Blood Elf assasin

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Blood Elf assasin

Post autor: Ice-T »

Otóż tak jako ze chce żeby wigsa była jak najbardziej dynamiczna i naprawdę na ogólnym wypasie to chciałbym zrobić walkę 2/3 elfów na jednej podstawce.

Co o tym sądzicie walka 3 elfów bedize prawdopodobnie dark HE no i Blood elf dark jak widać wypadł juz z gry a blood elf odbija sie od niego atakując juz HE (który wcześniej ciachnał darkusia)

oczywiscie nie bierzcie wogóle pod uwage tego malowania chodzi mi narazie o samą pozycję

oczywiscie potrzebowałbym niezłego balastu zeby ich utrzymać więc chętnie posłucham też pdpowiedzi :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Zgryd
Wałkarz

Post autor: Zgryd »

Wygląda to ciekawie, ale parę rzeczy budzi wątpliwości. Po pierwsze ten miecz dwuręczny wygląda jak wiosło i to w dziwnym chwycie na dodatek. Jakby się zastanowić to widać że musiał zrobić nim spory i powolny wymach, a nie szybkie cięcie. Po drugie figurki są z różnych systemów, po pomalowaniu będzie się to trochę gryzło, bo mają zupełnie inną rzeźbę i sposób wykonania.

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Właśnie chciałem zaptać - figurka bloodzia to skąd?

Osobiście mi się to nie widzi - walka trzech każdy na każdego :?? Cięzko znaleść takie bitwy. Jako pojedyncza scenka to fajne, ale nie widzę tego na stole w regimencie...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

Swoją drogą całkiem fajna konwersja asadara. Ale rzeczywiście - będzie się gryzło. Asadar wygląda w połączeniu z resztą jak na to czym jest - modelem z zupełnie innej bajki.

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

Kris pisze:Właśnie chciałem zaptać - figurka bloodzia to skąd?
To Asadar z Elfów Cynwall, model Rackhama. Model lekko przerobiony, zamiast lewej reki która jest w oryginale z tarczą ma dorobiona drugą z mieczem.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

jak chcesz zrobic mala dioramke to fajny pomysl jesli to ma byc figurka do gry to nie najlepszy :P
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Ciozak95
Mudżahedin

Post autor: Ciozak95 »

Zrób walke jeden na jeden... :P będzie lepiej wyglądać, a Blood elf może się równie dobrze odbić od jakiegoś głazu (matriX) :D

Awatar użytkownika
Squll
Wałkarz

Post autor: Squll »

Super pomysł z tą walką !!!!! Sam chętnie bym zrobił taka fikse jak bym umiał :D

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

Ten Eltharion z żadnej z z pozycji nie pasuje wygląda nie naturalnie , bardzo nie naturalnie.
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Mam prośbę - mógłbyś na zdjęciu pokazać mi jak się ma skala Rackhamu do GW?
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Mort
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Mort »

Kris pisze:Mam prośbę - mógłbyś na zdjęciu pokazać mi jak się ma skala Rackhamu do GW?
Skala jest ta sama tyle ze figurki rackhamu sa duzo smuklejsze...swoja droga takie armie jak elfy z rackhamu tak naprawde nie nadaja sie do noszenia bo polamanie ich nie jest zadnym problemem...;/

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

Squll pisze:fikse
]:-> a co to znaczy fiksa?

a elfy wygladaja spoko nienaturalne pozycje to normalka przeciez to ninja
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Emilianek
Chuck Norris

Post autor: Emilianek »

Na stole mi się to nie za bardzo widzi. Ciężko będzie utrzymać równowagę (jak sam zauważyłeś).
Od razu wyobraziłem sobie tak zrobiony cały regiment :D . Tak można zrobić orków jak nie zdadzą animozji :D :D .

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

tak jak już ktoś wspomniał na diorame to dobry pomysł :D , ale jak to ma być na stół to kiepsko to widze :( .Możesz ewentualnie zrobić że asasyn skacze z jakiejś skałki na wroga

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

mozna modele tak zrobic [ sam mam czesc tak zrobionych ] jednak trzeba miec konkretny pomysl od poczatku...
mozesz uzywac czesci terenu lub faktycznie innych modeli.
pomysl i zrob. zobaczymy efekty
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

dzięki za rady nad letharionem jesze pomyśłe moze wogóle wywale mu ten miecz :)

2 opcja to bloodek odbijający sie od pomnika ale to juz żaden problem w wykonaniu

ODPOWIEDZ