydysz
Slyszalem jakas plotke, ze Bestie moglyby sie pojawic jakos wczesniej - czy jestem osamotniony?
Dobra, na herdstonie znalazłem takie coś, ale to podejrzewam 25% szans że jest to ze źródła o pełnej zdolności do czynności prawnych:
przy czym koleś dodał że:1. You can mix & match marks like in the WoC book and they are staying the same
2. Core units Beast Herds [5 wide rank] Bestigors, Centigors and Warhounds.
3. Special Choice Tuskgor Chariots 2-1 choice, Mino's, Chaos Ogres [with Bull Charge] and Chosen Bestigors with Chaos Armour & extra attack
4. Rare: Spawns, Giant, Catapult and Herdstone pushed by Mino's has diffrent effects like the Anvail
5. Lords: Beastlord T5, Great Bray Shaman, Doombull & Daemon Prince some come with Chaos Armour now.
6: Heros: Wargor, Brayshaman and Centigor hero
Items: Told me about a Banner that turns Bestigors into the Raiders Rule. Said there a Bray Staff that's gives hatred and +1A for a Brey Shaman. Said Rune Of True Beast now acts on Monster Characters. Told me there a Tailsman with 5+WS, one with regeneration plus a item that let's a character move at double movement.
Said there a bunch of new weapons and armour.
Rules: Still get ambush and there Chaos gifts as well.... enjoy
w dalszej części tematu nadmienione zostało jeszcze to:It's a play list and they can change, I was not happy with the changes when I was first told them.
Jakby to było tru to fajno fajno fajn IMO. Przy czym jakoś to ma się w konflikcie z poprzednimi rumorami o harpiach i gorgonach. Ale w sumie im wcześniejsze ploty tym mniej prawdopodobne. Zresztą, zobaczymy.He told me that the Chaos Gifts where much better, then the WoC ones. We had just 20 -30 min conversation as it was long distance. The double movement was just 5 to 10, I believe.
He did tell me on the gifts, you can make your characters much better. Example: +1 to armour save, +1S on the charge besides other effects ect..ect
Said there where much better then WoC gifts, with arcane there a Brey Staff that gives you every Beast spell. Also Staff of Darkoth is now a bound item.
When I asked him what he thought about it, he told me that Leadership was still a problem but the Herdstone [War Alter-Anvail] was random and fun. also said the items where very good.
When he talked about the Daemon Prince, it sounded like it was going to be a special character because it did not come with random gifts. But it was Lv4 and could re-roll hits to hit and to wound.
Uerph.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
brzmi miejscami naprawde zachecajaco, duzo ciekawiej niż mortale
Chaos armour z bazy na kazdym herosie i gift +1 do sejva, a jak jeszcze dostaniemy konkretne magiczne kosy...mniam
No i jesli faktycznie nie poprawia giftów to znowu beda z dupy; ale jesli każdy heros przykładowo dostanie za 5/10 punktów +1 do sejva to sie bardzo cieszymy
Nie no, nie bede hurraoptymista, ale jeśli choc połowa z tego by sie sprawdziła to jestem zmasakrowany ze szczescia
ultra korzyść, 5 rankowe herdy z marka slanesza beda masakrytycznie dobre!You can mix & match marks like in the WoC book and they are staying the same
jak centki dostana jeszcze fasta i marki to awansuja w moim prywatnym rankingu na nr1 fast in the gameCore units Beast Herds [5 wide rank] Bestigors, Centigors and Warhounds
A od takiego oddziału z markiem slanesza będę zaczynał skladanie każdej rozpiski :DChosen Bestigors with Chaos Armour & extra attack ; a Banner that turns Bestigors into the Raiders Rule
Chaos armour z bazy na kazdym herosie i gift +1 do sejva, a jak jeszcze dostaniemy konkretne magiczne kosy...mniam
Jak dostanie popychaczke to sie chyba posikam ze szczęściaHerdstone pushed by Mino's has diffrent effects like the Anvail
TAK! TAK! Mój własny biegacz! JAAAA! Do tego caddy i 2 Centiherosow i jazdaaaa!a item that let's a character move at double movement.
No i jesli faktycznie nie poprawia giftów to znowu beda z dupy; ale jesli każdy heros przykładowo dostanie za 5/10 punktów +1 do sejva to sie bardzo cieszymy
Nie no, nie bede hurraoptymista, ale jeśli choc połowa z tego by sie sprawdziła to jestem zmasakrowany ze szczescia
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Odnośnie centków - nic karpiu nie musieliby im zabierać, mało to leśników biega po lesie i jest szybką kawalerią?:P mało to Black Knightsów?Eteryków, skirmishów itd:P. Wystarczy zapis fast i nara. I tak jeśli pozostawią zasadę drunken czy co tam innego - będzie czasem ciężko.
Szafa nie ciesz się - herosi centków z gupotką raczej odstraszą , chyba że dostaną jakąś markę!
Co do bestigorów. Jeśli wydadzą jakiś ładny boks plastyków 10 sztuk to już będzie sukces. Drugi, to gdy będą mieli jakąś ładna zasadę stubborna .
Mam nadzieję że będą plastykowe minusie.
Giftowe 2k6 s1 no save zawsze mi się podobało.
Szafa nie ciesz się - herosi centków z gupotką raczej odstraszą , chyba że dostaną jakąś markę!
Co do bestigorów. Jeśli wydadzą jakiś ładny boks plastyków 10 sztuk to już będzie sukces. Drugi, to gdy będą mieli jakąś ładna zasadę stubborna .
Mam nadzieję że będą plastykowe minusie.
Giftowe 2k6 s1 no save zawsze mi się podobało.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
akurat bestigory to nie problem, gdybym nie miał 20 sztuk to nowe robiłbym z chaos wariorow plastikowych
plasikowe minosie tez tak sobie ptrzebne - mam z 15cie
plasikowe minosie tez tak sobie ptrzebne - mam z 15cie
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
sie gra sie ma
Ale akurat co do drugoego to sie nie zgodze - plastikowi rycerze i meruderzy konni z nowej edycji są ultraładni
Ale akurat co do drugoego to sie nie zgodze - plastikowi rycerze i meruderzy konni z nowej edycji są ultraładni
Hmmm i tu wychodzi mój dziwny gust otóz uważam że nowe figurki WoCh są .... paskudne !! Oni wyglądają jakby sie urwali z taboru cygańskiego obwieszeni łańcuszkami i ozdupkami przypominają bardzije Bretonie niz surowy Choaos jakim byli wcześnije .... ale nie spotkałem jeszcze nikogo poza sobą komu nowy choas by sie nie podobał