Konnica Chaosu
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Moze dlatego ze bedziesz sie ludziom mylił z lolerem? Zresztą on miał go pierwszy. A jak to nie jest wystarcajacy powód tochocby przez zwykłą uprzejmość.Squll pisze:Czemu mam zmienic avatar ? mi tez sie taki podoba nie bralem go od ciebie.... A co to rad to dzieki
Apstrahujac od tego że zaczynacie byc we dwójke denerwujący to figs pomalowany niezgorzej jak na poczatki. Rozwadniaj bardziej farbe, potraktuj washem i powinno byc ok.
Jak już mówiłem wstawiam fotki pomalowanego jednego chaośniaka :d
Według mnie jak na pierwszy raz wyszedł nawet lepiej niż oczekiwałem ale nie mi oceniać ..... oceniajcie i mówcie co poprawić ;p;p
mam nadzieje ze widać na zdjęciach wystarczająco Dzięki z góry z rady
Według mnie jak na pierwszy raz wyszedł nawet lepiej niż oczekiwałem ale nie mi oceniać ..... oceniajcie i mówcie co poprawić ;p;p
mam nadzieje ze widać na zdjęciach wystarczająco Dzięki z góry z rady
Ostatnio zmieniony 21 sty 2009, o 20:15 przez Squll, łącznie zmieniany 2 razy.
- Kamil Kiwi
- "Nie jestem powergamerem"
za małe zdjęcia.
...
teraz za dużo ich jest i rozjechałeś strone.
ogon pomaluj, możesz dać drybrush jakimś szarym, daj washa jakimś brązem na rogi tej 'trąby' wspaniale jak na pierwszą figurkę, brawo.
i odlewki strasznie widać na tej 'trąbie' tak samo na rogach przy hełmie
...
teraz za dużo ich jest i rozjechałeś strone.
ogon pomaluj, możesz dać drybrush jakimś szarym, daj washa jakimś brązem na rogi tej 'trąby' wspaniale jak na pierwszą figurkę, brawo.
i odlewki strasznie widać na tej 'trąbie' tak samo na rogach przy hełmie
Ostatnio zmieniony 21 sty 2009, o 20:29 przez Kamil Kiwi, łącznie zmieniany 4 razy.
Złoto zalej inkiem brazowym potem zdrajbraszuj złotym znow zalej inkiem i znów zdrajbraszuj - bedzie efektstarego wytartego złota
srebrny zalej czarnym inkiem
lub mieszanka:
rozwodniony czarny (taka bardzo wodnista konsystencja coś ala ink + płyn do płukania naczyń (mała ilość)
głownie tego brakuje Ci na fig
Najlepiej też popraw czarnym krawędzie przy stykaniu sie 2ch powierzchni
np. na rogu styka sie srebrna okowa i zielony hełm - lepiej fig wyglada jak zaznaczysz czarnym granice
srebrny zalej czarnym inkiem
lub mieszanka:
rozwodniony czarny (taka bardzo wodnista konsystencja coś ala ink + płyn do płukania naczyń (mała ilość)
głownie tego brakuje Ci na fig
Najlepiej też popraw czarnym krawędzie przy stykaniu sie 2ch powierzchni
np. na rogu styka sie srebrna okowa i zielony hełm - lepiej fig wyglada jak zaznaczysz czarnym granice
Dzieki zafael za rozpiske ale niestety dopiero zaczynam malowac i zbierac wfb wiec nie mam wielu kolorow ;/ Ale i tak wielkie dzieki ;d
Ink - ? to jest wash ?
Zdrajbraszuj - ?
fig ?
Sory ale nie wiem co te slowa jeszcze znacza ;/ Jak by ktos mogl przetlumaczyc na latwiejszy jezyk bez slangu
Ink - ? to jest wash ?
Zdrajbraszuj - ?
fig ?
Sory ale nie wiem co te slowa jeszcze znacza ;/ Jak by ktos mogl przetlumaczyc na latwiejszy jezyk bez slangu
- Kamil Kiwi
- "Nie jestem powergamerem"
ink - rozwodniona farba, (taki atrament), tak, służy do wash'owania i glaze'owaniaSqull pisze:Dzieki zafael za rozpiske ale niestety dopiero zaczynam malowac i zbierac wfb wiec nie mam wielu kolorow ;/ Ale i tak wielkie dzieki ;d
Ink - ? to jest wash ?
Zdrajbraszuj - ?
fig ?
drybrush (drajbrasz po polsku) - in. technika suchego pędzla, pędzlem z minimalną ilością farby, (prawie suchym), przelatujesz po danym fragmencie figurki aby nadać rozjaśnienie, używane na chropowatych, wystających powieżchniach typu kolczuga, rogi.
fig - figurka
a malowanie czarnych linii w miejscach styku dwóch powierzchni to technika 'lining in' tak dla dopełnienia