A tak btw. zwykłe krasie mają gromril armor... to niby czemu my nie mamy chaos armorów ? Wiem, że GW nas nielubi ...
O&G, Dwarfs - kilka pytań
No nie pomagacie mi!
A jak z "legalnością" armii CD na turniejach? Można nimi grać czy nie ma takiej możliwości? Widziałem te dwie strony, bieda... Jedno co mnie zaciekawiło, to że można dołączyć do nich Orki i Gobliny. Czarnuchy też? 
Hmm, no jak byś wybrał ChD, to przyczynił byś się do przetrwania tej armii, która mimo usilnych prób GW nie chce umrzeć. Ale ja uważam, że w brew wszystkiemu należy mieć nadzieje, że ChD jeszcze powrócą w swej mrocznej chwale.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Odnośnie samych armii, to zauważyłem, że krasnoludy to armia dystansowa (coś jak Tau w WK40K). Z jednej strony jest to dobre, ale z perspektywy gracza Tyranidami, nudne. W końcu trzeba dobiec do celu by go ubić, a w trakcie drogi tracę większość oddziału. Choć oczywiście drugiemu graczowi o to chodzi. Wink"
jeeezu..kolejny człowiek omamiony stereotypami....
jeeezu..kolejny człowiek omamiony stereotypami....
Daruj sobie takie hasła kolego. Stereotypy zostały za drzwiami w innej sali.Grazbird pisze:jeeezu..kolejny człowiek omamiony stereotypami....
A powiedzcie mi grają ludzie tymi armiami na turniejach czy raczej nie bardzo? Tak z ciekawości pytam. 
Zagrałem dzisiaj swoją pierwsza bitwę (BFSP). Przyjrzałem się armii CD i powiem, że nią będę grał. A jednak.
Tak do końca, to nie wiem czy jest to dobry wybór czy nie, ale poprzednie modele (z dużymi czapami) dają radę.
Nie wiem tylko jak wyglądają niektóre modele umieszczone w podręczniku. Ma ktoś zeskanowany może stary podręcznik do Chaos Dwarfs. Alenie ten co ma 2 strony, bo ten już mam.
Nie wiem tylko jak wyglądają niektóre modele umieszczone w podręczniku. Ma ktoś zeskanowany może stary podręcznik do Chaos Dwarfs. Alenie ten co ma 2 strony, bo ten już mam.
Polecam: a) google galeria b) http://www.chaos-dwarfs.com/
Tam masz działy gotowych armii, konwersji i wiele innych
Naprawdę polecam