Galeria Imperium
Moderator: #helion#
Blaesus: Sztandarowy w białych rękawiczkach - pełna kultura i burżuazja, przecież nie będzie sobie zaprzatał rąk brudną robotą
Wilqu: masz rację, przesadziłem z tym kolorem, ale ja po prostu nie mam chęci do bawienia się w jak najwierniejsze odwzorowywanie maści koników... choć powinienem.
A dziś naszła mnie refleksja coby wrzucić zdjęcie rodzinne. Niektóre figsy na tej fotce były malowane chyba z 5 lat temu
Wilqu: masz rację, przesadziłem z tym kolorem, ale ja po prostu nie mam chęci do bawienia się w jak najwierniejsze odwzorowywanie maści koników... choć powinienem.
A dziś naszła mnie refleksja coby wrzucić zdjęcie rodzinne. Niektóre figsy na tej fotce były malowane chyba z 5 lat temu
Ładnie się prezentuje. Jak zrobiłeś ten sztandar u BSB bo wygląda ciekawie i jest znacznie lepszy od kościotrupa na patyku, ja mam pomysł z urzyciem sztandaru od nowej piechoty ale twój też ładny.
Świetna armia, gratuluję!
Zastanawiam sie tylko na tym magiem ognia, czy jest to staroedycyjny figs czy jakaś inna firma czy co??
Pozdrawiam
EDIT:
Dzięx za szybką odpowiedź, rzeczywiście przypominam go sobie
Zastanawiam sie tylko na tym magiem ognia, czy jest to staroedycyjny figs czy jakaś inna firma czy co??
Pozdrawiam
EDIT:
Dzięx za szybką odpowiedź, rzeczywiście przypominam go sobie
Ostatnio zmieniony 21 sty 2009, o 22:09 przez Etyś, łącznie zmieniany 1 raz.
Etyś - jest to figs z osobnego zestawu 8 figurek - bodajże warhammer wizards
Cord: wszystkie moje sztandary sa papierowe. To kolorowe wydruki starych sztandarów z czasów IV/V edycji
Wilqu: wieżyczka od PzKpfw I oczywiście
Etyś: jak zauważył Foalooke, magik jest plastikowy, stary. Faktycznie kiedyś GW wypusciło po jednym takim do każdego kolegium.
Cieszy mnie, ze armia sie Wam podoba. To zachęca do dalszego malowania, a na farbę czeka jeszcze Karol Franciszek, magicy, artyleria, GS, flagsi, strzelcy, piechurzy, kawaleria... buhahaha, właściwie to drugie tyle co na tym zdjęciu
Wilqu: wieżyczka od PzKpfw I oczywiście
Etyś: jak zauważył Foalooke, magik jest plastikowy, stary. Faktycznie kiedyś GW wypusciło po jednym takim do każdego kolegium.
Cieszy mnie, ze armia sie Wam podoba. To zachęca do dalszego malowania, a na farbę czeka jeszcze Karol Franciszek, magicy, artyleria, GS, flagsi, strzelcy, piechurzy, kawaleria... buhahaha, właściwie to drugie tyle co na tym zdjęciu
azrael - jesteś lepszy ode mnie ja mam pomalowane dopiero ok 30% stanu
a co do zestawu magów - była jeszcze elfia wiedźma
a co do zestawu magów - była jeszcze elfia wiedźma
Witam....Zakupiłem sobie 19 halabardników z 6 ed...chciałbym mieć klocuszek 24 stad pomysł na zastosowanie wypełniacza unitu(fachowo to jest filer? filar:p)...Czy macie jakieś pomysły na tego typu element ? beczki skrzynie ? jakieś linki do podobnych prac? Wygooglowałbym to tylko nie wiem jak to szukać filer ? wypełniacz unitu??
Dla biczowników widziałbym jakiś przenośny ołtarz.
Sam czasem wsadzam moich Irongut'ów w oddział Greatsword'ów, przyjemnie to wygląda gdy z drugiego szeregu takie dwe mordy wystają
znajdziesz kilka fajnych na forum bugmana. Co prawda to krasnoludzkie, ale wiesz.
To moze być chociażby mały wóz (taka dwukółka) obładowany bronia, zbrojami, tarczami, beczkami z alkoholem, prochem etc etc.
Dla biczowników widziałbym jakiś przenośny ołtarz.
Sam czasem wsadzam moich Irongut'ów w oddział Greatsword'ów, przyjemnie to wygląda gdy z drugiego szeregu takie dwe mordy wystają
nad fillerami też się zastanawiam - na razie chodzi mi po głowie stojak na broń w który wepchnę część z niepotrzebnych bitsów
helion - 30% to oznacza że roboty mam jeszcze na ponad 2 lata
helion - 30% to oznacza że roboty mam jeszcze na ponad 2 lata
Idąc za przykładem azraela, umieszczę i swoją fotkę rodzinną.
Na zdjęciu nie ma 10ciu kuszników, których ostatnio pomalowałem i całej tony niepomalowanych bądź niesklejonych figsów.
Na zdjęciu nie ma 10ciu kuszników, których ostatnio pomalowałem i całej tony niepomalowanych bądź niesklejonych figsów.
Kiedyś byli to skauci, kiedy mieli długie łuki i było 5+ w ilości wystawiania, teraz chyba w życiu nie wystawię 10tki, więc co bitwę robią za detkę łuczników wkurzaczy
Bez przesady z poziomem
Twoja armia bardzo ładnie się prezentuje, szczególnie jeśli chodzi o jednolity układ barw, bo to jest chyba najwłaściwsza droga do sukcesu, jeśli chodzi o armie imperialne. Ogólnie łada armia, ale wiadomo - to piechota daje jej największy urok
Aktualnie główkuję nad zamienieniem moich 8miu włóczników 6toedycyjnych (2 rodzaje z włóczniami na sztorc) na 105. Chyba jedyna możliwość to odlew. 105 pozwoli mi wystawić 3*35tki lub 4*25.
Piechota Nordlandu głównie składa się z regimentów włóczników.
Znajdzie się ktoś tak miły zechce mi pomóc , dzieląc się włócznikami (2 rodzaje, oba mają włócznie pionowo)?!?!
Twoja armia bardzo ładnie się prezentuje, szczególnie jeśli chodzi o jednolity układ barw, bo to jest chyba najwłaściwsza droga do sukcesu, jeśli chodzi o armie imperialne. Ogólnie łada armia, ale wiadomo - to piechota daje jej największy urok
Aktualnie główkuję nad zamienieniem moich 8miu włóczników 6toedycyjnych (2 rodzaje z włóczniami na sztorc) na 105. Chyba jedyna możliwość to odlew. 105 pozwoli mi wystawić 3*35tki lub 4*25.
Piechota Nordlandu głównie składa się z regimentów włóczników.
Znajdzie się ktoś tak miły zechce mi pomóc , dzieląc się włócznikami (2 rodzaje, oba mają włócznie pionowo)?!?!