Smok HE - jaka alternatywa

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kalcior
"Nie jestem powergamerem"

Smok HE - jaka alternatywa

Post autor: kalcior »

Witajcie

W związku z tym, że nowy smok GW mi się zbytnio nie podoba to może wiecie o jakiś alternatywnych figurkach smoków ... najlepiej, żeby był metalowy. Trochę szukałem po necie ale nie znam innych firm, które robią figsy i trudno mi znaleźć smoki.

Mile widziane linki do odpowiednich figurek i jak byście opisali czy odlewy z danej firmy są wykonane z należytą starannością:)

Acha ... i jeszcze jedno pytanie ... nowy smok GW jest na takiej prostokątnej podstawce ... czy można stosować pod smoki stare podstawki ... ktoś kiedyś mówił, że tak ale chciałbym mieć pewność czy nie dostanę za to jakiejś kary na turniejach.

.......pozdro i dzięki za wszelkie odpowiedzi

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

Smoka możesz wystawić na podstawce 50x100 (rydwanowa) i 50x50.

Co do alternatywnego modelu, to dla mnie mistrzostwem jest ten:
http://www.sindarion.istore.pl/sklep,30 ... 176,0.html - tylko cena mnie narazie odstrasza ;)

Poczekaj jeszcze, aż Nilgar się zaloguje - on będzie miał pewnie całą gamę propozycji ;)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

http://www.sindarion.istore.pl/sklep,30 ... 541,0.html
Ja mam tego do HE - bardzo fajny model, a do tego stosunkowo tani.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Post autor: Foalooke »

http://jotte.istore.pl/pl,product,31781 ... arath.html osobiscie planuję tego użyć - co prawda do imperium. jak na smoka to gadzina stosunkowo tania i po odpowiednim wygięciu ogona bez problemu mieści się na monster base (i od razu elfka z lancą w komplecie)
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot.com/

Modelarstwo + opowiadania o imperium 8)

Awatar użytkownika
kalcior

Wielkie dzięki za szybką odpowiedz:) Jeżeli coś jeszcze macie to super....jest z czego wybierać:)

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Zdecydowanie najlepszym wyborem będą smoki Darksword Miniatures. Nie uważam ich za alternatywę dla smoków GW - to po prostu są najlepsze modele smoków na świecie i piszę to z pełną odpowiedzialnością jako maniak figurek i długoletni ich kolekcjoner. Figurki Darksword Miniatures wykonane są z metalu i należą do najlepszych pod kątem poziomu szczególowości i precyzji odlewu. Autorem rzeźb jest Dave "Dragon Lord" Summers - zdecydowanie największy spec od smoków na świecie

Elmore Dragon 5 - ma wymiary 15,4 cm długości, 16 cm wysokości. Chmuruś moim zdaniem ma rację, że obecnie to najlepszy model smoka na świecie

Obrazek
Obrazek

Elmore Dragon 3 - ma wymiary 22,7 cm długości i 14 cm wysokości. To legendarny Golden Dragon of Chaos, produkowany niegdyś przez Ral Parthę (Darksword wykupił prawa) i jeden z moich ulubionych smoków (właśnie skończyłem swojego malować :twisted: )

Obrazek

Elmore Dragon 4 - ma wymiary 19 cm długości i 15,3 cm wysokości. Dla mnie zamyka Wielką Trójcę (wszystkie trzy są zdecydowanie większe od standardowych smoków GW więc idealnie nadają się na Star Dragony lub Imperatory)

Obrazek

Elmore Dragon 2 - ma 10,7 cm wysokości, więc jest mniej więcej rozmiarów VIed smoków GW ma jednak inaczej rozłożone skrzydła, które sięgają na 16,5 cm w górę. Bez problemu zmieści sie na podstawce 50 x 50 mm

Obrazek

Elmore Dragon 1 - wraz z ogonem ma 20,8 cm długości i 17,6 cm wysokości. Bez problemu zmieści sie na podstawce 50 x 50 mm

Obrazek

Easley Dragon 1 - ma 13,3 cm długości oraz 10,7 cm wysokości. Od biedy zmieściłby się na 50 x 50 mm ale lekko pod kątem

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Reaper Miniatures również oferuje bardzo szeroką gamę metalowych modeli. Tu stylistyka bywa różna, bo różni są rzeźbiarze. W porównaniu do Darksworda daje się również zauważyć generalne cechy takie jak ciężkie i grube skrzydła, które sprawiają, że modele te wyglądają jakby z poprzedniej epoki ale nadal biją na głowę plastikową masówkę GW

Gauth, Imperator - to największy model smoka Reapera (16 cali do czubków skrzydeł?). Autorem rzeźby jest Jim Johnson

Obrazek

Marthrangul, Imperator - kolejny superpotwór autorstwa Jima Johnsona, 11 cali długości, 12 cali do czubków skrzydeł

Obrazek

Viridius, Imperator - jakieś 14 cali do czubków skrzydeł. Autorem tym razem Jason Wiebe

Obrazek

T'Raukzul, Imperator - dłuta Sandry Garrity zamyka wielką czwórkę Reapera, jakieś 12 cali wysokości wraz ze skrzydłami

Obrazek

Deathsleet - otwiera według mnie listę wielkich smoków Reapera. Wyrzeźbiony przez Sandrę Garrity, zdecydowanie pierwsze dłuto Reapera jeśli chodzi o "zwierzątka". Ma jakieś 10 cali do czubków skrzydeł

Obrazek

Stormwing - również autorstwa Sandry Garrity, jakieś 14 cali wysokości wraz ze skrzydłami

Obrazek

Ebonwrath - oczywiście, że Sandra i jakieś 12 cali wysokości

Obrazek

Cinder - 12 cali wysokości, dłuto Sandry

Obrazek

Blightfang - 13 cali długości i jakieś 9 wysokości. Kolejna praca Sandry

Obrazek

Diabolus - 12 cali długości od czubla głowy do ogona i 12 wysokości razem ze skrzydłami. Smok fajny, nie mam niestety lepszego zdjęcia. Ostani smok Garrity w tej skali rozmiarowej

Obrazek

Verocithrax - smok Wernera Klocke, najlepszego rzeźbiarza Reapera choć akurat nie w tej specjalności. Jakieś 12 cali wysokości po czubki skrzydeł

Obrazek

Na koniec jeszcze trzy smoki Sandry Garrity. Te sprzedawane są już w blisterach ale rozmiarowo odpowiadają mniej więcej standardom GW

Fire Dragon

Obrazek

Amber Dragon

Obrazek

Silver Dragon

Obrazek

oraz Karamor i Zalonyx Jasone Wiebe i Geoffa Valleya, dwa trochę mniejsze ale nadające się do gry ma podstawkach 50 x 50 mm

ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Ostatni model jaki mogę polecić to cudeńko z firmy Ultraforge Miniatures autorstwa Sophie, niestety nie jest to metal tylko żywica

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Będziesz miał to cudo z Ultraforge w swoim sklepie?

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

W Sindarionie raczej go nie będzie - nie jest z metalu :twisted: Próbowałem ściągnąć parę sztuk na zamówienia ale nic z tego nie wyszło (niestety z winy Ultraforge, więc do tematu nie wracałem) :?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

ostatni jest genialny, szkoda ze niemetal :shock:
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
kalcior

Wielkie dzięki za tak poważne podejście do tematu i przedstawienie mi tylu pięknych modeli ... teraz to mnie aż boli głowa, którego wybrać:)

Jeszcze raz wielkie dzięki:)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Ja chce tego smoka z ultraforge!! metal, nie metal, ale super wygląda.
ściągnięcie smoka z Kanady to coś koło 350zł.
Obrazek

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Jak będziesz ściągał, to daj znać.

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

kalcior pisze:Wielkie dzięki za tak poważne podejście do tematu i przedstawienie mi tylu pięknych modeli ... teraz to mnie aż boli głowa, którego wybrać:)

Jeszcze raz wielkie dzięki:)
dla mnie to była przyjemność, mam narąbane na punkcie smoków :twisted: :twisted: :twisted: poniżej Quell, wczoraj skończyłem malować 8)

Obrazek
Obrazek

nie wyszło tak fajnie jak Stillerowi ale i tak jestem zadowolony
Obrazek
Obrazek

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

Nilgar, jak masz narąbane na punkcie smoków, to co powiesz o tym ?
Model żywiczny, wysokość do końcówki skrzydeł około35 cm
Obrazek

Awatar użytkownika
kalcior

poniżej Quell, wczoraj skończyłem malować
Świetnie wyszedł tet smok ... świetne malowanie. Jakieś specjalne techniki używałeś do malowania, że tak płynnie przechodzą kolory?? Może i ja kiedyś tak pomaluje swojego smoka jak już go zdobędę :D

Aktualnie maluję Teclisa ... jak go skończę to zabieram się wreszcie za DP. A jak kiedyś pomaluje smoka i będzie można go pokazywać publicznie to na pewno wkleję go do tego tematu i do tematu z moimi figsami w dziale poświęconym malowaniu figurek.

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

kalcior pisze:Świetnie wyszedł tet smok ... świetne malowanie. Jakieś specjalne techniki używałeś do malowania, że tak płynnie przechodzą kolory??
Pure Black >> Tin Bitz >> Brazen Brass >> Shining Gold >> Burnished Gold dużo, dużo cienkich, rozwodnionych warstw
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

Trochę trzeba będzie na niego poczekać, ale jeśli by ktoś dysponował akurat nadmiarem gotówki... http://www.heresyminiatures.com/dragonwip.htm

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

@Nilgar - możesz mi powiedzieć jakich wymiarów jest Karamor (Klik). Bo szukam mniejszej alternatywy dla naszego smoka, którą łatwiej będzie transportować ;).

ODPOWIEDZ