![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
20 Zombie [sztandar 8, muzyk 4 ] 92 pkt
20 Zombie [sztandar 8, muzyk 4 ] 92 pkt
20 Ghouls [ghast] 168 pkt
5 dire wolves 40 pkt
5 dire wolves 40 pkt
Corpse cart 75 pkt
Corpse cart 75 pkt
19 grave guards [full command] 293 pkt
- Royal standard of strigos 35
Varghulf 175 pkt
5 wraight’s [banshee] 275 pkt
Wampir 195 pkt
- Dark acolyte 30
- Avatar of death (miecz+tarcza) 20
- Helm of commandment 30
- Talisman of the Lycni 10
- Biting blade 5
Wight Lord BSB 170 pkt
Battle standard 25
- Sword of the kings 25
- The accursed armor 25
- Skeletal steed [barding] 20
Nekromanta [inwokacja] 105 pkt
- Dispel scroll 25
- Dispel scroll 25
Lord 480 pkt
- Red fury 50
- Master of the black arts 50
- Crown of the damned 35
- Dreadlance 60
- Extra magic lvl 50
- Hellsteed 30
2300 total
Zrezygnowałem z kilku rzeczy i kilka dodałem. Największe zmiany z lordem. Abyssal Terror musiał odejść - granie dużymi modelami mija się niestety z celem i jest za bardzo ryzykowne (helsteed za to wymiata).
Dreadlanca + red fury + szarża na 20" = jak na razie 1 bitwa 1 lord chaosu zdjęty w 1 turze.
Zrezygnowałem z 1 małego wampira kosztem Wight Lorda, którego pozbyłem się nie wiadomo czemu. Z crown of command z małego wampira, T6 i killing blowem na 5+ i konikiem z bardingiem będzie ciężki do zabicia i inni bohaterowie pomyślą 2 razy zanim zaszarżują w grave guardy.
Apropos grave guardów... great weapony odpadają. nie można liczyć na wejście bounda z carta i ASF... bez tego na wet z wskrzeszaniem jest ciężko ich utrzymać, ale będę wystawiał ich po 6 w szeregu.
Corpse carty: naprawdę mnie urzekają i naprawdę potrafią zmienić przebieg walki (nie mówiąc o wysysaniu kostek dispella).
Doszły ghoule - naprawdę warto mieć coś co może zrobić coś więcej niż samo umieranie w walce wręcz (także zwracam honor mówiąc, że są fe).
wraithy nadal pozostają moją piętą achillesową... mają duży potęcjał, ale boję się nimi grać... strasznie dużo punktów, strasznie mało ran, ale wszystko w swoim czasie
Psy to psy, zombie to zombie (aczkolwiek duży oddział blokuje cokolwiek do końca gry), a varghulfa to varghulfa
w czwartek rewanż po porażce z warriorami chaosu więc mam nadzieję, że tym razem zmian nie będzie