Konnica Chaosu

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Squll
Wałkarz

Post autor: Squll »

Pomalowalem rogi twoia rada i powiem CI calkiem niezly efekt dzisiaj foty wstawie :D

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

NO zmień avatara!!

co do konia to farba jest nierozwodniona. szczególnie widać to na niebieskim. Malując dodawaj wody do farby.
Spróbuj może też rozjaśnić zielony krawędziowaniem a potem na to jakiś brązowy wash.

Awatar użytkownika
Squll
Wałkarz

Czemu mam zmienic avatar ? mi tez sie taki podoba nie bralem go od ciebie.... A co to rad to dzieki :D

Awatar użytkownika
Ciozak95
Mudżahedin

Post autor: Ciozak95 »

no to wstaw te foty wkoncu jednego pomalowanego "całkiem"... ;p

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Squll pisze:Czemu mam zmienic avatar ? mi tez sie taki podoba nie bralem go od ciebie.... A co to rad to dzieki :D
Moze dlatego ze bedziesz sie ludziom mylił z lolerem? Zresztą on miał go pierwszy. A jak to nie jest wystarcajacy powód tochocby przez zwykłą uprzejmość.

Apstrahujac od tego że zaczynacie byc we dwójke denerwujący to figs pomalowany niezgorzej jak na poczatki. Rozwadniaj bardziej farbe, potraktuj washem i powinno byc ok.

Awatar użytkownika
Squll
Wałkarz

No looz avtar zmienie chociaz ten sie bardzo podoba :D Dzieki za slowa otuchy i daobe rady Piotrax napewno mi sie przydadza:d postaram sie wkoncu skonczyc fiksa i wrzucic foty :D

Awatar użytkownika
Squll
Wałkarz

Jak już mówiłem wstawiam fotki pomalowanego jednego chaośniaka :d
Według mnie jak na pierwszy raz wyszedł nawet lepiej niż oczekiwałem ale nie mi oceniać ..... oceniajcie i mówcie co poprawić ;p;p

Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

mam nadzieje ze widać na zdjęciach wystarczająco :D Dzięki z góry z rady :D
Ostatnio zmieniony 21 sty 2009, o 20:15 przez Squll, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kamil Kiwi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kamil Kiwi »

za małe zdjęcia.

...

teraz za dużo ich jest i rozjechałeś strone.
ogon pomaluj, możesz dać drybrush jakimś szarym, daj washa jakimś brązem na rogi tej 'trąby' wspaniale jak na pierwszą figurkę, brawo. =D>
i odlewki strasznie widać na tej 'trąbie' :wink: tak samo na rogach przy hełmie
Ostatnio zmieniony 21 sty 2009, o 20:29 przez Kamil Kiwi, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
Squll
Wałkarz

wiem zaraz wstawie wieksze ;/ zapomnialem o rozmiarze ;/ ;p

Awatar użytkownika
Squll
Wałkarz

Dzieki za rade :D odlewy postaram sie usunac :D

K@mor
Warzywo

Post autor: K@mor »

OOO ja pier....
zajebiscie pomalowany :D:D:D

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

no całkiem całkiem Ci powiem jak na pierwszą figurke :D ale mam jedno ale, spiłuj nadlewki bo one troche psują wizerunek

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Złoto zalej inkiem brazowym potem zdrajbraszuj złotym znow zalej inkiem i znów zdrajbraszuj - bedzie efektstarego wytartego złota :)

srebrny zalej czarnym inkiem
lub mieszanka:
rozwodniony czarny (taka bardzo wodnista konsystencja coś ala ink + płyn do płukania naczyń (mała ilość)
głownie tego brakuje Ci na fig

Najlepiej też popraw czarnym krawędzie przy stykaniu sie 2ch powierzchni

np. na rogu styka sie srebrna okowa i zielony hełm - lepiej fig wyglada jak zaznaczysz czarnym granice

Awatar użytkownika
Squll
Wałkarz

Dzieki zafael za rozpiske ale niestety dopiero zaczynam malowac i zbierac wfb wiec nie mam wielu kolorow ;/ Ale i tak wielkie dzieki ;d

Ink - ? to jest wash ?
Zdrajbraszuj - ?
fig ?

Sory ale nie wiem co te slowa jeszcze znacza ;/ Jak by ktos mogl przetlumaczyc na latwiejszy jezyk bez slangu :D

Awatar użytkownika
Kamil Kiwi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kamil Kiwi »

Squll pisze:Dzieki zafael za rozpiske ale niestety dopiero zaczynam malowac i zbierac wfb wiec nie mam wielu kolorow ;/ Ale i tak wielkie dzieki ;d

Ink - ? to jest wash ?
Zdrajbraszuj - ?
fig ?

Sory ale nie wiem co te slowa jeszcze znacza ;/ Jak by ktos mogl przetlumaczyc na latwiejszy jezyk bez slangu :D
ink - rozwodniona farba, (taki atrament), tak, służy do wash'owania i glaze'owania
drybrush (drajbrasz po polsku) - in. technika suchego pędzla, pędzlem z minimalną ilością farby, (prawie suchym), przelatujesz po danym fragmencie figurki aby nadać rozjaśnienie, używane na chropowatych, wystających powieżchniach typu kolczuga, rogi.
fig - figurka :wink:

a malowanie czarnych linii w miejscach styku dwóch powierzchni to technika 'lining in' tak dla dopełnienia

Awatar użytkownika
Ciozak95
Mudżahedin

Post autor: Ciozak95 »

całkiem fajny zwashuj te kosciste elementy... :P i bedzie gitt... :D

Awatar użytkownika
Squll
Wałkarz

Dzięki cioza :D Dzięki również Kamil Kiwi za przetłumaczenie ;d :D

ODPOWIEDZ