Galeria Imperium

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Jak dla mnie wielkość pistoletu wcale nie jest rażąca, mnie osobiście podobają się duże pistolety w Imperium. Uważam, że pomysł z białymi rękawiczkami dla sztandarowego armii jest bardzo trafiony :)

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Bardzo ładni pistoleciarze jedynie do czego mógłbym się przyczepić to żółte ogony u niektórych koników ...jakoś nie pasują do całości..niemniej pogratulować reki która trzymała pędzel.
Obrazek

Awatar użytkownika
azrael88
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: azrael88 »

Blaesus: Sztandarowy w białych rękawiczkach - pełna kultura i burżuazja, przecież nie będzie sobie zaprzatał rąk brudną robotą 8)

Wilqu: masz rację, przesadziłem z tym kolorem, ale ja po prostu nie mam chęci do bawienia się w jak najwierniejsze odwzorowywanie maści koników... choć powinienem.

A dziś naszła mnie refleksja coby wrzucić zdjęcie rodzinne. Niektóre figsy na tej fotce były malowane chyba z 5 lat temu :D

Obrazek

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

Ładnie się prezentuje. Jak zrobiłeś ten sztandar u BSB bo wygląda ciekawie i jest znacznie lepszy od kościotrupa na patyku, ja mam pomysł z urzyciem sztandaru od nowej piechoty ale twój też ładny.

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Cudnie kwintesencja Imperium bardzo ładnie to razem wygląda..czołg staro edycyjny ta wieżyczka jest orginalna? wygląda jak od niemieckiego czołgu Panzerkampfwagen I
Obrazek

Awatar użytkownika
Etyś
Wałkarz

Post autor: Etyś »

Świetna armia, gratuluję!

Zastanawiam sie tylko na tym magiem ognia, czy jest to staroedycyjny figs czy jakaś inna firma czy co??

Pozdrawiam

EDIT:
Dzięx za szybką odpowiedź, rzeczywiście przypominam go sobie :wink:
Ostatnio zmieniony 21 sty 2009, o 22:09 przez Etyś, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Post autor: Foalooke »

Etyś - jest to figs z osobnego zestawu 8 figurek - bodajże warhammer wizards
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot.com/

Modelarstwo + opowiadania o imperium 8)

Awatar użytkownika
azrael88

Cord: wszystkie moje sztandary sa papierowe. To kolorowe wydruki starych sztandarów z czasów IV/V edycji

Wilqu: wieżyczka od PzKpfw I oczywiście :D

Etyś: jak zauważył Foalooke, magik jest plastikowy, stary. Faktycznie kiedyś GW wypusciło po jednym takim do każdego kolegium.

Cieszy mnie, ze armia sie Wam podoba. To zachęca do dalszego malowania, a na farbę czeka jeszcze Karol Franciszek, magicy, artyleria, GS, flagsi, strzelcy, piechurzy, kawaleria... buhahaha, właściwie to drugie tyle co na tym zdjęciu :D

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

azrael - jesteś lepszy ode mnie ;) ja mam pomalowane dopiero ok 30% stanu

a co do zestawu magów - była jeszcze elfia wiedźma

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

zazdroszczę nawet nie jakości pomalowania co głównie ilości, u Foalooke'a 30%, ty Azrael 50% a u mnie jakieś 7-12%, gratuluję panowie :wink: , to hobby nigdy nie ma końca :roll:

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Witam....Zakupiłem sobie 19 halabardników z 6 ed...chciałbym mieć klocuszek 24 stad pomysł na zastosowanie wypełniacza unitu(fachowo to jest filer? filar:p)...Czy macie jakieś pomysły na tego typu element ? beczki skrzynie ? jakieś linki do podobnych prac? Wygooglowałbym to tylko nie wiem jak to szukać filer ? wypełniacz unitu??
Obrazek

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Unit filler.
znajdziesz kilka fajnych na forum bugmana. Co prawda to krasnoludzkie, ale wiesz.
To moze być chociażby mały wóz (taka dwukółka) obładowany bronia, zbrojami, tarczami, beczkami z alkoholem, prochem etc etc.

Dla biczowników widziałbym jakiś przenośny ołtarz.

Sam czasem wsadzam moich Irongut'ów w oddział Greatsword'ów, przyjemnie to wygląda gdy z drugiego szeregu takie dwe mordy wystają :)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Ja wstawiem 2 ogry golfaga z glowami black orków do moich BO, fajnie wyglądają:)

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

nad fillerami też się zastanawiam - na razie chodzi mi po głowie stojak na broń w który wepchnę część z niepotrzebnych bitsów :)

helion - 30% to oznacza że roboty mam jeszcze na ponad 2 lata ;)

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Idąc za przykładem azraela, umieszczę i swoją fotkę rodzinną.
Na zdjęciu nie ma 10ciu kuszników, których ostatnio pomalowałem i całej tony niepomalowanych bądź niesklejonych figsów.

Obrazek

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Ładne...skautów potrzeba ci 5 :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Kiedyś byli to skauci, kiedy mieli długie łuki i było 5+ w ilości wystawiania, teraz chyba w życiu nie wystawię 10tki, więc co bitwę robią za detkę łuczników wkurzaczy :)

Awatar użytkownika
azrael88

Blaesus: elegancko się armia prezentuje, ciekawy schemat kolorystyczny. Czołg i Ludwig to naturalnie klasa sama w sobie, chylę czoła przed poziomem owych modeli. Bateria artylerii robi wrażenie :D

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Bez przesady z poziomem :D
Twoja armia bardzo ładnie się prezentuje, szczególnie jeśli chodzi o jednolity układ barw, bo to jest chyba najwłaściwsza droga do sukcesu, jeśli chodzi o armie imperialne. Ogólnie łada armia, ale wiadomo - to piechota daje jej największy urok :D
Aktualnie główkuję nad zamienieniem moich 8miu włóczników 6toedycyjnych (2 rodzaje z włóczniami na sztorc) na 105. Chyba jedyna możliwość to odlew. 105 pozwoli mi wystawić 3*35tki lub 4*25.
Piechota Nordlandu głównie składa się z regimentów włóczników.
Znajdzie się ktoś tak miły zechce mi pomóc , dzieląc się włócznikami (2 rodzaje, oba mają włócznie pionowo)?!?! :D

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Masochista. :D
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

ODPOWIEDZ